Eerlijke koffie en klussenweek

Zaterdag 30 maart-2019

De hele week bestond uit alles tussendoor doen,er lagen eigenlijk zoveel klussen te wachten dat daar eerst maar een begin mee gemaakt moest worden. Het begon vrijdag met de laatste dingen in huisje 1 en 4 voor de vakantiemensen die zaterdagavond zouden komen. Even wat bloemen neerzetten ,chocolaatjes op tafel,linnengoed nog controleren,verwarming aanzetten. Daarna een nieuw recept uitproberen voor de blog:appeltaart met glazuur. Die lukte goed en is erg lekker. Recept staat er al op. s’Avonds de verjaardag van de buurman,was weer gezellig.

Zaterdagmorgen de knutsellade van de meiden,2 kastlades in de kamer,en de computerkast. Alleen een foto van de opgeruimde kast,foto van ervoor vergat ik. Dat overkomt me nog wel eens,dan ga ik gauw aan de slag en denkt er later pas aan dat ik een foto had moeten nemen. Kan ik heel kort in zijn,het was gewoon een rotzooitje.

Stofte daarna de kamer,reed even naar de bloemenwinkel om het wat gezelliger te maken.

s’Middags waren er en paar vrouwen voor een high tea en ondertussen dat hun zaten te genieten,vilte ik vast een paar balletjes voor het begin van een ketting.(kan moeilijk stilzitten:-)

Maandagmorgen om kwart voor 5 opgestaan. Die dag had ik maar eens gepland om de gordijnen van de kamer te wassen. De eerste lappen hingen nog niet buiten of het begon te regenen. Verkeerde dag uit gekozen. Maar ik had alle 6 gordijnen en de valletjes er al afgehaald en was echt niet van plan om ze weer vies op te gaan hangen. Toen we ze 20 jaar geleden kochten zei die man dat ik ze alleen maar nat op hoefde te hangen en de kreukels zakte er dan gewoon uit. Nou,vergeet het maar. Ik heb ze gewoon twintig jaar lang mogen strijken al ik ze gewassen had( 2 keer per jaar). Maar nu had ik geen keus en heb ze nat opgehangen,met de hoop dat de man na 20 jaar toch gelijk kreeg. Helaas,het zijn grote kreukende lappen wat er nu hangt,dat mag er dus allemaal weer af om gestreken te worden. Rien zegt dat ik niet moet zeuren ,het staat wel ruig vond hij,is toch mode? Heb toch eigenlijk wel een makkelijke man?.

Gaf de rest van de kamer ook maar gelijk een goede beurt,beantwoorde mailtjes en telefoontjes,ging met Maureen naar de tandarts(voor niets). Pa en moe kwamen nog een bos bloemen brengen en even koffie drinken.

Daarna bestelde ik eerst wol voor de vrouwenvereniging die 21 mei met 50 vrouwen een corsage komen vilten. Ze hebben voor een felroze gekozen.

 

Kookte een pan bloemkool,met saus en geraspte komkommer,heerlijk. En s’avonds maakte ik de laatste lampenkap af,eindelijk,wat een klus,maar ik ben dik tevreden over het resultaat. Nu nog aan de baas vragen of hij ze op wil hangen.

 

Woensdag was weer zo’n dag zonder ritme. Om 10 uur kwamen een paar mensen de verjaardag doorspreken die ze hier in april hopen te houden. Een vriendin kwam huisje 2 schoonmaken omdat die s’middags van huurder verwisseld werd. Ik pakte een stuk tuin mee,dronk daarna een bakkie met m’n vriendin,deed boodschappen,kookte nasi,daar gooide ik per ongeluk mix voor kippensoep door i.p.v voor nasi. Gauw alles onder de kraan afgespoeld maar het leed was al geleden. Toch nog maar de mix erdoor gegooid. Hij was best pittig :-). Rien is altijd gek op nasi,kon natuurlijk niet maken dat het mislukte. En al helemaal niet omdat hij onverwachts met een prachtige bos bloemen aan kwam zetten. Maar als ik niets gezegd had,had hij het niet eens geproefd,meevallertje.

En s’avonds de laatste Engelse les voor het seizoen. Ze moet eerdaags bevallen en we hopen in september de draad weer op te pakken. Nu gelukkig even pauze. Vind het nog een heel ding dat Engels leren.

Donderdagmorgen heb ik een workshop over koffie branden en alles er omheen gehad,erg interessant. Prachtig om te zien hoe het gebrand worden ,dat ruikt me toch lekker. Het proces komt best nauw en tussendoor controleert hij ook regelmatig hoever het is. Als ze uit de machine komen worden ze direct door koude lucht dat erin geblazen wordt afgekoeld. En dan kun je ze nog eten ook,had niet gedacht dat ik ooit nog eens koffiebonen zou eten maar het smaakte eigenlijk best lekker?. Ook mooi is het doel erachter,de eigenaar van RoastnToast uit Veenendaal (www.roastntoast.nl) neemt de koffiebonen af uit Nepal om daar de kansarme boeren te helpen . Zie het “80 days coffee “project. Moet je echt even op Google lezen,mooi project. Ook heeft hij koffiebonen uit Indonesie en nog wat landen. Maar 100 procent eerlijke koffie. We willen zijn koffie graag gaan schenken in onze theeschenkerij. Verbeter de wereld en begin bij jezelf hé!!

 

s’Middags de was nog weg gewassen en het huis op orde gebracht want vrijdag zou ik de hele dag met m’n vriendin naar de Keukenhof gaan. Cadeautje voor m’n verjaardag nog. Hierover volgende week uitgebreid verslag en foto,s. Het was prachtig . s’Avonds nog naar de maandelijkse breiclub(schiet er af en toe bij in). Altijd reuze gezellig. Het is op een boerderij en er was net een kalfje geboren,zo lief om te zien. Bij het naar buiten gaan kwamen er gelijk een stel katten op je af rennen. Heerlijk dat boerenleven.