Elke keer stapje vooruit

Dinsdag-18 september-2018

Zaterdag was echt een rommelige dag,hele plannen en uiteindelijk de helft maar uitgevoerd. Zo gaat dat meestal bij mij,teveel willen op een dag. Geeft niet,leren doe ik er toch niet van geloof ik. Gelijk na het opstaan en douche de benedenverdieping gestoft,was dat maar vast gebeurd. Daarna met de kinderen gegeten en het ontbijt in de B&B gebracht. Manlief had daarvoor even broodjes bij de bakker gehaald dus kon ik vast de rest van het ontbijt klaarmaken. Omdat ze twee nachten bleven slapen wilde ik ook weer een ander ontbijt als de vorige dag brengen,beetje afwisseling doet eten hé. De mensen hadden zo,n leuke recensie geschreven dat ik er eigenlijk een beetje beduusd van was. Dat doet je toch wel heel goed. Zal jullie mee laten lezen:

Het was in één woord geweldig. Het ontvangst, het huisje,het ontbijt,het buitenleven,het tot rust komen. We zullen het aan vele doorgeven,en hopen zeker terug te komen. Dit gaat alle hotelkamers te boven voor ons. Bedankt.

Nou,dat is toch heel leuk om te horen,daar doe je het voor. Verder heeft Rien nog de buitenverlichting voor het zaaltje gemaakt. Het is nu al wel vroeg donker en je kunt niet hebben dat mensen na een feestje hun been breken. Dus de verlichting is wel belangrijk. Daarna nog een poosje aan de hooiberg gewerkt,hij moet het elke keer maar van een paar uurtjes hebben. s’Middags kwam schoonmoeder nog even op de koffie,nog even wat boodschappen gedaan en de strijk had ik echt geen zin meer in. Zaterdagavond nog wel wat wassen gedraaid,dat was ook blijven zitten.

Maandagmorgen de strijk weggewerkt en daarna een vakantiehuisje schoongemaakt voor de volgende B&B. En nog een stuk tuin geschoffeld. Inmiddels was de ochtend alweer voorbij. Tussen de middag even appelflappen gebakken voor de B&B mensen,zuurkool vast klaar gezet. Daar had ik wel weer een keer zin in,het smaakte ook heerlijk moet ik zeggen. Toen de jongste drie hoorde dat we zuurkool aten, knalde gelijk de ruzie los wie de zuurkool bij de buurman mocht brengen. Ze meenden dat ze nog precies wisten wie het laats geweest was in maart. De reden waarom ze zo graag gaan? Ze krijgen altijd een rol snoep van de buurvrouw al ze het komen brengen,haha. Nu heb ik het maar opgelost door ze een getal onder de tien te laten raden,degene die het geraden had mocht natuurlijk gaan. Toen had ik nog twee blérende kinderen,dat is toch altijd nog beter dan drie:-). Ik wilde ook nog graag een stukje keuken onderhanden nemen ,ook al had ik niet veel tijd,alle beetjes helpen. Kon nog net tijdens het koken.

Na het avondeten hebben de mannen nog maar een stukje hooiberg gemaakt,er was inmiddels al weer wat meer mankracht gearriveerd.

Toen het kleine volk op bed lag heb ik nog een half uur gesponnen. Ik wil graag een hoop wol spinnen om een fair isle vest voor me zelf te breien. Zowel het spinnen als het breien zal wel een tien jarenplan worden met dit tempo?. Het plan was om nu eens een keer 10 uur in bed te springen,en natuurlijk was het weer bijna half 12.

Dinsdag maar eerst de douche weer onderhanden genomen,dat is ook een gebed zonder einde. Ondertussen kwam de bakker even de broodjes bezorgen voor het ontbijt voor de B&B. Heerlijk zo’n dorpsbakker,hij is net zo enthousiast als ik om de B&B te draaien,grappig toch. Nu hoefde ik alleen de rest van het ontbijt nog maar klaar te maken.

Een witte was werd gedraaid en 4 bedden verschoond,het is super weer voor de was. Ook gelijk maar de 2 bedden en het linnengoed van de vakantiemensen gewassen. Het is zo ideaal dat er in de huisjes zelf een wasmachine staat,anders zou ik in de knel komen met m’n eigen was. Toen moest ik nog een telefoontje plegen om de schapen aan te melden. Dat ging ook niet vanzelf,wat een gehannes met die DigiD-code. Degene die dat verzonnen heeft die mogen ze ook wel een keer kielhalen. Afijn,na 20 minuten gebel en uitleg heb ik het bijna voor elkaar. Nog even een formuliertje in vullen en de schapen staan ingeschreven in het gezin Roelofsen?. Toen kon ik eindelijk weer aan m’n keuken beginnen,pakte de rest van de kast maar uit,leuk al die potjes op de schappen maar ze worden behoorlijk vet zo. Nou,alles is weer schoon en netjes gesorteerd,hoek boven op de koelkast ziet er ook weer fris uit. Waarom gooit een mens nu alles boven op de kast? Sopte nog de muur en de deur,aan de huiswerkroosters te zien was het al even geleden dat ik alles uitgezocht had.Ving nog even 35 vliegen in 5 minuten met de stofzuiger,dat houd ook maar niet op.

Vanavond nog een paar bloemetjes voor m’n sjaal gevilt,die is ook bijna klaar. En afgelopen vrijdag even een Aronskelk en een Hibiscus-achtige bloem gevilt. Blijft verslavend.

 

 

.