Erg druk,maar erg leuk

Vrijdag-16 november-2018

Dit moet ik jullie eerst even laten zien. Daar moet je echt een keer naar toe gaan. We zijn er zaterdagmiddag even geweest.In Ede zit een oud kruidenierswinkeltje van 114 jaar oud.Alles is daar nog zo als vroeger en het winkeltje is er nog met 135 oude soorten snoep van vroeger,natuurlijke zepen,gedroogde kruiden en specerijen,maar liefst 75 soorten,en nog veel meer dingen. Daar moet je gewoon een keer geweest zijn. Meestal ga ik met de kinderen 1 keer in de drie maanden en dan mogen ze een zakje snoep uitkiezen uit die vele soorten. Je begrijpt dat de mevrouw achter de toonbank een engelengeduld moet bezitten om daar te werken:-),het duurt meestal even voordat ze gekozen hebben welk snoep er nu gekocht gaat worden. Het is op vrijdagmiddag geopend en op zaterdag de hele dag. Het draait helemaal op vrijwilligers,petje af. Het heet Lammert van de Bospoort in Ede. Moet je maar eens op Google opzoeken.

 

Maandag heb ik maar eens een pan erwtensoep gekookt,zo lekker. Je moet er altijd zeker wel een lange ochtend voor uittrekken ,want het is niet zomaar gebeurd. Ondertussen dat het stuk varkenspoot met spliterwten stond te trekken pakte ik de volle wasmanden aan,beantwoorden een paar mails,kreeg telefoontjes,ruimde het huis op,croste heen en weer naar school. Toen de soep af was ,kwamen paps en mams een pannetje halen,waren die ook weer klaar voor het avondeten. Zette nog een bakje voor de buurvrouw in de koelkast om even langs te brengen. Voordat ik daarvoor de kans kreeg was de bak alweer leeggegeten door een ander. Maar hij was ook heerlijk,al zeg ik het zelf. De pan was eigenlijk te klein,deze pan is maar 8 liter. Maar eens google voor een grote soeppan,zijn zo in de winkel niet te vinden.

Dinsdagmorgen had ik weer een viltgroep,gezellige groep,de ochtend vloog voorbij. 2 komen er weer terug voor een kerststuk maken en een mevrouw om te leren naaldvilten. Inmiddels hebben al twaalf vrouwen zich aangemeld voor de kerstworkshop. De middag was weer voor het huishouden en s,avonds naar de Engelse les. Eerst even kennis gemaakt en testen hoeveel ik al van me zelf kon. Nou,ze heeft me niet naar huis gestuurd,dus er zal nog wel hoop zijn?.

Woensdagmorgen maar begonnen met de strijk,verschoonde lekker ons bed,dat wapperde buiten nagenoeg droog. Heerlijk ,van dat buiten gedroogde beddengoed. Ik wilde fiks aan de slag gaan, maar bij de supermarkt weer even met een vriendin geklets en bij de bakker natuurlijk ook weer even. Dat koste me een uur van me goede voornemens. Maar het kriebelde nog steeds toen ik thuis kwam. Dus de oven maar eens flink aangepakt,wat een werk is dat. Dat was ook al een tijd en doorn in het oog. Zo heeft een mens soms wat doornen in het oog hé! Gelukkig heb ik 2 ogen, 1 met doornen en 1 zonder doornen. Door welk ik het meeste wil kijken kan ik gelukkig zelf beslissen?Helemaal schoon krijg ik doe ik hem toch niet meer,hij is en wordt altijd intensief gebruikt hier. Maar hij heeft weer een grote schoonmaakbeurt gehad. Hij lijkt nu 10 jaar oud in plaats van 16 jaar.

s,Middags even naar Wageningen en naar het tuincentrum geweest voor spullen voor de workshops . Ik was alleen ,want 2 waren er naar de club van de kerk en een naar een vriendinnetje,dus dat schoot lekker op. Op de terugweg nog een prachtige foto van de Grebbeberg en een stuk van de Blauwe kamer gemaakt. Vanaf de dijk genomen.Wat wonen we toch in een prachtige omgeving.

Thuisgekomen eerst maar eens honderd en een dingen opgeruimd die niet op hun plaats stonden. Dat voelde ook al weer een stuk lekkerder. 8 kilo stoofperen geschild en opgezet voor donderdag.

Zeemde de buitenramen en kookte een pan nasi. Had niemand bezwaar tegen. Inmiddels was dochterlief gearriveerd en vond het leuk om nog een paar theedoeken en zakdoeken te strijken. Jong geleerd is oud gedaan.

Gisteren was echt een leuke dag,er was een groep van 5 vrouwen hier die een bloem kwamen vilten voor op een schaal en een high tea kwamen doen. Ze hadden thuis al koffie met gebak op,dus gelijk maar gestart met de bloem. Voor tussendoor had ik pompoensoep gekookt met lekker kruidenstokbrood. Het is anders best wel een lange tijd tot de high tea. Over de bloem waren ze allemaal dik tevreden en van de high tea hebben ze genoten. Echt superleuk om dat te verzorgen.

Gisterenavond verjaardag van mn oudste broer,had de pap daarna wel op.

Vanmorgen eerst maar de inkopen gedaan voor een verjaardag voor morgen van een tante in het zaaltje,die wil het graag helemaal verzorgd hebben. Dan doe ik de bediening samen met een vriendin. Het grappige is dat ik een hele lijst heb met vrouwen die allemaal wel willen komen helpen. Het is ook leuk werk. En ook als het familie is,dan kun je weer even gezellig bijkletsen met neven en nichten ,ooms en tantes.

Vanmiddag mag ik het zaaltje weer even op orde brengen voor een verjaardag van vanavond. Die mensen doen het zelf, dus daar heb ik weinig omkijken naar. Alleen even schoon en gezellig maken,koffie en thee zetten,even een herkenningspunt aan de weg. Het is hier s’avonds aardedonker,dat is best moeilijk vinden. Al met al een erg drukke week,maar ik geniet ervan.