Enthousiaste vrouwen en Engelse les

Zaterdag-3 november-2018

Woensdagochtend de tweede viltgroep gehad voor een bloem vilten. Wat was dat leuk. Er waren 7 vrouwen,een mooi aantal om iedereen de aandacht te geven . Ook deze groep was super enthousiast en wilde nog een keer terug komen. Ze vroegen ook of ik een leuke workshop met vilt voor kerst kon verzinnen. Ben er al druk mee bezig. Vergat alleen nog een foto te nemen toen de bloemen klaar waren.

Die avond ben ik gezellig met een vriendin ergens wezen drinken,heerlijk even bijpraten. Ik merk echt dat ik m’n vriendinnen veel minder ziet en spreekt. Ze denken allemaal”O,Margriet heeft het zo druk ,laat ik ze maar niet bellen?” Maar goed ,het was weer goed om elkaar even te zien. Het enigste waar ik me eigen mateloos aan geergerd heb is de muziek. Ik vraag me eigen altijd af waarom je bijna nergens kan zitten zonder dat die vreselijke muziek te hard moet staan. Je moet hard praten om elkaar te verstaan. Als je dat nodig hebt om het gezellig te maken dan is er volgens mij iets niet goed. M,n vriendin vroeg nog of de muziek iets zachter kon,daarbij kijken ze je al aan of je van Mars komt. Ik doe het ook niet meer,dan maar gezellig thuis op de bank.

Vrijdagmorgen was er weer een viltgroep,deze keer waren het er 5. Ook die gingen blij naar huis en wilde graag op de hoogte blijven van de workshops. Ze waren zo enthousiast dat ze nog materiaal voor nog 2 bloemen kochten om thuis verder te gaan. Ik vind het zo mooi om te zien hoe mensen heel afwachtend binnenkomen en dan zo blij naar huis gaan, Dan is m’n dag alweer goed. Maandagavond en dinsdagavond komen de volgende groepen.

Zelf vilte ik er nog een gele bloem bij,die had ik nog niet in het assortiment.

Vrijdagmiddag was er ook nog iets grappigs. We werden van de week gebeld door iemand uit Canada voor een weekje vakantie hier op de Grebbestee. Maar hij praatte gebrekkig Nederlands en m’n man gebrekkig Engels,dus kwamen ze er samen door de telefoon niet uit. Toen hij z’n mailadres wou spellen ging het weer mis,want dat spreek je natuurlijk anders uit. Dus stuurde hij een mailtje via de website,dat lukte wel. Ik zeg tegen Rien:ik vind het zo onnozel staan dat we amper Engels kunnen verstaan,ik ga een cursus Engels doen. Had vroeger beter op school m’n best kunnen doen,had een 4 op het examen daarvoor,kun je nagaan. Maar goed,ik de volgende dag naar de bakker in het dorp hier. Hij had al een keer gezegd dat hij iemand wist. Naam gekregen en een paar uur later gebeld. De desbetreffende dame die Engels geeft, lag in het begin van ons telefoongesprek al in een deuk van het lachen. Wat bleek nou het geval, die Canadees die belde kwam van via haar bij ons terecht,hoe stom kan het lopen ,dat ik nu juist bij haar moet komen om Engels te leren. We hebben er hier ook echt schik om gehad. 13 november mag ik voor het eerst komen,ben benieuwd,ik zal wel een wanhopig geval zijn:-).

Er lag van de week ook nog zo’n leuk kaartje in de bus van een vrouw die hier vorige week een familiereuni had gehouden. Vond het een heel leuk gebaar van haar,heel fijn zulke tevreden klanten.

Ondertussen had Hidde het er elke dag over gehad dat vrijdag de juf haar verjaardag vierde en dat ik zeker drie repen chocola voor haar moest kopen. Hij kon maar niet begrijpen dat een ook genoeg was omdat ze vast nog heel veel cadeautjes zou krijgen,meneer was echt beledigd. Maar net voor schooltijd trok hij toch bij en ging trots met z’n cadeau op weg naar school. Uit school vertelde hij dat de juf hééééél veel chocola had gehad.

De auto had ook weer eens kuren zodat ik vrijdagavond niet naar het klomperschuurtje kon gaan. Dat was nou weer jammer,maar scheelde weer een hoop extra rommel erbij:-).

Vandaag ben ik veel buiten bezig geweest,dat was al een poos blijven zitten en het zag er niet uit. Omdat een schoondochter vandaag kwam helpen, kon ik lekker buiten aan de gang. Samen met m’n tuinmannetje van 13 jaar. Heerlijk,knapte er gewoon van op zo in het zonnetje. Je ziet in ieder geval dat er lekker gewerkt is buiten. M’n schoondochter bakte voor het eerst een kruidkoek. M’n zoon vond dat ze eerst maar eens bak en kookles bij me moest volgen want hij wilde dat ze net zo moest kunnen koken als z’n moeder. Pfff,meneer heeft nog al noten op z’n zang. Dat doet me denken aan wat m’n schoonvader vroeger zei toen wij nog verkering hadden. Hij zei dat als je thuis woonde je het eten van je moeder lekker vond. En als je getrouwd was dan vond je het eten van je vrouw heerlijk,want de liefde van een man gaat door de maag. Sommige opmerkingen vergeet je niet meer. Bakte zelf nog een appelkruimeltaart van de appels van mensen die hier tijdelijk wonen. Hun kist met appels moest leeg anders gingen ze overstuur,geen probleem hoor.

Kreeg nog een prachtige bos bloemen vandaag. Er stond hier een lantaarn op het erf die weg moest. Ze mochten hem voor niks op komen halen van Rien,alleen moesten ze een bos bloemen voor mij mee nemen. Leuk bedacht. Meestal is het ruilen tegen een krat bier. Maar ik moet zeggen dat meneer smaak heeft ,want hij had een prachtige bos meegenomen.

Nu zit ik moederziel alleen achter de computer de blog te tikken,vader en zoon zijn naar prijsuitreiking van de visclub,3 liggen er op een oor,en 4 zijn er nog de hort op. Rustig avondje dus.