Feestweek en schapen

Donderdag 22 augustus-2019

Hier is het van de week echt feest! Drie kinderen jarig in 6 dagen tijd,hoe krijgen we het voor elkaar hé. Jaren geleden vast een paar hele strenge winters gehad in dezelfde periodes?. Maandag was Mirjam jarig,die werd 8 jaar. Dat is de jongste van het stel. Die liep al 2 weken af te tellen hoeveel nachtjes ze nog slapen moest eer dat ze jarig was. Eindelijk was het dan zover voor haar. Eerst een ontbijtje op bed,dat vinden ze nog steeds geweldig. Voor als je je eigen afvraagt wat er nu in die blauwe haas zit,daar zit een ei in:-)

Daarna natuurlijk de cadeautjes. Ze wilden graag lego friends,daar zijn ze hier helemaal weg van. Ze heeft er al een paar dingen van,nu heeft ze het vriendschapshuis gekregen. Van de broers met aanhang kreeg ze ook weer lego friends,spelletjes,kleren,geld. Ze is weer aardig verwend. Dat heb je met een grote familie.

Maandagmiddag hebben we haar kinderfeestje gehouden. Leuk dat er drie jarig zijn,maar je hebt ook nog drie kinderfeestjes erbij. Die gelijk maar erachteraan. Anders zit je na de vakantie nog in de ballonnen. 5 vriendinnetjes waren er,de andere drie konden niet. Die moeten dan nog maar een keer een middagje zo komen. Ze hield het s’avonds van half 7 tot half 10. We hebben gewoon lekker ouderwets spelletjes gedaan. Snoep happen,spek happen,stoelendans,verstoppertje,blijft leuk voor de kinderen. Zo,dat was 1 kind jarig!!

Dinsdag was m’n schoonmoeder jarig. Door haar toestand hield ze het niet,want dat kon ze niet aan. Maar we zijn toch verdeeld over de dag even wezen feliciteren. 74 is ze geworden. s’Middags was het onze beurt weer om voor haar te koken. Gebakken krieltjes met sla en vlees. Rien jr heeft het bezorgd en at gelijk maar z’n eigen bord leeg bij oma,net zo gezellig. Aan het eind van de avond was ze bekaf,al gaat het langzaam vooruit,ze is er nog lang niet.

Woensdag was Hidde jarig. 9 jaar is hij geworden. Meneer wenste z’n ontbijt s’morgens al om half 7 maar dat vond ik te vroeg voor hem. Beloofde het om 7 uur boven te brengen. Maar om half 8 sliep hij nog,heb hem niet wakker gemaakt. Om kwart voor 8 hoorde ik hem stommelen en toen was het tijd voor z’n ontbijt. Hij liet de helft staan omdat hij zo’n haast had om de cadeaus uit te pakken,kon niet meer wachten:-) Meneer slaapt tijdelijk op de grond bij z’n broer omdat ze z’n kamer aan het opknappen zijn. De ongestreken theedoek op het dienblad maken het rommelige plaatje compleet?

Ook Hidde wilde graag lego voor z’n verjaardag en ook hij werd weer verwend door iedereen. s’Middags zijn vader,Michiel en vriendin met Hidde en 6 vriendjes gaan zwemmen in Veenendaal. Zo,weer 1 verjaardag voorbij. Nu is b.l.e.w Maureen zaterdag nog jarig en dan even 1 weekje rust. Dan nog een verjaardag hier in het gezin.

De timmerman verving de verrotte glaslatten in een raamkozijn. Daar kon je met je vinger doorheen prikken. En ze zitten er pas 4 jaar op. Elke keer bij dat raam gaat het mis,vreemd! Nu kan de schilder ook dat raam af komen maken.

Woensdagmiddag kwamen ze de schapen brengen. 2 ooien en een ram. Prachtige beesten. Het is een Engels ras. Clun Forest schapen. Prachtige wol om te spinnen en te vilten. Ze hebben ook nog een naam gekregen. De ram heet Bram , 1 ooitje heet Sophie en de andere heet Hasse. De naam ‘Hasse’ had ik voor onze dochter bedacht,maar dat vond vaders vreselijk. Dan maar het schaap zo noemen. Vind het zo’n prachtige naam.

Nu zijn we nog op zoek naar een oude vee/schapenkar. Die zetten we dan in het weiland en kunnen ze daar schuilen. Dus als iemand van jullie er een te koop weet,hoeft niet zo,n hele mooie te zijn.

Vandaag hadden we een begrafenis van een tante uit Hellevoetsluis. Om kwart voor 9 werd ik al opgehaald door een broer en zijn we met nog meer familieleden die kant op vertrokken. Altijd ingrijpend. En vanmiddag werd er een neef weggebracht die vorige week aan een ernstige ziekte overleed. Nog zo jong. Zwaar voor m’n tante,een zoon en een zus in een week tijd verloren. Hoe bepaald je dat weer bij je eigen sterfelijkheid! Heden Gij en morgen Ik!

Om half drie waren we weer thuis en om half zes vertrokken we met een paar kinderen richting Barneveld om naar het oplaten van vele luchtballonnen te kijken. Wat was het druk,maar wel mooi om te zien. Om half tien waren we weer thuis,de kinderen gelijk naar bed gedaan. Heb ze niet meer gehoord.