Geslaagde high tea, bijna dagje weg.

Maandag 17 oktober-2022

Nou, de high tea van afgelopen zaterdag is goed verlopen. Vond het best spannend omdat ik nu bij een cateringbedrijf de high tea had besteld. En aangezien dat voor de eerste keer was is het afwachten hoe het smaakt en hoe het eruit ziet. Maar het smaakte heerlijk hoor en het was goed verzorgd. De eigenaar kwam het zaterdagmiddag om 4 uur brengen zodat wij alles leuk op schalen konden leggen. Het servies had ik al uit de kast getrokken en stond inmiddels al opgepoetst op de tafel. Gezellig een kandelaar met kaarsen aan. Vooraf wilde het bruidspaar een grote kom soep. Dat was ook door de catering verzorgd. Een pan tomatensoep en een pan pompoensoep. Daarna konden ze aan de hapjes beginnen. Onverwachts moest ik zelf bedienen van 4 uur tot half 9. Was geen probleem, het is altijd wel een leuk werk. Half negen vertrokken de laatste gasten en wij hadden ondertussen al alles opgeruimd en hoefde alleen nog maar te vegen en een doekje over de wc te halen. Daarna nog een kwartiertje wat gedronken en kon ik binnen zaterdagavond gaan houden. Dan doe je ook niks meer want dan heb je de pap wel op.

Vanmorgen had ik onverwachts weer vrij. Dat is nogal eens gebeurt de laatste weken. Allemaal corona. Daar kun je niets aan doen. Het steekt weer goed de kop op. Als de mensen maar niet meer zo idioot gaan doen tegen elkaar als met de vorige golf corona. Dat was werkelijk te zot voor woorden en gewoon diep triest. Maar het was niet erg dat ik een vrije morgen had hoor, want omdat ik morgen voor 2 dagen naar Dordrecht ga lag er nog zat werk te wachten wat ik gedaan wilde hebben. Een daarvan was de was die weg moest. En helaas heb het hier vandaag erg veel geregend zodat ik alles op rekken binnen moest hangen. Dat betekent dus dat het morgen ook nog niet droog is en het dus niet in de kast kan. Dan moeten ze het maar van het rek halen als ze een kledingstuk nodig hebben. Het was fijn geweest als het opgeruimd was maar helaas..! En op het lijstje stond het hele huis stofzuigen. Dat ging bij de benedenverdieping best maar de bovenverdieping kwam aardig in het nauw. Moest eerst nog boodschappen doen en de hulp was er voor een huisje poetsen. Wilde een kruidkoek bakken voor de gasten die middag en voor de twee cursisten die zouden komen. En ik had vorige week bij het klomperschuurtje een prachtige grote zilverkleurige schaal en een stel kaarsenstandaards op de kop getikt voor nog geen 8 euro. En die schaal wilde ik graag gezellig opgemaakt hebben voor op de grote tafel. Dus eerst naar het tuincentrum om de hoek om een paar mooie kaarsen te halen in herfstkleuren en wat leuke herfstspullen erop. Is echt een mooie schaal geworden, geniet er gewoon van!

Inmiddels was de ochtend nagenoeg voorbij en ging ik pas om 10 voor 12 naar boven en om 10 over 12 is Mirjam weer uit school. Ik wist niet dat ik zo snel kon stofzuigen/ bedden opmaken en de kamers opruimen. In 15 minuten tijd 7 slaapkamers klaar. En ook nog netjes onder de bedden gezogen????. Moest tijdens het eten eerst even bijkomen. Nu morgenvroeg voor dat ik ga nog de wc’s schoonmaken, beneden stoffen en natuurlijk weer stofzuigen en de trap zuigen. Vroeg opstaan maar en dan moet het lukken.

Vanmiddag na de les kwamen er nieuwe gasten in het huisje. Babbelde daar een half uurtje en begon met het eten. Rode bieten met piepers en rundvlees. Het vlees is nagenoeg op uit de diepvries. Dat hebben we mooi uitgemikt want 19 november komt er weer een bout van een koe. Fijn als de diepvries dan leeg is. Mirjam kwam met de vraag of ze met een vriendinnetje zakjes met versierde chocola mocht maken voor hun zendingsproject op school . Om te verkopen. Daarvoor moesten we na het avondeten naar de supermarkt om repen chocola te halen. Ze hebben in vormpjes pure chocola en stukjes pepermunt gedaan. Dat is echt een lekkere combinatie. Het restant puur ook in een bakvorm. De melkchocola hebben ze gesmolten en uitgegoten in een bakvorm en versierd met noten. Die breken we morgenvroeg in stukken en dan kunnen ze het leuk verpakken voor de verkoop. Leuk om die meiden zo bezig te zien.

Vanavond weer een bespreking voor een verjaardag die in het zaaltje wordt gehouden, nog een wasje opgehangen, pot met speculaasbrokken gebakken en nu is het weer genoeg geweest voor vandaag.