Droogbloemen, paardenmelk, appeltaart.

Vrijdag 25 maart-2022

Van de week was ik bij Veen Vitaal in Veenendaal. Dat is een klein winkeltje( aan huis) met droogbloemen en producten met paardenmelk. Zag er allemaal zo mooi uit. De mevrouw knipt de bloemen overal en nergens en droogt ze zelf. Ze maakt er de leukste cadeautjes en kransen van. Achter in de tuin heeft ze een tuinhuisje en opslag waar ze haar creaties maakt.

En nog een aparte hoek met cadeautjes

En dan de paardenmelk! Tot vorige week had ik nog nooit van producten met paardenmelk gehoord. Heb eens even zitten google maar het schijnt toch wel erg gezond te zijn en een medicinale werking te hebben. Vooral mensen met psoriasis of eczeem behalen daar goede resultaten mee. Ook schijnt het erg gezond te zijn voor je darmflora. Heb een doosje capsules en een potje handcrème gekocht. Dan gaan we het maar eens uitproberen. De crème is echt lekker, blijft niet lang vet en je krijgt er mooie zachte handen van. Kijk maar eens op haar website daar kun je alles over de paardenmelk vinden.

En dit moet ik ook even laten zien. Zo leuk, een cursist had de eerste les in spinnen gehad en toen ze dinsdag voor de 2e les kwam was ze thuis al fiks aan het oefenen geslagen met spinnen en twijnen en ze had er zowaar al 3 projectjes van gebreid. Een superleuk bodywarmertje en 2 lieve kraagjes. Dat is wel een erg enthousiaste leerling!

M’n miniatuurkastje kwam eindelijk af. Op de middelste deur zit spiegelfolie geplakt( beschrijving volgt nog)

En een miniatuur dagboekje

Donderdag kwamen er bewoners en begeleiding van een verzorgingshuis hier uit de buurt in de theeschenkerij. Zomaar even een paar uurtjes eruit. Wij verzorgde de koffie en de soep en voor de rest namen ze alles zelf mee. Ze konden heerlijk op het terras in de zon zitten, ze hebben er ook echt van genoten. De zusters hebben ze lekker verwend hoor, niets was ze teveel, er werd zelfs nog eieren gebakken voor ze voor op het brood. Zo mooi om te zien hoe zorgzaam ze voor die oude mensjes zijn.

Ondertussen dat hun aan de koffie zaten kon ik mooi de glazenkast een keer uitsoppen. Dat zijn van die klusjes die je maar voor je uit schuift totdat er toch wel veel stof inligt en het echt niet meer zo kan. En zoals gewoonlijk vraag je je achteraf af waarom je daar nou zo moeilijk over deed. Nog geen half uur werk!

 

En daarna het terras krabben en vegen, border onkruidvrij maken. Maureen haalde bij het tuincentrum een gezellig bloemetje op tafel. Die mag ik wel in de gaten houden want die kan niet tegen nachtvorst. Dat kom door het zonnetje, dan wil je gelijk alles weer gezellig hebben???.

s’Avonds moesten we naar de laatste kookcursus van m’n nieuwe pannen. Hoewel we het best leuk vonden ben ik toch blij dat het afgelopen is. Elke keer naar Brabant rijden wordt je ook zat. Het eten was weer lekker.

Wortel/paprika/zoete aardappelsoep: erg lekker

Rundvlees: lekker mals en zoet

Chiliconcarne: heerlijk

Risotto met biefstuk: smaak was lekker, maar vond het veel te papperig

En pannenkoeken van sojamelk: erg lekker

Toen we om 11 uur thuis kwamen was het al stil in huis, iedereen lag al op bed. Zelf moet ik dan altijd nog even een half uurtje rommelen, zo gelijk in bed stappen is geen optie, dan kan ik toch niet in slaap komen. Nu was het 12 uur, ook te laat want de volgende morgen merk je het wel. Vandaag moesten er 4 appeltaarten worden gebakken voor een reünie morgen in de theeschenkerij.

En nog een pan tomatensoep en kippensoep voor bij de lunch. De tomatensoep is al klaar, de kippensoep doe ik morgenvroeg wel. Is met de hogedrukdeksel in drie kwartier klaar en dan heb je nog een krachtige bouillon ook.

Deed tussendoor de vuile was wassen en ophangen in het zonnetje. Voor het eten lag alles weer in de kast. Kreeg om 3 uur gezellig bezoek van een medeweefster. Konden we gelijk een stukje appeltaart uitproberen. Was zo lang geleden dat ik er een gemaakt had. Bij het proeven kwam ik erachter dat ik het nog niet verleerd was?

Vanavond aten we macaroni. Die kans krijgen we niet veel want een paar huisgenoten lusten het echt niet. Nu waren Rien en Menno paintballen met een groep, dus Maureen vroeg of we nu eindelijk macaroni met smac van Unox erdoor aten. In de wok uitgeprobeerd en het ging prima. We hebben ervan gesmuld met z’n viertjes