Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Fudgekoek

Hier een heerlijke koek met karamel die smaakt naar de bekende fudge-brokken.

Ingrediënten: 200 gram bloem- 50 gram poedersuiker- 350 gram roomboter- 5 eetlepels golden syrup- 1 blikje van 400 ml gecondenseerde melk- 2 theelepels vanille essence- 225 gram pure chocola- theelepel zonnebloemolie.

De oven voorverwarmen op 175 graden. Vet een vierkante bakvorm van 28 bij 18 cm in.

Zeef de bloem en de poedersuiker in een kom en meng er 225 gram van de roomboter door tot een glad deeg(blijft een beetje slap deeg) Druk het in de vorm en bak het in het midden van de oven ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin.

Maak ondertussen de karamel: smelt de andere 125 gram roomboter in de magnetron en roer er de golden syrup en het blikje gecondenseerde melk door. Zet de schaal ongeveer 9 minuten op 800 watt in de magnetron en roer elke 2 minuten goed door. Het wordt een dikke lobbige massa. Roer dan de vanille essence erdoor en giet het op de nog warme koek. Zet hem 2 uur in de koelkast om op te laten stijven. Smelt als de koek opgestijfd is de chocola au bain marie in een pan en roer er de theelepel olie door. Smeer de chocola uit over de karamel en zet het nog een half uurtje in de koelkast totdat de chocola opgedroogd is.

 

Gecondenseerde melk is gewoon in de supermarkt te halen. Is er ook van het merk Friesche vlag.

En de golden syrup die ik gebruikt hebt komt uit Amerika( cadeautje) maar is ook in andere merken in de supermarkt te verkrijgen.