Duitse herderspup Baijka

Woensdag 17 april- 2024

Daar is tie dan: onze nieuwe Duitse herdershond. Wat een droppie! Rien heeft hem afgelopen zaterdag opgehaald in Elspeet. Het eerste stuk op de terugweg schreeuwde hij moord en brand, je zou ook maar van je moeder gescheiden worden als je zo klein ben. Maar later werd hij rustig en ik moet zeggen dat hij tot nu toe nog steeds rustig is. Verwachte wel dat hij veel zou piepen in het begin maar dat gebeurt eigenlijk heel weinig. Hij zit nu in een grote buiten ren met nachthok want dat beest vliegt natuurlijk alle kanten op. En ik kan er niet de hele dag opletten. We laten hem er elke keer uit, spelen met hem, proberen hem alvast wat te dingen te leren en we willen er mee naar puppycursus. Want een hond die niet luistert is vreselijk irritant voor de omgeving en de baas. Haar naam is Baijka. Voelt toch wel prettig dat er weer een hond is.

Rien moest eerst nog gaas om z’n hok maken want mevrouw liep er net zo makkelijk weer uit😂.

En we zijn ook nog een beetje creatief geweest de afgelopen weken. Had 6 strengen merinowol geverfd en er een sjaal van geweven.

Hij is echt mooi geworden. Het mooie van weven met handgeverfde wol is dat het niet zo’n platte egale sjaal wordt. Door de kleurschakeringen zit er veel meer diepte in. Want de hoofdkleur is groen en die kwam een beetje gemêleerd uit het verfbad. Hier en daar wat lichtere stukken dan de rest, denk dat je het op deze foto wel wat kan zien.

Wat ook zo ontzettend leuk was ,waren de macarons om te haken. Tjonge, daar had ik echt plezier in. Zaterdagmorgen 6 april waren we met 7 dames die het allemaal kwamen leren onder leiding van de ervaren juf Antoinette. Zelf sloot ik ook bij het groepje aan want ik wilde het ook graag leren. En ik kreeg de smaak te pakken na eentje want er volgde de daaropvolgende avonden nog drie stuks. Tis een heerlijk ontspannen werkje! Heb ze bij de zijdeur in het portaaltje gehangen. Kleurt prachtig bij de bloemen die daar in pot staan.

Het vierde sokkenbreiclubje kwam hun laatste les afronden. 4 paar mooie sokken zijn er uit voort gekomen en sommige hadden gelijk al nieuwe op de pen staan.

En één daarvan presteerde het zelfs om de volgende dag al een foto te sturen van een paar sokken die bijna af waren voor haar dochter. Die heeft wel heel snel gebreid in 1 dag tijd😅. Is zo leuk joh als de cursisten enthousiast zijn.

Hessel heeft voor mij lekker een stuk tuin gespit waar het vlas gezaaid moest worden. Heeft hij gelijk as uit de houtkachel er doorheen gewerkt. Dat schijnt goed te zijn voor het vlas. Uiteindelijk heb ik het vorige week pas kunnen zaaien, moest eigenlijk voor 1 april maar het was erg nat. Wat groeit alles nu weer hard. De laurier en de maggiplant staan er weer prachtig bij. Plukte gelijk maar van ieder een paar takjes en blaadjes voor in de bouillon voor de tomatensoep. Met de maggiplant moet je altijd erg oppassen dat je er niet teveel in gooit, is heel gauw overheersend.

Heb ook nog maar een pan heerlijke erwtensoep gekookt, was er nog koud genoeg voor.

Vorige week woensdagmiddag had ik 8 dames van een breiclub op verfcursus. Die kwamen elk drie strengen sokkenwol verven. Allemaal heel verschillend, maar zo mooi! We deden dit keer ook de afbindtechniek, krijg je een leuk patroontje van in je sokken. We hadden nog een probleem want we hadden 4 dubbele kookplaten aanstaan maar dat was teveel van het goede en sloegen de stoppen eruit. Dus gingen we met de ene helft maar verder in onze keuken op het gasfornuis. Probleem weer opgelost en werd het een hele gezellige middag. Doordat het best wel uitliep( zoals gewoonlijk😉) moest het eten ook maar een snelle hap worden. Dat werd een pan nasi, is in de amc-pan in 20 minuten klaar. Als je gezien had hoe de aanrecht eruit zag, verfpannen en deksels, verffolie, verfvergieten en daar tussen de groente en vlees voor de nasi gesneden. Vast niet zo hygiënisch als het hoort maar het smaakte er in ieder geval niet minder om!

 

Afgelopen maandag waren we 32 jaar getrouwd. 32 jaar hé! Wat vliegt de tijd. En zoals elk jaar krijg ik dan van manlief een prachtige bos rozen. 32 rode en 1 witte. Genieten!

Gisteren was er een mevrouw uit Lochem om een vlasrokken te leren maken. Maakte er voor mezelf ook gelijk weer een want de vorige was leeg. Zo’n leuk werkje hé! En het ruikt zo lekker, net of je in een oude boeren schuur ben in het museum. En dan dat strikje hé, die maakt het helemaal af💗.