Heerlijk vakantie

Dinsdag-17 juli-2018

Heerlijk,het is vakantie. Of wat je vakantie kunt noemen,meestal moet je als moeder toch je dingen blijven doen,maar de druk is eraf. En ik hoef niet op de klok te letten voor de schooltijden,dat vind ik al helemaal lekker. Gewoon lekker opstarten zonder de jongste 3 achter hun broek aan te zitten dat ze nu toch echt eens op moeten schieten om op tijd op school te komen. Zelf waren ze er ook hard aan toe,alleen moeten ze de eerste week dan natuurlijk weer wennen dat ze de hele dag op elkaars lip zitten. Meestal gaat dat gepaard met de nodige ruzie,ook dat hoort erbij . Net als de laatste week,dat gaat net zo,dan zijn ze weer hard er aan toe om naar school te gaan(en mama ook:-). Maar voorlopig hopen we te gaan genieten. Vrijdagmorgen hoefde ze nog maar een uurtje naar school dus dat was zo gefikst,een van de schoondochters kwam lekker een ochtendje helpen en Hessel heeft een stuk tuin geschoffeld,weet je waar ik moedeloos van wordt? Van dat onkruid overal:-(. Met Mirjam heb ik samen de stripboekenmand maar eens onderhanden genomen,was ook geen overbodige luxe. Daar vind ik de vakantie ook altijd zo lekker voor, voor de dingen die vaak blijven zitten. Zo hebben we dag al werkend weer doorgebracht,het theehuis moest nog schoon. Daar kwam zaterdag een familie een verjaardag vieren. Ze wilde graag de catering erbij,dat was voor ons ook voor het eerst,maar het is allemaal goed verlopen,mensen tevreden,wat wil je nog meer? Op de verwarming na is de verbouwing helemaal klaar,die hebben we nu toch niet nodig,dus dat komt in de vakantie wel. Zal van de week even foto,s van het resultaat er op zetten.

De vakantie heb ik gelijk maar ingewijd door ook even lekker te gaan hobby´en. Elke keer een stukje,zo komt hij ook af. Ik had nog een schoenendoos staan en die zijn altijd zo handig voor alles en nog wat. Maar om nu al die saaie dozen in de kast te zetten,nee,dat ziet er ook niet uit. Met mooi papier,vilt,borduurzijde,kant en fantasie kom je een heel eind. De roze en de ronde doos had ik al eerder gemaakt,maar dan kun je zien wat je met schoenendozen kunt doen,kost bijna niets en is ook leuk om als cadeauverpakking te gebruiken.

 

 

 

Verder ben ik gelijk de keuken maar weer ingedoken,had nog 10 kilo tomaten staan die weggewerkt moesten worden. Ene helft voor pizzasaus en de andere voor verse tomatensoep.

Kreeg nog een pan rode bieten, andijvie,sla en uien van een aardige meneer uit de moestuin,gelijk maar even verwerken. Heerlijk.

 

Nu zeuren de kinderen al de hele dag aan mn hoofd wanneer het zwembad komt,vandaag of morgen. Het is ook vreselijk warm en het zwembad is dan wel lekker voor ze.

Ik hoop vanmiddag,dan kunnen ze hun gang gaan. Zal straks nog even het recept van de appelcake er op zetten.