Echt vakantie

Donderdag 8 augustus-2019

Vrijdagavond zijn we weer is een keer naar het klomperschuurtje in Veenendaal geweest. Dat was wel drie maanden geleden denk ik. Hoogste tijd om weer eens langs te gaan en tussen de oude rommel te neuzen. En tot m’n grote schik vond ik weer een beschilderd dienblad. Die ben ik al een poos aan het sparen,alleen kom je ze zelden tegen. Heb er pas drie kunnen vinden. Dat zegt genoeg. De kinderen vonden ook weer van allerlei dingen om te spelen en te knutselen en voor 10 euro plezier waren we weer klaar. Goede doel gespekt en wij weer blij. De opbrengst is voor Adullam

Zaterdag zijn we naar de terdegefair geweest in Barneveld. Dat is toch altijd wel een jaarlijks terugkerend uitje in de vakantie. De kinderen vinden het superleuk en vermaken zich daar prima. Wij slenteren wel mee,en vinden het ook wel leuk hoor. Genoeg te zien.

Vaarde met Hidde een rondje in de zwaan. Hij genoot en ik was blij dat ik weer droog aan de kant stond.

De houten stoelen voor de keuken zijn inmiddels geverfd. Had er al 4 gevonden,toen nog 4 andere gezellige oude retrostoelen op de kop getikt. Nu moet ik er nog twee vinden. Maar wat een klus. Eerst 8 stoelen schuren,dan in de grondverf,weer schuren,aflakken,weer schuren,aflakken en klaar was Kees. Ben er drie dagen mee bezig geweest. Daarnaast bleef wel al het andere werk liggen. Menno had al in de gaten dat ik achterliep met de was. Er lag niet veel meer in zijn kast. Maar als ik niet achter elkaar door gaat dan duurt het zolang voordat het klaar is. Als eerst al het huishoudelijke werk moet gebeuren dan ben ik 2 weken met de stoelen bezig. En aangezien het toch vakantie is! Dus de w,c bijgehouden,gestofzuigd,klein beetje rommel geruimd,beetje gewassen,gekookt,af en toe een bed verschoond,en de rest aan de stoelen gewerkt. Maar ik vond het de moeite waard. Rien niet,net een studentenhuis, zei hij?. Misschien heeft tie ook wel een beetje gelijk. Het is in ieder geval makkelijk om schoon te maken,doekje erover,klaar. Beter dan de beklede stoelen van voorheen.

Dinsdagmorgen vertrokken de Canadezen weer naar huis. Ze hebben genoten,veel dingen gedaan en een hoop familie ontmoet. Ze hadden zo een leuk afscheidscadeau voor me neer gelegd,superlief. En helemaal mijn smaak. Leuk is dat als mensen door hebben waar je van houdt.

En aan mijn omvang zagen natuurlijk waar ik nog meer van hou??. Dat was niet zo moeilijk.

Een vrouw uit het dorp hielp me van de week door lekker het theehuis te soppen en 2 vakantiewoningen schoon te maken. De vaste hulp is een maand op vakantie,dus een extra hulp was welkom. Ben er blij mee,kan echt niet zonder. Doordat het zo leuk loopt,heb je steeds vaker mensen nodig die je helpen. Dat is iets waar ik echt aan moet wennen. Ben niet gewend om het uit handen te geven. Maar je loopt vanzelf vast. En het gezin moet absoluut op de eerste plaats komen. Rien is daar veel makkelijker in dan ik. Die heeft een eigen stratenmakersbedrijf en is gewend om personeel te hebben en andere ook werk voor hem te laten doen. Maar ik heb dan net het gevoel of ik voor koningin aan het spelen ben of zoiets. Andere voor je laten werken en zelf,nou ja zelf mag ik net zo hard werken,maar je snap vast wel wat ik bedoel.

Vanmorgen ontbijt verzorgd voor drie vakantiemensen en morgenvroeg nog een keer.

Daarna vertrokken we met 4 kinderen en een vriendje naar Wamelland. Daar laat je ze los en dan hoor je ze niet meer. Heerlijk. We hebben lekker gegeten daar. Heb een poosje aan de hoorns van m’n ramskop zitten prikken. Om 3 uur waren we weer thuis. We hebben de theeschenkerij voor drie weken dicht gedaan. Er komt toch geen hond in de vakantie. En voor de kinderen is het al helemaal niet leuk als we niet weg kunnen. Dus nu ben ik lekker drie weken voor m’n gezin beschikbaar,heerlijk! En natuurlijk niet te vergeten voor de lijst die afgewerkt moet worden.

Michiel vertrekt morgen met vriendin naar Zeeland naar haar ouders. Twee kinderen werken nog door,omdat ze vakantie niet zo nodig vinden. Niet goed,iedereen heeft een poosje rust nodig. Hopelijk willen ze nu eens een keer luisteren:-)