Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Ethiopie

Dinsdag 26 mei-2020

Gisterenmorgen zijn Maureen en Mirjam weer naar school gegaan. Vorige week moesten ze thuisblijven omdat Hidde ziek was geworden. Wist niet zo goed of ik ze maandag weer naar school kon doen. Heb s’morgens de directeur gebeld en die wist eigenlijk zelf de regels daarvoor ook niet. Hij zou het uit gaan zoeken en terugbellen. Dat deed hij een uurtje later ook. Ze mochten komen,de regels bij kinderen zijn als ze 24 uur klachtenvrij(geen koorts) kunnen ze de hort weer op! Hun blij,want ze hadden hem echt zitten dat ze weer thuis moesten blijven. Hidde is inmiddels weer opgeknapt. Hopelijk volgen er niet meer.

Zondagavond kwam Mirjam uit bed om te vragen of we wat leuks gingen doen maandag. Dat gaat niet meisje,want je moet s’middags naar school. Nou mam,dan kunnen we het toch maandagmorgen doen. Aaah kind,weet je hoeveel werk je moeder op maandagmorgen heeft?☹ Je kunt echt merken dat ze het zat zijn dat we nergens heen kunnen. Maar we hebben wel een leuk dagje uit in het verschiet. Een paar weken terug kocht ik via social deal 6 kaartjes met 40 % korting op safaripark Beekse bergen. Toen kwam de corona ertussen en was ik bang dat ik het voor niks had gedaan. Het was maar tot 1 juli geldig. Maar gelukkig kwam er vorige week een mailtje dat het park 25 mei weer openging. Op afspraak! Dat hebben we gelijk maar geregeld en zaterdag 6 juni kunnen we vanaf 11 uur het park in. Heb er echt zin in. We gaan dan met Hessel,Maureen,Hidde en Mirjam. De rest werkt en heeft geen zin meer om met ouders mee naar de dierentuin te gaan.

Gisterenmiddag arriveerde de eerste vakantiegasten weer. Dit waren de mensen die hier een midweek hadden gewonnen met de advertentiepuzzel in de gezinsgids. Mevrouw zei gisteren nog dat ze al een poosje meedoet maar nog nooit iets had gewonnen. En nu moest ze het ook nog via andere horen die haar naam hadden zien staan bij de prijswinnaars. Blij was ze er wel mee,nou het is ze van harte gegund!

Gisterenavond kwam er een neef kijken voor het storten van een betonvloer in de schuur. Dat is de enigste schuur die nog niet af is. Er moet nog een vloer in,geisoleerde wanden en een grote roldeur aan de voorkant. O ja,en 2 nieuwe ramen. De baas vind dat niet nodig maar ik wel. Het waren gebruikte ramen die de aannemer toen nog had staan. Maar het glas zitten allemaal pitjes in. Als ik ze dan gezeemd heb,zien ze er nog niet uit. Dat wil ik echt niet,als je schuur mooi is,moeten je ramen ook glanzen toch? 8 juni komt hij de vloer storten. Dat betekent dat de schuur helemaal leeg moet. Dat word ruimen,ruimen,ruimen,heerlijk!!! Het is nu echt een zooitje.

Werkte gisterenmiddag toen de meiden naar school waren nog een poosje aan het volgende kussen voor op de bank. Waste een paar wassen weg,deed boodschappen,maakte het eten klaar. En gisterenavond had ik nergens zin in,zelfs niet om te handwerken. Nou,dat wil toch wel wat zeggen hé?. Was het echt zat. Wat ik dan gedaan heb? Gewoon in de stoel gezeten en een half uurtje met Maureen op m’n telefoon een woordspelletje gedaan. Wat een nutteloze avond,gelukkig heb ik daar niet zo vaak last van,want je zit je eigen maar in de weg.

Sinds kort hebben we weer een nieuw sponsorkind via Woord en Daad. Dat hebben we een paar jaar lang gehad, maar toen werd het meisje overgeplaatst naar een tante en kwam ze niet meer in aanmerking voor het sponsorplan. Dat was wel heel jammer want we hadden leuk contact,schreven over en weer brieven. Het kind had ook veel meegemaakt. Haar moeder was vermoord en haar vader kon het gezin niet alleen onderhouden. Hoe triest! Nu hebben we een jongetje uit Ethiopie. Firaol heet hij en is negen jaar. Vorige maand kregen we zijn eerste brief,krijg er altijd een warm gevoel bij,zo bijzonder om te lezen hoe dankbaar die kinderen zijn. Omdat hij in Mei jarig was wilde we een brief met wat kleine cadeautjes naar hem sturen. Maar toen ik hem gisteren bij het postkantoor op de bus wou doen,wisten we hem niet hoe we hem moesten versturen. Het paste door de brievenbus maar de regels zijn per januari ook weer veranderd. 12 euro als ik hem zo met de post verstuur. 18,95 als ik hem aangetekend verstuur. En 29,95 als hij met de pakketpost gaat. Tja,toen wist ik het eigenlijk ook niet meer. Heb het weer mee naar huis genomen en even naar het kantoor van W&D gebeld. En maar goed ook. Omdat de scholen daar ook gesloten zijn kan er geen post en pakketjes aangenomen worden. Dan hadden we het dus voor niks gestuurd. Nu kan ik het naar hun kantoor doorsturen en als de scholen weer opengaan zorgen hun dat het daar terecht komt.

Gisteren stuurde een arts,die hier tijdelijk gewoond heeft een app door voor een hulpactie voor Ethiopie. Daar dreigt grote hongersnood. Ze werken samen met Kidan,een Ethiopische vrouw die zich inzet voor de allerarmsten en hun voedselpakketten geeft. Voor 25 euro help je een gezin een maand lang. Het is een betrouwbare actie waarvan je zeker weet dat je geld er ook werkelijk aan besteed wordt. Kijk maar eens op de website www.ttaf-kidan.nl