Ester en haar kudde

Vrijdag 2 augustus-2019

Zo,ik heb weer een stelletje schapenvachten erbij. 4 om te vachtvilten,kan m’n hart weer ophalen. De vachten heb ik gekocht van Ester Floor. Zij verkoopt prachtige vachten waarmee je kunt vachtvilten of spinnen. Ook laat ze haar eigen wol kaarden bij iemand. Je kunt daarom ook prachtig kaardvlies bij haar kopen. Kan ze van harte aanbevelen. Ze kwam ze bezorgen om gelijk de theeschenkerij te komen bekijken. Ester is een herderin en heeft een eigen kudde van circa 250 schapen. Veluwse,Kempische,Drentse en Ouessant heideschapen heeft ze lopen. Ze begrazen natuurgebieden,golfterreinen,landgoederen en andere particuliere terreinen. Je kunt ook een schaap adopteren. Je helpt daarmee om de kudde in stand te houden,maar er zitten ook leuke voordelen aan. Zo krijg je de geschoren vacht van het geadopteerde schaap of je mag gezellig een dagje met de herder mee. Alleen daarom zou je al een schaap adopteren. Dat lijkt me ook superleuk. Ook kun je korting krijgen op de workshops die Ester geeft in haar atelier in Overberg. Je kunt bij haar leren om een vacht te vilten zodat je een prachtige schapenvacht over je bank kunt leggen of als vloerkleed kunt gebruiken. Het mooie van een gevilte vacht vind ik ten eerste natuurlijk dat het schaap nog leeft. Bij een gekochte vacht in de winkel kan het schaap het niet meer na vertellen. Het tweede voordeel is dat je hem gewoon in de wasmachine kunt wassen,kun je bij de andere niet. En het heeft een prachtige natuurlijke uitstraling. Gewoon zoals het hoort. Niet zo,n glimmend uitgekamde vacht waar je amper met je billetjes op durft te gaan zitten. Nee,lekker ruig,puur natuur. Daar hou ik van. Kijk maar eens op haar website’ Floor Landschapsbeheer’ Leuk om te lezen wat ze allemaal doet. Ze kan zo mooi vertellen over haar werk,je hoort de liefde voor haar vak er in.

Woensdag hebben we m’n schoonmoeder weer uit het ziekenhuis opgehaald. Ze mag thuis verder afwachten op de oproep voor een pacemaker. Ze is nog niets waard. Heeft veel pijn en moet met behulp van thuiszorg en andere hulp zien te overleven. Valt niet mee voor haar. Hopelijk is ze gauw aan de beurt,maar ik ben bang dat ze nog een lange weg te gaan heeft.(Mits dat ik zit te tikken krijgen we te horen dat ze weer opgenomen is met een longembolie) Wat lijkt het me ongelukkig als je je eigen niet zelf kan redden en van andere mensen afhankelijk ben. Terwijl ze dat met liefde doen hoor,maar het is toch wel heel wat. Hoe waardeer je dan je gezondheid weer.

Margot(mijn lerares wol spinnen)belde nog dat ze even langskwam om wolkammen te brengen. Die wilde ze verkopen omdat ze aan het afbouwen is met de lessen en alles erom heen. Ze is dan ook al in de 70. En hier is natuurlijk alles welkom op het gebied van wol. Met wolkammen kun je de wol prachtig uitkammen en je kunt er ook mooie gemengde lontwol mee maken om mee te spinnen of vilte. Je krijgt dan een gemeleerde draad. Als ik een keer meer tijd heb zal ik er een filmpje van laten zien hoe het werkt.

En ik zal jullie gelijk maar meedelen dat de kamer van de meiden boven niet afgekomen is. Had toch wel gelijk,het was te mooi om waar te zijn dat er iets zo snel af is hier?. Gelukkig hebben pa en moe gisteren het behang er al tegen geplakt. Viel niet mee met die oude scheve en brokkelige muren,zit heel wat zweetdruppels in. Maar ze hebben het mooi gedaan,dik tevreden. Nu lijkt het al een heel stuk verder af. Ziet er erg gezellig uit met al die bloemen. Nog 2 daagjes schilderwerk,nieuwe plinten en een nieuwe vloer leggen dan is het wel gebeurd.En nog overgordijnen.

Gisteren is Michiel,onze derde zoon 20 jaar geworden. Meneer had al 4 jaar z’n verjaardag niet gevierd,vond hij niet nodig. Maar nu heeft hij het wel gedaan en vond het toch erg gezellig. En wij ook. Al is augustus de drukste maand van het jaar voor mij, want dan hebben we 4 kinderen jarig. Waarvan er drie nog een kinderfeestje houden. En dan denk je dat het voorbij is,maar dan ben ikzelf nog 2 september jarig. En dan nog een paar verjaardagen van familieleden. Dus voordat we na de vakantie weer een normaal ritme opgestart hebben,is het ongeveer al 10 september of zoiets!

Starte vanmorgen met het schoonmaken van huisje 1. Daar waren mensen uit Urk voor een B&B in geweest. Ze hadden het reuze naar hun zin gehad en hopen nog eens terug te komen. Waren ook hele supergezellige mensen. Ik moet zeggen dat we altijd wel gezellige mensen hoor! Heb er nog geen mopperkont tussen gehad. Zal vast wel een keer komen?.

M’n vriendin gaf huisje 2 een hele grote schoonmaakbeurt. Die was voor een paar maanden verhuurd geweest en de volgende mensen komen er weer vanaf 5 september voor een half jaar in.

En nu zitten we te genieten van de heerlijk regenbuien,goed voor het gras voor de schapen.