Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Geamputeerd

Vrijdag 22 maart-2019

Ik voel me eigen geamputeerd. Nee ik heb al m’n ledematen gelukkig nog,maar een zoon heeft het ouderlijk huis verlaten. En dat voelt me toch raar. Het is natuurlijk de normale gang van zaken(stel je voor dat ze alle 8 bij moeders bleven) en is het allemaal in goede harmonie gegaan,maar ik ben gewoon van slag. Leen is vertrokken. Ben er weemoedig van ,m’n gezin is niet meer compleet. Daar moet je echt even aan wennen,zelfs met de was. In plaats van 10 stapels op tafel,nu maar 9 🙂

Donderdagavond waren we uitgenodigd om met een schoonzus en zwager te gaan uit eten,gezellig en lekker. Heb alleen de uiensoep op de foto gezet,de rest vergat ik. Zalm en als nagerecht ‘dame blanche’. Was heerlijk en ook een leuk eetcafĂ©.

Vrijdagmorgen heb ik voor het eerst een Engels ontbijt bij de vakantiegasten geserveerd. We hadden het woensdag zelf al uitgeprobeerd en dat was goed bevallen,maar voor een ander klaarmaken is toch weer een ander verhaal. Maar ze waren erg enthousiast en vonden het heerlijk. Dus vanaf nu kunt u ook terecht voor een Engels ontbijt.

Daarna afscheid van ze genomen,want de vakantie zat er al weer op. Jammer dat ze zo slecht weer troffen die week.

Zaterdag half zes opgestaan,er lag zo’n enorme was te wachten dat ik echt geen zin had om die s’middags nog eens te gaan strijken. Die moest eerst weg.

En om kwart over 7 zaten we al aan tafel want de kinderen mochten met m’n schoondochter mee om naar het afzwemmen van hun neefje te kijken. Dat was natuurlijk feest. En ik kon die morgen lekker opschieten zonder kinderen. M’n andere schoondochter kwam een morgentje helpen en heeft drie badkamers gepoetst. Een hier binnen en twee in de vakantiehuisjes. Heerlijk,dat scheelde mij ook weer een paar uur. Zelf zocht ik weer een paar volle dozen uit die we hadden gekregen,bracht het meeste naar de rommelmarkt van de kerk. Want als ik dat laat versloffen heb ik straks weer de hooizolder vol met troep liggen.

Deed de boodschappen voor het weekend,dronk bij pa en moe een bakkie thee,bakte patat voor het avondeten. s’Avonds maakte ik een lampenkap helemaal af. De andere is van de week niet gelukt,dus de foto duurt nog een week langer. Het randje is al gehaakt,dat hoef ik er alleen nog maar aan te zetten. Heb nog lekker een poosje zitten lezen en toen was het alweer 12 uur.

Van de vriendin van m’n moeder kreeg ik een hele jaargang van Daphne,s diary. Dat zijn zulke leuke boeken met tips en ideeĂ«n en knutselwerkjes. De meiden waren er ook gelijk gek van. Daar zitten weer vele uurtjes kijk en doe plezier in.

Deze week zat aardig vol. Voor aankomend weekend heeft een familie twee huisje gehuurd ,die moeten klaar gemaakt worden. M’n schoonzus die normaal helpt heeft het zelf erg druk. Dat moet ik nu dus zelf doen. Niet dat ik dat erg vind,heb er absoluut geen hekel aan.

Vilte nog twee bloemen voor de Boerenfair. Die wordt 10 april bij de Schutse hier in Achterberg gehouden en daar sta ik dan met een kraam met vilt en ga dan zelf zitten wol spinnen. Nu wil je toch weer wat nieuwe dingen op de kraam hebben staan ,dus ik mag nog even hard aan de vilterij. Dit keer heb ik dubbele bloemen gevilt en die zijn ook echt mooi geworden . Meestal vilt ik een enkele,maar dit is ook leuk om te doen.

Dinsdag vierde m’n moeder haar verjaardag,ze is 71 geworden. Om elf uur ben ik er naar toegegaan ,gezellig mee gegeten en om half drie was ik weer thuis. De verjaardag voor de familie hield ze hier in het zaaltje,daar moesten ook weer de nodige uurtjes in gestopt worden. Het was een leuke avond.

En had ik woensdagmorgen het voornemen om er eens fiks tegen aan te gaan,de werkelijkheid verliep wel anders. Soms ligt er zoveel werk in het verschiet dat het je wel eens lam kan slaan. Nou,dat gebeurde dus woensdagmorgen. Lag de vorige avond laat op bed,stond rillerig en duf op, dacht aan al het werk wat ik die dag moest doen en het “dipje” was geboren:-( Er kwam werkelijk niks uit m’n handen. Ben in de stoel geploft met m’n haakwerk en liet alles maar over me heenkomen. Om 11 uur kwam onverwachts m’n vriendin langs(in een niet gestofzuigd huis,geen schone wc en een gang met troep?). Maar ik was er blij mee,afleiding doet wonderen ,ze bleef een half uurtje. Daarna kwam m’n oude juf van naailes onverwachts langs(in het nog steeds niet schone huis?). Ook dat was weer even gezellig. En gelukkig was m’n dip daarna weer over. Kreeg er weer zin in. Eigenlijk moest ik in m’n eigen wel lachen. Als je je huis keurig netjes hebt ,komt er niemand onverwachts binnen rollen. Maar als je niks in huis hebt gedaan,ja,dan komen ze juist. Erg hĂ©!!

Maar goed, de kinderen haalde ik van school,at met ze, Maureen ging naar een vriendinnetje,Hidde had geen zin om te spelen en bleef thuis en Mirjam ging naar de club van de kerk en kwam trots thuis met haar werkstuk. Hebben ze heel leuk gedaan.

Toen ben ik in de vakantiehuisjes aan de slag gegaan . Zeemde binnen en buiten de ramen,pakte lekker een stuk tuin mee,kookte een grote pan bami en vertrok naar de kerk om hem samen met nog twee vrouwen schoon te maken. Als je terug kijkt op zo’n ochtend ,dan begrijp je niet waarom je zo heb zitten kniezen,van hard werken knap je juist op.

Gelukkig was de ijverige bui op donderdag nog niet over.Daar werd de rest van huisje 1 schoongemaakt en nog een heel stuk tuin meegepakt. Daarna vertrok ik naar de markt. Nam lekker haring,zalmbuikjes en makreel mee.

Verschoonde een paar bedden,kookte een pan snijbonen en na het eten boende ik nog twee terrasjes bij de vakantiehuisjes. Alles is zo groen,heb er nog wel een paar te gaan,maar het begin is er. Maakte nog een begin met het spitten van de moestuin,en toen was het donker,uitgewerkt. Inmiddels was het al 8 uur en werd er binnen weer op koffie gewacht. Heb nog even zitten haken in de schommelstoel. Die kreeg we van de week samen met nog een hele mooie sta-op stoel. Die staat in huisje 1 voor oudere mensen en de schommelstoel staat binnen. Dat ding zit me toch lekker ,hij staat naast de houtkachel en met een handwerkje in zo,n stoel zitten,nou ,dat is toch zeer ontspannend. Nu heb ik bij een schommelstoel altijd een beeld van een prachtige handgemaakte quilt die er in ligt. Zou ik? Nee,niet doen,je hebt het nu druk zat en je andere handwerkjes zijn nog niet allemaal af. Ja maar,ik heb wel de stof er voor liggen. Als ik nou…….. NEE,NEE,NEE, nu geen tijd ervoor??