Duitse herder- kranten

Dinsdag 12 maart-2024

Donderdagnacht hadden we onze kleinzoon van 4 maanden te logeren. Z’n zusje moest onverwacht in het ziekenhuis een nachtje overblijven, dus mocht dat kleine hummeltje hier slapen. Dat ging goed tot half 4 s’nachts en toen had meneer het wel voor gezien gehouden. Had ook geen zin om 10 keer m’n bed uit te gaan om de speen te geven want ik lag er ook pas om half 1 op. Meneer tussen in gelegd, dat ging een half uur goed en daarna was hij weer klaarwakker. Geloof dat ik die nacht drie uurtjes geslapen heb­čĄ¬. Dat ben ik niet echt meer gewend. Maar dat geef niet, zolang je de volgende dag maar doorwerkt heb je niet in de gaten dat je moe ben. En het was ook wel genieten dat hij er was. Maureen heeft die vrijdag op hem gepast want ik had de winkel open. Ze moest eigenlijk stage lopen maar nu was ze hier harder nodig.

Nadat de winkel om 5 uur dicht ging moesten we nog voor een feestje in het zaaltje alles op orde maken. Dat was door alle rompslomp niets meer van gekomen.  Rien deed met Maureen de boodschappen en de bediening kwam om 7 uur. Op de hapjes bakken na, hoefde we er verder niet naar om te kijken, daar zorgde de bediening voor.

Zaterdag gingen Rien met Hessel aan de slag om het hout wat achter lag kort te zagen en op te ruimen. Zijn lekker een poosje bezig geweest. En wat is het lekker opgeruimd. Dat moet ook wel want over een paar weken komt er weer een nieuwe Duitse herder pup. De oude Duitse Herder is een poosje terug doodgegaan. Was 12 jaar oud. Best raar dat hij niet meer voor de deur lag. Nu had Menno weer een nieuw nestje gevonden en is hij donderdagavond wezen kijken. Zou eerst meegaan maar doordat de kleindochter ziek werd moest hij maar even met broertje en zusje gaan.┬á Ze waren toen pas twee weken dus kon hij niet echt uitzoeken. Over een dikke week gaan we terug, dan zijn ze weer een stuk gegroeid en kunnen┬á we beter kijken. Nu zijn we namen aan het verzinnen hoe ”lobbes” moet gaan heten.┬á Dat is ook nog wel een discussie.

Wat ook zo leuk is, is dat er regelmatig een meisje van 13 jaar oud in de winkel komt om haakkatoen te halen. Ze kan echt prachtig haken en de vorige keer dat ze langs kwam had ze katoen voor een tas nodig. Vroeg aan haar of ze hem wilde komen laten zien als hij af was. Dat deed ze dus afgelopen zaterdag, had ze in een week tijd die tas gehaakt. Echt zo knap voor zo’n meisje. En zo leuk geworden. Nu nam ze weer nieuwe katoen mee om een vestje voor haar zelf te haken. Tjonge, wat een creatief kind!

 

Toen ik die avond om 7 uur de gang in liep zag ik iemand voor de deur hard wegrennen en stond er een bos tulpen tegen het raam. Weet nu nog steeds niet wie ze neergezet heeft.  Maakt ook niet uit, hij staat prachtig te wezen op het kastje. Mooie wilde bos.

En deze week begon al met les geven. Eerst maandagmorgen de boel aan de kant, zat aan tafel met de jongste drie. Die zaten elkaar zo in de haren om niets dat ik blij was dat ik ze om kwart voor 8 uit kon zwaaien. Heb ze nog nooit zo hard uitgezwaaid­čśë. Nadat de ontbijtrommel aan de kant was en het aanrecht schoon pakte ik de stofzuiger om de benedenverdieping eens goed te zuigen. Maar onderweg viel m’n oog op m’n Noorse deken( ligt op tafel) en bedacht dat iedereen de pot op kon en wilde ik eerst een stukje breien en genieten van de stilte om me heen. Zat nog geen 20 minuten toen manlief en zoon al uit hun werk terugkwamen omdat ze er uit geregend waren. Dag rust. Maar ik heb gewoon nog lekker een half uur doorgebreid hoor, want er komt altijd wat tussen. Ben in ieder geval lekker opgeschoten, er zit weer 10 cm bovenop. En toen de stofzuiger alsnog gepakt en m’n verplichting volbracht. Er belde nog een klant of ze wol mocht komen halen want dat had ze hard nodig. Best hoor, ben toch thuis. Na een babbeltje eerst een kom soep naar binnen gegoten want om kwart over 1 stonden er weer twee dames voor de deur om te komen wol verven. Hoewel dat altijd een geklieder is , is het toch heel leuk om te doen. En natuurlijk een paar blije dames. Bracht daarna een bestelling weg en kookte spinazie met zalm. Sjeesde na het eten naar de Gamma voor noppenfolie, dat had ik nodig voor het bloemen vilten. Om 8 uur reden we naar Opheusden om daar te gaan condoleren en waren we om negen uur weer thuis. Breide nog wat toeren aan de deken, deed de boekhouding, plaatste een advertentie voor de vakantiehuisjes en toen was het 11 uur, welterusten! De dag was lang genoeg geweest vanaf 5 uur.

Vanmorgen stonden om half 10 twee dames op de stoep om een bloem te vilten. Er zouden er eigenlijk drie komen maar de derde had zich in datum vergist. Zijn leuke bloemen geworden. De dames kozen voor een groene kleur, best grappig want die heb ik nog niet gezien tijdens de cursussen. Zelf vilte ik een rode bloem voor in een pot die ik met gesponnen kranten heb bekleed. Noem het kunst­čśâ. Nu moet ik alleen nog even kijken hoe ik ze ga bewerken want kranten kunnen natuurlijk geen vocht hebben. Misschien dat aflakken een optie is, we gaan het uitproberen. Vanmiddag kwam er een cursist voor het wol spinnen. Ze leerde er weer verschillende technieken bij.