Echt vakantie/ gezocht schoonmaakster

Maandag 18 juli-2022

Zo, nu heb ik echt vakantie, tenminste wat de cursussen betreft. De vakantiehuisjes en de huishouding gaat natuurlijk gewoon door. Vorige week leek dat er al een beetje op maar er stonden nog wel wat afspraken die gedaan moesten worden. Als eerste was dat een high tea voor drie personen op woensdagavond. Hoe leuk het ook is, je bent er gewoon druk mee. Met bakken, met de inkopen, met het klaarmaken. Maar dat maakt niet uit, hun zaten lekker op het terras te genieten van de hapjes en thee

en ik zat lekker te spinnen met natuurlijk tussendoor de gasten verzorgen. Om nu stil te gaan zitten tot ze klaar zijn dat is niks voor mij.

Donderdag moesten we eerst even naar Veenendaal om kant te halen voor m’n overgooier, nam daar gelijk sokkenwol mee voor mezelf en een bol sokkenwol om uit te proberen voor de jongens. Als ik sokken voor ze brei, en dan heb ik de dikste Noorse sokkenwol, zit er met 4 keer dragen een gat in de hiel. Ze lopen hier op houten klompen en dat slijt nogal. Maar volgens de mevrouw in de winkel was deze sokkenwol ijzersterk en verkocht ze ze heel veel aan boeren. Nou, dan wil ik dat wel uitproberen. Ben heel benieuwd, als het echt zo is, dan heb ik weer hele gelukkige zonen denk ik.

s’ Middags moest Maureen weer van het station opgehaald worden. En eigenlijk zou ik die avond drie cursisten krijgen. Maar 1 belde er af omdat ze corona had en dus de dochter ook niet kon komen. En de andere moest onverwachts naar het ziekenhuis en moest een poosje rustig aan doen. Zo had ik in een keer weer een avondje vrij. Weet nog niet eens meer wat ik die avond toen gedaan heb, zal wel handwerken zijn?.

Vrijdag de drukte van de huisjes, het vertrek van de gasten, de was, de schoonmaakster, de controle, het gezellig maken van een huisje, nieuwe gasten ontvangen. 1 schoonmaakster stopt er gedeeltelijk mee, dus ik ben nog naarstig op zoek naar iemand die haar kan vervangen op maandag en vrijdag. En dan is het op afroep. De ene keer zal dat 2 keer per week zijn, een ander keer 1 keer per week of soms om de week. Net wat er aan boekingen binnen komt. Het is per huisje ongeveer 3 uur werk. Het zijn makkelijke huisjes om schoon te maken, alles gelijkvloers. Soms kan het zijn dat je een dag van te voren al kan schoonmaken maar het kan ook zijn dat het pas om half elf kan als de gasten eruit zijn en dat er s’middags weer nieuwe komen zodat er tussen die tijden schoongemaakt moet worden. En in de wintermaanden is het natuurlijk een stuk minder. Dus ik kan je geen vaste baan bieden maar het is een mooi baantje voor een huisvrouw/ moeder die het leuk vindt om wat bij te verdienen( en goed kan poetsen, want schone huisjes vinden we HEEL belangrijk?) Als je interesse hebt of iemand weet dan kun je me bellen 06-53771986.

Rien heeft het zwembad voor de kinders opgezet zodat ze met die vreselijke hitte zich lekker kunnen vermaken.

Vrijdagavond moest ik een geleend spinnenwiel terugbrengen bij de mevrouw waar ik zelf m’n spinlessen hebt gevolgd. En ze had nog kleding die ik met de Vlegeldag aan kan trekken. Ze zat vroeger zelf ook vaak te spinnen om markten met oude ambachten dus die had van alles liggen. Een lange zwarte en een lange witte onderrok en een rok die daar weer over heen moest maar die heeft de plooien aan de zijkant op de heupen zitten. En aangezien ik al niet zo mager ben bedacht ik dat me dat op z’n minst 4 maten breder zou maken?. Dus die rok maak ik er zelf wel overheen, de stof heb ik daar al voor gehaald. Hoezo ijdel!!

En een mooie schort, had daar ook al stof voor gekocht, als ik nu geen tijd meer hebt om die te maken trek ik deze er wel overheen.

En prachtige langen wollen kniekousen en een gehaakt mutsje. En er hoorde nog een blouse bij maar dat is niks voor mij. Trek wel een zwart shirt aan met een mooie zwarte omslagdoek. Vroeger zagen ze er tenslotte ook niet allemaal hetzelfde uit. En nu maar hopen dat het dan geen 30 graden is met die vracht rokken en wollen kousen?

Zaterdag kwam de tuinman weer, er lag genoeg werk. Zelf ook aan het plukken en vegen gegaan. Rien snoeide vast een deel van de hagen en ruimde we het samen op.

Tjonge, wat geeft dat weer een ruimte zeg, echt netjes.

Nu moet hij de heg achter nog en bij het terras maar dat zal wel in z’n vakantie gebeuren. Ik geloof dat hij de eerst drie weken van augustus vrij heeft. Vorige keer had de tuinman m’n gezaaide wilde bloemenmengsel om geschoffeld. Ik was vergeten te zeggen dat ik daar gezaaid had. Nou ja, pech, heb het toen ook niet tegen hem gezegd. Maar toch kwam het weer om hoog, moet je kijken wat mooi.

We zijn ook nog een stoel voor Rien wezen kopen. Toen ik vorig jaar een nieuw bankstel ging uitzoeken had meneer zelf geen zin om mee te gaan. Maar hij vind de stoelen en de bank niet lekker zitten, eigen schuld, dat krijg je er nu van. Ik kan voor hem niet bepalen wat lekker zit. Dus kreeg meneer voor z’n verjaardag geld om een lekkere stoel te kopen. Nu heeft hij een leren stoel met een hogere en langere zitting, een hoge rugleuning die goed aansluit om z’n rug. En hij kan nog achterover en met een voetensteun. Nou, die komt z’n stoel niet meer uit. Waarschijnlijk moet hij eerst de andere eruit jagen voordat hij zelf in kan gaan zitten?. Maar er zit wel drie maanden levertijd op, dus voorlopig moet hij zich nog behelpen. Onderweg naar de winkel kwamen we langs een schilder die een opmerkelijke tekst boven z’n werkplaats had staan. Het is maar net hoe je hem leest. Lees je hem met geestelijke ogen dan klopt het niet: er staat immers in de Bijbel haast u om uws levenswil! Lees je hem met ogen van deze tijd: een les voor ons altijd idiote gehaast!

Vanmorgen moesten Rien en de jongens om half zes vertrekken. Omdat hij zulk warm weer opgeeft beginnen ze eerder en stoppen dan ook eerder. Toen ik gelijk met hem uit bed stapte zei hij: je hebt vakantie hoor. Dat klopt maar als ik vroeg aan het werk ga dan ben ik ook vroeg klaar. Ben begonnen met de kamer een grote sopbeurt te geven. Echt alles gehad, zo lekker! Nadat de voorkamer helemaal klaar was, kwamen er nog een paar uit bed rollen.

Toch mochten die zichzelf even vermaken want ik wilde eerst de kamer klaar hebben. De achterkamer lag nog vol met troep wat ik tijdens het opruimen op tafel had gelegd.

De strippenboekenmand moest weer netjes gemaakt worden anders lijkt het nog of je niet schoongemaakt hebt.

Plukte een verse bos bloemen uit de tuin, de kroon op m’n gepoets. Allemaal paars/roze tinten, zo mooi. Jammer dat ik geen lichtblauwe vaas heb, nu staat hij in een groene.

En een houten plank met verschillende vaasjes en bloemensoorten.

Ziet er allemaal weer fris en gezellig uit. Mirjam gaat zo naar een verjaardag en is druk geweest met koekjes bakken en versieren. Een slinger met geld erbij, de krullen heeft ze op het deksel geplakt en je hebt weer een leuk cadeau. En ze heeft d’r eigen weer een poosje vermaakt.

Vanavond gaan we op kraamvisite, het kind kruipt al onderhand denk ik, schandalig!

En zelf zitten we in spanning want ons eerste kleinkind hoopt, als alles goed mag gaan, met een week of twee geboren te worden. Zo spannend allemaal. Ben er ongeruster over als bij m’n eigen bevallingen. Dan vind je het allemaal vanzelfsprekend maar nu je ouder ben kijk je daar toch anders tegenaan.