Heel vol theehuis

Maandag 24 juni-2019

Donderdagavond had ik een groepje vrouwen voor een corsage vilten . Wat was het leuk. Ze hadden er veel plezier in en mogen ook trots op hun werk zijn. Prachtig gedaan.Een ging hem op haar spijkerjasje dragen,2 andere wilde hem gewoon in de kamer voor sier leggen en de laatste had er nog geen bestemming voor. Mooi om te zien hoe verschillend de corsages zijn geworden.

Vrijdagmorgen kwam de cursist weer op spinles. Ditmaal mocht ze gaan leren twijnen. Ze had als huiswerk mee gekregen om 2 klossen in ieder geval half vol te spinnen,dan kon ze deze les ermee gaan twijnen. Het resultaat was een mooie streng wol van het Clun Forest schaap. Voor een eerste streng ziet het er prachtig uit. Ze heeft er echt feeling voor en krijgt de smaak te pakken. En hoe meer je oefent hoe dunner en gladder je draad wordt. Oefening baart kunst.

Om kwart over 1 moest ik met een zoon op een nieuwe school gaan kijken. Na afloop leek het hem toch niet zo leuk,dan maar verder zoeken. Wordt wel heel kort dag?. Moeders kwam even op de theeschenkerij passen. Ook al komt er niemand,ik kan niet maken om zomaar dicht te gaan als de openingstijden vermeld staan op de website. Als ze voor een gesloten deur komen,zie je niet meer terug. Zou ik zelf ook niet doen. Of het moet door ziekte komen dan is het onmacht.

Op de terugweg bedacht zoon dat hij honger had. Gauw even langs de pannenkoekenmolen om een dubbel portie poffertjes langs te halen en onderweg op te eten. Er werd verteld dat er 24 stuks per portie in zaten,zouden we allebei wel genoeg aan hebben dachten we. Toen we de bestelling binnen hadden en in de auto zaten,telde zoon even of het er wel 24 waren. Het waren er maar 20, en in die van mij zaten er 21. Diep beledigd was zoon,want nu liep hij 4 poffertjes mis?. Maar om voor die paar terug te gaan ging me ook te ver. Ze waren in ieder geval heerlijk.

Naar huis om moeders af te lossen,en mits kwam er een klant binnen om lekker wat te nemen en even uit te rusten. Om kwart over 4 kwam de volgende zoon binnen rennen. Of ik hem effe gauw boven aan de boslandweg af wilde zetten . Want daar stond een scooter van een vriend en kon hij daarmee even gauw mee naar Ede om een nieuwe broek te gaan kopen. Sorry zoon,ik mag net op dat stuk niet komen tussen 4 en 6 want ik heb daar geen ontheffing voor. Ach kom op,ze staan toch niet te controleren. Oke,maar jij betaald de boete als ze er wel staan. Ja prima,afgesproken!!!

En wat denk je,POLITIE,wilt u even uw auto aan de kant zetten mevrouw. Waarom ik daar was zonder ontheffing. Leg maar eens uit hé. Afijn,104 euro boete voor zoonlief. En was het daar nou maar bij gebleven die dag,dan had het misschien nog niet zo zeer gedaan. Maar op de terugweg uit Ede werd hij weer aangehouden voor rijden zonder helm(al honderd keer voor gewaarschuwd),120 euro meneer. Duur dagje voor hem. En nota bene ook nog voor niks want hij had geen broek naar z’n zin gevonden.

s’Avonds gingen Rien en ik samen kleren kopen,dat kon wel eens 20 jaar geleden zijn. Meestal neem ik het gewoon mee voor hem uit de winkel, maar nu vond ik dat we best een keer samen konden doen. We hebben allebei een hekel aan winkelen,verschrikkelijk,wat een gedoe. Nee ,daar kan ik me eigen echt niet op verheugen. Maar we zijn geslaagd voor Rien. 2 broeken,2 overhemden,shirts en schoenen. Zelf heb ik alleen twee paar schoenen gekocht want ik kan nooit niets vinden in de winkel met die middeleeuwse smaak van mij. Bij mij moet alles lang zijn en op z’n minst lekker zwieren en zwabberen.Dan zelf maar weer achter de naaimachine.

En nu het volle theehuis

Nee,zo vol met klanten zat het theehuis niet hoor. Woensdag 2 klanten die na sluitingstijd kwamen omdat ik vergeten was het bord gesloten neer te hangen. Dat was niet erg,dat is het makkelijke als je er naast woont. Zo konden ze nog lekker koffie,thee en appeltaart nuttigen.

Donderdag kwam een vriendin met haar moedertje van 90 jaar gezellig op de koffie en vrijdag een fietser die even kwam pauzeren.

Maar zaterdag zat het echt stampvol. De Schutse (gehandicaptezorg) zit naast ons en hadden die dag de opening van het nieuwe gebouw. Dat ging bij hunzelf niet passen en was dit zo een mooie oplossing. Alle tafels gingen uit de theeschenkerij en er werden 120 stoelen netjes op een rij gezet. En nog zaten er een paar buiten. Warm werd het binnen wel met zoveel mensen,maar ze konden de deuren tegenover elkaar open zetten zodat het toch nog wat doortrok. Toen alle mensen weer vertrokken waren hebben ze netjes alle tafels en stoelen weer op hun plek gezet. Fijn dat je zo wat voor elkaar kan betekenen.

Die dag hadden we de theeschenkerij dicht gedaan omdat het natuurlijk afgehuurd was. Er waren toch verschillende mensen geweest om te vragen of ze wat konden bestellen. En s’middags om half 5 kregen we onverwachts visite van een man waar ik een tijdje schoon gemaakt had,maar moest stoppen toen we dit hier allemaal opgezet hebben. Hij kwam gezellig met z’n zoon langs op de fiets. Heel sportief want hij is al 86 jaar,erg leuk om weer even bij te praten. We deden dit gezellig op ons eigen terras naast huis en toen kwamen er ook gelijktijdig twee vrouwen aan voor de theeschenkerij om wat te nuttigen. Maar omdat ze daar nog bezig waren om alles op te ruimen heb ik ze maar gezellig bij ons op het terras gezet en konden we met z’n allen een babbeltje maken. Ze wilden graag thee,had er natuurlijk geen appeltaart bij die dag,maar dat maakte hun niet uit. Het was gewoon gezellig zo even met elkaar. Heb ze de thee wel gratis gegeven want het was misschien voor hun wel een beetje een rare situatie:-).

Daarna moest ik nog heel snel even de boodschappen voor het weekend doen. Rien had s’middags een zwembad voor de jongens gekocht en ging hem ondertussen opzetten. Wat zullen ze daar een plezier van hebben met die hitte. Ze hebben al aangepaste lestijden gekregen,het is ook niet leuk meer zo heet als het is.

Zaterdagmiddag kwam de bloemist nog een prachtige bos bloemen brengen als bedankje van een mevrouw. Zo’n leuk gebaar. Helemaal mijn lievelingskleur.

Inmiddels heb ik toch maar een paar bossen lavendel geplukt en te drogen gehangen.

Om kwart over 5 stond ik vanmorgen al in de moestuin om hem enigzins toonbaar te maken. Heb heerlijk door kunnen werken tot kwart voor 7,toen was ik al een heel eind op weg. Nu een foto van ervoor,de andere volgt nog want het ik nog niet klaar. Maar mij nu te warm af buiten.

Mooi hé,de maggiplant. Erg lekker voor in de soep.

De was ging vanmorgen ook in een super tempo. Om 5 uur gelijk de wasmachine aangezet,toen hing de was om 7 uur al buiten. De rest gelijk maar erachteraan gedraaid en nu hangt alleen nog maar een bonte was te drogen en een bonte zit nog in de wasmachine. De andere drie wassen waren al droog en liggen al opgevouwen op tafel. Strijken doen we vandaag niet aan,vind het al heet genoeg en de mannen zien toch geen verschil. Dat is aan de ene kant toch wel een groot voordeel van een mannenhuishouden. Ze kijken niet zo nauw. Althans,die van mij niet.