Heerlijke scones

Woensdag 20 juni-2018

Hier nog even een recept van de scones van de proef high tea. Ik had ze gisterenmorgen gebakken,dat recept had ik al een poosje liggen ,maar nooit uitgeprobeerd. Ze waren wel mooi om te zien,maar niet echt lekker. Dat moest dus nog net voor het avondeten overnieuw. Nu vond ik op smulweb een recept van een al lang overleden Engelse kunstenares. Volgens zeggen al een 100 jaar oud recept. Ze had nooit veel tijd om scones te maken dus dat werd een snelle versie. Ze zien er niet zo mooi uit als de originele scones,eerlijk gezegd zien ze er helemaal niet uit,maar ze zijn toch erg lekker,daar waren de dames het gisterenavond allemaal over eens. Daarom wilde ik het recept toch maar plaatsen. Het hoeft ook niet altijd perfect te zijn.

Oven voorverwarmen op 200 graden

225 gram bloem-2 volle theelepels bakpoeder-halve theelepel zout-75 gram roomboter-40 gram suiker-160 ml karnemelk of melk. Met karnemelk worden ze luchtiger en je proeft er niets van.

De droge ingredienten en de boter in een kom doen,en met de vingertoppen tot een kruimige massa maken.In het midden een kuiltje maken en daar langzaam de karnemelk aan toevoegen en met een vork erdoor mengen. Je krijgt een beetje een ruw deeg,niet kneden. Nu leg je hoopjes deeg met behulp van een lepel op een ingevette bakplaat,ongeveer 3 cm doorsnee. Afbakken in het midden van de oven,ongeveer 10 a 15 minuten,hou het even in de gaten,als ze lichtbruin zijn,zijn ze goed.

De clotted cream is erg makkelijk zelf te maken.

100 ml slagroom en 100 gram roomkaas en een klein beetje vanillesuiker. Als je hem zoeter wil hebben dan voeg je wat suiker toe bij het kloppen van de slagroom.Heerlijk met zelfgemaakte aardbeienjam.