Eerste vakantiedag

Dinsdag 11 augustus-2020

De eerste echte vakantiedag van Rien en mij zit er op. En al dacht ik dat ik geen vakantie nodig had,toen ik gistermorgen om half 6 wakker werd had ik toch echt een vakantiegevoel. Zo’n lekker ontspannen gevoel dat je kunt doen waar je zin in hebt en dat er geen druk achter zit. Stapte dan ook maar lekker gelijk uit bed om op m’n gemakkie te gaan rommelen. Begon zoals gewoonlijk met de was. Daar bestaat geen vakantie voor. Daarna bedacht ik bij mezelf om manlief maar eens blij te maken door een gedeelte van m’n voorraad wol uit zijn schuur weg te halen(hij wordt nooit zo blij van m’n gehamster van wol?,ligt altijd in de weg) en te wassen. Ook lekker zo’n klusje voor in de vakantie. Daar was ik toch wel een paar uur mee bezig voordat dat allemaal schoon was. Nu ligt alles lekker in het atelier te drogen en te wachten om door de kaardmolen gedraaid te worden. Dat wordt dan verwerkt in de genaaldvilte schapenkoppen. Ben bezig om datums te prikken voor de workshops daarvan in het najaar. Maar eerst wil ik er nog een voor me eigen maken. Vorige week opereerde ik een van m’n andere schapenkoppen aan z’n ogen want hij keek al maanden een beetje scheel. Hij stond op de wachtlijst en nu was hij dan eindelijk aan de beurt. Haalde z’n ogen er helemaal uit. De stand van de ogen bepaald echt de uitdrukking van de kop. Na een dikke anderhalf uur prutsen was de operatie geslaagd. De linkse foto was voor de operatie.

Om half 10 vertrokken er weer vakantiemensen richting huis,dronk gezellig een afscheidsbakkie met ze. De gasten uit het huisje ernaast waren ook al vroeg vertrokken zodat ik om half elf het huisje kon gaan schoonmaken voor de volgende mensen die in de middag zouden komen. Nu moet ik er deze week zelf aan geloven om de huisjes te poetsen want alle drie m’n werksters zijn op vakantie. Vind ik geen ramp hoor, er is lekker airco in de huisjes,dus is het daar beter vertoeven als hier bij m’n eigen in huis. Was precies voor het middageten weer klaar. Bakte lekker een paar afbakbroodjes,gaat er altijd wel in. Na de middag weer verder met wol wassen. Dat gaf toch wel een lekker voldaan gevoel dat er 4 zakken met wol klaar waren.

De wol van m’n eigen schapen vast door de molen gedraaid,dat wil ik gaan spinnen. Dat zal met een weemoedig gevoel gepaard gaan want de schapen zijn weg. Snik,snik,snik??. Het ging een half jaar supergoed,ze ontsnapte niet,niks aan de hand. Maar vanaf de tijd dat ze lammetjes kregen,en de lammetjes om de haverklap overal tussendoor vluchten ging het mis. De eerste paar weken hoefde we alleen de lammetjes te vangen,moeders bleef wel achter het hek. Maar daarna kwam moeders ook over het hek heen springen. Mezelf moed in sprekend dat dat ook wel weer overging bleven we de schapen vangen. Maar de laatste week ging het echt niet meer. Elke dag sprongen ze over de heining,de stroom erop mocht niet baten. En dan liepen ze weer over de weg. Dit kon zo echt niet meer. De volgende dag zijn ze door een man opgehaald waarvan ik weet dat hij goed voor de beesten is. Echt,ik kon wel janken!!! En als ik nu buiten kom en die lege wei ziet krijg ik gewoon een wee gevoel. Vind het zo erg. Het waren zulke prachtige beesten. Nu rest me alleen nog maar een voorraadje wol en een foto van ze!

De kinderen vermaakte zich bijna de hele dag in het zwembad. Hidde is logeren,die ging vannacht bij een vriendje op de trampoline slapen. Ben benieuwd hoe het hun vergaan is,zullen wel aardig geprikt zijn door de muggen. Het vriendinnetje van Maureen sliep vannacht hier. Om 12 uur liepen ze nog te klieren boven. En net om 6 uur hoorde ik ze alweer,die giechelende meiden?

s Avonds aten we lekker makkelijk. Krieltjes,kip kidneybonen met tauge,champignons en prei. Toen ik daar mee bezig was kwam Leen thuis en vroeg of hij het van me over moest nemen. ‘ Ga jij maar lekker zitten ma,dan maak ik het eten wel klaar’ Ik wist niet wat me overkwam,wat heerlijk. Was al behoorlijk gaar door de hitte. Dat zijn van die momenten die je een parel mag noemen. Vele parels maken op den duur ook een ketting. Je moet er oog voor hebben om ze te zien en te vinden, hoe klein ze ook mogen zijn. Het zit hem niet in de grote dingen.

Na het eten had ik weer spinles,pakte eerst maar een douche en trok schone kleren aan. Daar knapt een mens van op,maar tijdens de les liep het zweet me al weer van het lijf,getsie. Was niet de enige want de cursist wist ook niet waar ze het zoeken moest. Heb de grote ventilator gepakt en daar zijn we maar voor gaan zitten,toen ging het een stuk beter. Wat zal ik blij zijn als het weer wat koeler is. Om half elf zijn we lekker nog een poos buiten gaan zitten,toen was het heerlijk. Rien en Jacobien waren inmiddels ook weer veilig terug uit Texel,ze waren daar een paar dagen bij familie op bezoek geweest. Nog een poosje gezellig zitten praten en de eerste vakantiedag was voorbij.