Gingerkoekje

Eindelijk weer eens een keer een recept op de blog. Is al weer een poos geleden. Niet dat ik al die tijd niet gebakken heb maar het was erg vaak appeltaart om te bakken voor de theeschenkerij. Dit recept komt uit een boek wat ik al jaren heb, er staan 500 soorten/varianten aan koekjes in. En deze zijn echt verrukkelijk! Er zit gember in en piment, nou zijn er veel mensen die geen gember lusten maar als het meegebakken wordt geeft het een lekkere smaak. Even voor de duidelijkheid: in speculaaskruiden zit ook gember! En dat eet volgens mij iedereen?.

Ingrediënten: 50 gram roomboter-2 eetlepels keukenstroop-100 gram donkerbruine basterdsuiker-1 ei-150 gram bloem- 1 theelepel bakpoeder-halve theelepel gemberpoeder-kwart theelepel gemalen piment(supermarkt bij kruidenschap)- beetje kristalsuiker om te bestrooien.

 

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Smelt de boter in een pannetje en laat het een beetje afkoelen. Vermeng daarna de boter met de stroop, basterdsuiker en het ei in een grote kom. Zeef daarna de droge ingrediënten(bloem,gember,piment,bakpoeder) door het botermengsel. Het blijft een beetje een plakkerig deeg.

Leg op een bakplaat een vel bakpapier en leg balletjes deeg van ongeveer 3 cm doorsnee op het bakpapier. Duw ze zachtjes een beetje plat.

Zet de plaat met koekjes eerst een uurtje op een koele plek voordat je ze in de oven schuift.

Bestrooi ze licht met de suiker en bak ze 10 tot 12 minuten in het midden van de oven. Het is aan de buitenkant een knapperig koekje en van binnen een beetje taai. Eetsmakelijk!