Heerlijk vakantie

Dinsdag 23 juli-2019

Donderdagmiddag kwamen er mensen uit Friesland in een huisje. Dat vulde mooi de halve week op die nog over was. Daarvoor zaten er mensen die van vrijdag tot woensdag wilde. Meestal is de wisseling op vrijdag of maandag. Maar nu kwam het zo ook mooi uit. Soms komt het voor de mensen niet uit op de vast tijden van de wisseling. We zijn aardig flexibel,als het hier ook kan is het geen probleem.

Vrijdagmorgen wilde de vakantiegasten graag een ontbijt erbij. Altijd leuk om te doen. Ons trouwe bakkertje bezorgde vroeg de broodjes en de rest deed ik zelf. Je kunt merken dat de mensen daar van genieten,dan heb je toch echt een vakantiegevoel hé.

Vrijdagmorgen moesten de kinderen nog voor 1 uurtje naar school. En dan hééééééérlijk vakantie. Een hoop moeders zien er tegenop,maar daar hebben we hier niet zo,n last van. Ik vind het heerlijk om niet op de klok te hoeven letten. We zien wel wat de dag brengt. Al vind ik het ook weer lekker als ze na 6 weken weer naar school vertrekken hoor. Dan komt er weer enigzins wat ritme in het huishouden. Elke morgen starten we gewoon met het doen van wat klussen. Daar mag iedereen die thuis is aan meehelpen. Daarna kunnen ze hun gang gaan. Het enige nadeel van de vakantie is dat er 6 weken door het hele huis rommel ligt. Het is me nog nooit gelukt om ze te leren na het spelen gelijk hun troep op te ruimen:-(

s’Avonds zijn we met de jongste drie de stad in geweest. Even een tas met knutselspullen halen voor de vakantie. Daarna op bezoek bij schoonmoeder. Die zit niet zo lekker in haar vel en hoopt a.s maandag een pacemaker te krijgen. Toch wel weer spannend hoe alles verloopt. Ze tobt eigenlijk al een hele tijd,is vaak benauwd en erg moe. Maar volgens de dokter lag het niet aan haar hart. Totdat ze 2 weken terug niet goed geworden is,daarna kwam openbaar dat het toch bij het hart vandaan komt. Hopen dat de pacemaker haar weer energie geeft.

Zaterdag tussen de buien door heeft Rien de trampoline opgezet. Kinderen weer dolgelukkig. Die trampoline dat is wat. Daar word zo veel opgespeeld. Zou hem echt niet willen missen.

Wat was het heerlijk die regen,je zag alles gewoon groeien. Zat er eigenlijk met smart op te wachten want ik heb weer nieuwe schapen gekocht. Alleen was het wachten tot het gras zou gaan groeien want er stond echt niks op. Nu begint het er weer op te lijken. Hoop ze binnenkort op te halen. De meeste zien er hier naar uit,behalve het hoofd van het gezin?.

s,Middags arriveerde er weer Canadezen,kreeg nog drie gezellige dames in de Theeschenkerij op de koffie. Aten als avondeten lekker patat. Stuurde de kinderen onder de douche en was het heerlijk zaterdagavond. Nog een poosje zitten prikken aan de nieuwe schapenkop. Ditmaal moet het een donkere worden. De vorige was een witte schapenkop. Het is echt drie volle dagen prikken voordat hij klaar is. Omdat ik natuurlijk niet de hele dag kan prikken(wat ik wel graag zou willen) duurt het gewoon wat langer voor hij af is. Hij ligt op de tafel en elke keer prik ik er tussendoor een poosje aan. Zo komt hij ook vanzelf af.

Gisteren was het even fiks doorwerken. Begon zoals gewoonlijk op maandag de zondagse troep op te ruimen,wasmachine volstoppen. Zocht op marktplaats even een half uurtje naar houten stoelen(heb er inmiddels 4 opgehaald) Die van ons zijn echt op,dat waren van die luxe kamerstoelen van stof en zien er na tien jaar niet meer uit. De eerste paar jaar toen ze nog in de kamer aan tafel stonden ging het prima. Daarna zijn ze als keukenstoel gebruikt en dat is niet echt slim met kleine kinderen en stratenmakers in huis. Nu wil ik gewoon houten stoelen die je af kunt nemen. Eerst krijgen ze allemaal een verfbeurt,allemaal verschillende kleuren,dat vind ik erg gezellig staan. Net als de krukken in het Theehuis. Echt een vakantieklusje. Moet je zien wat een mooie stoelen,heb er al vier opgehaald,nog 6 te gaan. Ze mogen van mij allemaal verschillend zijn,maakt niet uit.

Inmiddels was de schilder er ook alweer. Drie volle dagen heeft hij z’n best gedaan,nu komt hij zo nog een half dagje om het raam van de douche af te maken en dan kunnen we er weer een jaar tegen. Volgend jaar bij gezondheid een paar andere kozijnen om aan te pakken.

De Canadezen vertrokken om half elf voor een midweek ergens anders naar toe en hopen vrijdag weer terug naar hier te komen,daarna moest het huisje schoongemaakt worden voor mensen die er om 3 uur weer inkwamen. Ze had zelf de bedden al afgehaald en het linnengoed al gewassen,dat scheelde weer. Hoefde het alleen maar op te vouwen. Verschoonde de 4 bedden ,maakte de slaapkamer schoon,zette vast verse bloemen en chocolaatjes neer,bracht de hand en theedoekenstapel weer op orde. Waste gelijk alles weg en hing het aan de lijnen,zo droog met dit weer. De nieuwe gasten waren ook met z’n vieren dus was alles daarvoor nog aanwezig. Om half twee kwam de hulp de rest schoonmaken en was ze een half uur voor dat de mensen kwamen klaar. Het rook er heerlijk fris. Vandaag hebben we nog zo’n wisseling en vrijdag weer een.

Daarna mocht ik weer naar binnen om de enorme strijk weg te werken, eten voor te bereiden,zouden eigenlijk bieten eten maar een uur van te voren bedacht ik dat ze waarschijnlijk meer zin in gebakken piepers hadden. Dus gaan de bieten maar in de diepvries.

Het zwembad hebben we gisterenavond maar verschoond en weer opnieuw gevuld. Kunnen ze weer lekker spartelen,spelen en ruzie zoeken:-)

Heb nog een streng lontwol overgeverfd. Had dat een tijdje terug al gedaan samen in de pan met het naaldvilt voor een omslagdoek. Maar hij was een beetje te bleek uitgevallen. Nu overnieuw paars geverfd,is nu wat donkerder geworden. Dat moet eerst gesponnen worden en dan een sierrand van gehaakt worden voor aan de gevilte omslagdoek.Hoop dat ik van de week tijd heb om hem te gaan vilten,de geverfde lap ligt al een paar maanden te wachten Zomers komt er zo weinig van het handwerken omdat dat gewoon een hele drukke tijd is. Moet het van de uurtjes tussendoor hebben. Maar aangezien mijn handwerklijst altijd heel lang is??