Geen minuut verveeld

Donderdag 1 september- 2022

Zo lekker dat iedereen weer naar school of aan het werk is. Maandagmorgen was ik voor het eerst sinds 9 weken weer alleen thuis. Echt ALLEEN thuis! Was weer fijn en had ook weer zin om aan het poetsen en ruimen te gaan. Want als iedereen weg is blijft het in ieder geval uren lang glad en schoon totdat de invasie weer thuis komt. Zal je eerlijk zeggen dat ik die maandagmorgen niet wist waar ik beginnen moest want alles schreeuwt na de 9 weken vakantie om een grote beurt. Niet dat je dat ziet hoor als je binnenkomt want voor het oog ziet het er aardig uit, maar ik weet wel beter. Begon maar met m’n vaste ritme: was in de machines en ophangen, ontbijtrommel opruimen, aanrecht glad en schoon, tafel afnemen, rondslingerden rommel ruimen, wc schoonmaken, stofzuigen, stoelen afstofzuigen, vingers van de deuren, salontafel afnemen, bedden opschudden, kranten in de container. Nou, toen leek het al weer heel wat. Maakte daarna een emmer met wasmiddel van sunlight zeep. Sommige doen het met marseille zeep maar zelf vind ik sunlight zeep prettiger. Ruikt lekkerder. Maakte 5 liter zodat ik weer anderhalve week vooruit kan.

Maakte een schaaltje speculaaskruiden voor de kruidkoek.

Inmiddels was het 12 uur en kwam Mirjam uit school. We zaten maar met z’n tweetjes aan tafel. Zij is de laatste op de basisschool, groep 8. Om kwart over 1 tot kwart voor 4 moest ik les geven. Daarna de was binnen gehaald, gevouwen en gestreken en Maureen zorgde ervoor dat alles weer netjes in de kast kwam. Heerlijk die extra paar handen! Kookte een pan andijviestamp met rundvlees. Rien en Hidde hadden een uitje en gelijk een etentje van de ondernemersvereniging, dat kwam goed uit aangezien de baas geen andijviestamp lust. Wij hebben er lekker van gegeten.

Maandagavond had ik aan Mirjam beloofd dat ik bolussen zou gaan bakken om te trakteren op school. En aangezien dat altijd een hele klus is waren we daarmee om half 8 begonnen. Half elf waren ze klaar, iets kleiner als anders, maar groot genoeg voor een lekkere hap.

Dinsdagmorgen onze slaapkamer een grote beurt gegeven. Vast een begin van de 8 slaapkamers boven. Heb zaterdag wel vast heel goed gestofzuigd boven, dat voelt al een stuk beter. De schoondochter appte of ik het gezellig vond als ze s’middags even langs kwam voor een bakkie. Tuurlijk, altijd gezellig, en mocht ik het kleine hummeltje weer even vasthouden. Zo genieten als ze je met die kleine kraaloogjes aan ligt te staren. Echt een lekker moppie!

Kreeg van de week zo’n gezellig telefoontje. Een mevrouw die een eind uit de buurt woont belde om te reserveren voor 2 cursussen voor 2 personen. Boekte gelijk een overnachting incl ontbijt. Ze vroeg of we ook het avondeten verzorgde. ‘Nou nee, eigenlijk niet maar ik kan wel voor jullie mee koken maar dan eet je wat de pot schaft’. Daar had ze geen moeite mee en ging graag op het aanbod in. En op het laats van het gesprek kwam ze erachter dat ik ook spinles gaf dus die cursus komt ze over een week al doen. Dat is een leuke en enthousiaste klant?.

Gisteren lekker vier bedden verschoond, vandaag de andere 3, badkamer grote beurt gegeven, wasmanden leeg, les geven van half 10 tot 12 uur. s’Middags met Hidde en Mirjam en een vriendin wezen midgetgolfen in Bennekom. Alweer? Ja, want een vriendinnetje was nog op vakantie toen ze haar verjaardagsfeestje hield dus moesten we het vanmiddag nog maar een keer dunnetjes overdoen. Ach, was wel leuk ook hoor, was ik er zelf ook even lekker uit. Toen we om kwart voor 4 thuiskwamen gelijk gezorgd dat de witlofschotel klaar stond, want om 5 uur kwam er een klant om het feestje van zaterdag door te spreken. Hoefde ik het alleen nog maar in de oven te schuiven. En Rien begon om kwart over 5 met vlees bakken, om half 6 ging de schotel de oven in en kwart voor 6 zaten we aan tafel. Liep allemaal mooi door. En het smaakte heerlijk, schaal was leeg.

Van de week tussen de bedrijven door drie strengen wol geverfd. Mooi gespikkeld, geeft zo’n leuk effect.

En nog drie strengen geverfd in een glazen pot. Dat is een hele leuke techniek van wol verven want je hebt er totaal geen grip op hoe de verf door de warmte van de zon zich verdeeld door de wol. Terwijl je bij de strengen hierboven gericht de kleuren er op aan kan brengen.

M’n moeder kwam nog langs of ik even pa z’n broek onder de lockmachine door wilde halen. Was ook in 5 minuten gebeurd en kan ze hem afmaken. Met de lockmachine ziet het er mooier uit dan dat je het met een zigzagsteek moet afwerken.

En nu maar aan de voorbereiding van een high tea beginnen voor 6 personen die vanmiddag hopen te komen. Vanavond de boodschappen doen voor morgen, dan hoop ik jarig te zijn en komen s’morgens de vriendinnen en s’avonds de familie. En zorgen dat de was bijgehouden wordt want zaterdag moet ik de hele dag op de markt van de OGGIN wol spinnen. Dan is er de jaarlijkse klompenfietstocht en daar is altijd een leuke markt bij. Ben dan pas om half 5 thuis en dan is er weer een verjaardag hier in het zaaltje met ongeveer 55 man. Hoef niet bang te zijn dat ik me eigen verveelt ?.