Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Eerste vakantiedagen

Woensdag 4 augustus-2021

Afgelopen zaterdag verzorgde ik de laatste high tea voor de vakantie. Ze zouden pas om drie uur komen met 4 personen en omdat het de rest van de dag toch rustig was, was er alle tijd om m’n andere verplichtingen te doen, zoals boodschappen, stoffen, zuigen. De vuile was liet ik liggen tot maandag, had geen zin om te wassen. Bakte de laatste dingen voor de high tea af, at nog lekker een portie vis met het gezin en vertrok naar de theeschenkerij. De gasten genoten van de high tea en gingen met een volle maag nog een rondje door de tuin wandelen.

Een van de vrouwen was vanaf het begin van de aanleg van de tuin er bij betrokken en verbaasde zich dat het in zo’n korte tijd zo enorm gegroeid is. Vooral omdat je de meeste planten nog amper terug kon vinden toen ze geplant waren. Maar het is natuurlijk ook echt groeizaam weer geweest. Hij is al een eind dicht gegroeid maar we missen nog steeds 150 planten die er in moeten. Nu werd beloofd dat ze na de vakantie zouden komen. Ik hoop het want er is niks vervelender als een leeg stuk tuin schoffelen.

Die avond maakte ik eerst de miniatuuromslagdoek af voor muis. Dat is een cadeautje voor iemand maar het schiet maar niet op. Er moest nog een sierrandje aan gehaakt worden. Met behulp van de loep anders kan ik dat gepriegel niet zien. Nu wil ik hem van de week af hebben zodat hij bezorgd kan worden.

 

Maandagmorgen om kwart over 5 weer aan de wandel. Liep stevig door maar was toch een uur en een kwartier onderweg. Als je langs de grift loopt kom je langs 7 lange stukken hout die rechtop in de grond zijn gezet. Vroeg me eigen altijd af wat dat was, zal wel kunst genoemd worden. Maar nu kwam ik er van de week toch achter: het zijn de resten van stammen van oude veeneiken, die kwamen ze tegen bij het graven van het natuurgebied de Binnenveldse Hooilanden, en volgens het verhaal meer dan 7000 jaar oud. ?. Nou ja, hoe oud ze ook zijn, het is wel bijzonder. 7 stuks: het getal van de volheid. Moest ik zomaar aan denken toen ik er langs liep.

Bij thuiskomst stond manlief al met z’n werkauto op de oprit, hij wilde net weggaan. Hij had nog lekker een bakkie thee voor me op de aanrecht gezet. Dat doet hij echt al heel lang, als hij het een keer vergeet stuur ik appje of ik wat misdaan heb omdat m’n thee er niet stond?

Na de douchebeurt de naweeën van drie dagen niet wassen weggewerkt. 7 stuks! 2 trommels met spijkerbroeken, 2 donkere was, 1 bonte, 1 witte en 1 trommel op wolprogramma. 4 zijn er buiten aan de lijn gedroogd en de rest binnen aan de rekken.

Werkte een gezond ontbijtje naar binnen,

bakte een boterkoek voor komende gasten, deed de de laatste controle aan de huisjes, verse bloemen en chocolaatjes neergezet, linnengoed op orde gebracht.

Omdat ik ‘s morgens zo vroeg op was en die avond nog naar weefles moest, dus het ook wel half 12 zou worden voor ik op bed zou liggen, dacht ik na de lunch maar even een half uurtje te gaan liggen. Maar we kwamen pas om 2 uur van tafel, en de nieuwe gasten zouden om drie uur komen maar komen bijna altijd eerder. Durfde het er niet op te gokken, dan maar na 3 uur. De gasten kwamen om 3 uur aan en na de kennismaking toch maar even gaan liggen. Maar van rusten kwam niets. De jongens kwamen thuis van het werk en de een na de ander kwam de trap op bonken, klapte met de deuren, liepen naar elkaar te blèren waar dit of dat gebleven was. Stond met een kwartier weer beneden. Einde rust?! Begon vroeg met het eten en om 5 uur zaten we achter een bord nasi. Kwart over 6 werd ik opgehaald voor weefles en het liep behoorlijk uit. Half 12 pas thuis. We moesten weer een nieuwe ketting op het getouw zetten, maar nu op patroon. En dat vergt wel iets meer werk en zeker bij een eerste keer. Maar wat is dat patroon weven leuk zeg. Nu maken we een sjaal met blokken en je bent elke keer benieuwd hoe het volgende patroon in het blok wordt.

Vanmiddag was ik uitgenodigd bij de Tollekamp in Rhenen( verzorgingstehuis) om voor de oudjes een demonstratie spinnen te geven. Zo leuk. Degene die dat regelen moest had in de ruimte ook een heel museumpje gemaakt. Zo mooi om te zien hoeveel liefde de begeleiding die oudjes geven.

Kreeg een tafeltje om de spullen op te zetten en mocht in het midden van de kring de demo spinnen geven en natuurlijk vertellen wat je allemaal met wol kan doen. Een paar vrouwtjes zaten maar over de wol te aaien, geloof wel dat ze het leuk vonden.

Zo verliepen de eerste drie vakantiedagen .