Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Dierentuin

Zaterdag 27 juni-2020

Wat was het een volle dag vandaag. Half 6 uit bed,douche genomen en verder aan het ruimen gegaan. Wasmachine volgestopt,was opgevouwen,atelier opgeruimd. Toen was het inmiddels 8 uur geweest en was de rest ook uit bed. Eerst begonnen met het Engelse ontbijt voor de vakantiegasten. Dat wilde ze graag om 9 uur hebben. De geur van spek en worst liet de maag van de huisgenoten wel knorren. Het is zulk leuk werk om dit ontbijt te maken. Het zal de geur wel zijn die het doet. Hoorde vanavond van de meneer dat ze goed vol hadden gezeten en vanmiddag pas het toetje opgegeten hadden. Het is ook een machtige hap hoor, zo op de nuchtere maag!

Schepte zelf gauw een bak yoghurt naar binnen, want om half 10 kwam de cursist voor haar laatste les voor wol spinnen. Was een snelle leerling. Het is een zeer creatieve vrouw,en ik hoorde van haar dat ze ook altijd met 10 projecten tegelijk bezig is. Poeh,gelukkig,fijn om te horen dat ik niet de enige ben die daar last van heeft?. Vorige week had ze haar eerste streng met witte wol af en vandaag een met allerlei kleurtjes.

Ze probeerde nog op de spintol te spinnen,maar dat vergt enige oefening. Ze heeft hem mee naar huis genomen,kan ze het daar op haar gemak uitproberen. Ze bestelde het spinnewiel ‘victoria’. Een prachtig klein spinnewiel waarbij je in je luie stoel kunt blijven zitten terwijl je zit te spinnen en je kunt hem opklappen en makkelijk meenemen. Er zit een kleine twee weken levertijd op en ze kan zolang die van mij lenen tot die van haar binnen is. Het zou toch belabberd zijn als je net hebt leren spinnen en dat je dan twee weken zonder spinnewiel zit. Kan echt niet!!?

Toen ze vertrokken was hebben we gegeten met het halve gezin en daarna vertrokken Hidde en ik naar Ouwehands dierenpark. Omdat Rien graag de auto wilde hebben vanmiddag zodat hij naar een verlate verjaardag kon gaan,heeft Michiel ons even afgezet.

Wat was het leuk zo saampjes. Het kind genoot. Vooral bij de ijsberen. Er was een nog vrij jong ijsbeertje en die liep z’n eigen uit te sloven voor het raam. Echt geweldig om te zien.

En bij de apen kwam hij ook niet meer bij(en ik ook niet). Er was een aap in een grote ton gekropen en hij had er ook nog een over z’n kop getrokken. Wat een maffe beesten,schitterend!

De grote schildpadden waren ook erg mooi.

En in het aquarium was ook zat te zien.

 

Heb nog hééééél veel foto,s hoor,maar dat word teveel om er op te zetten. Hier nog een paar.

En nog de pandabeer in z’n mega verblijf.

Aten poffertjes en een ijsje.

Om half zes pikte Rien ons weer op en waren we het ook allebei wel zat. Aten varkenshaas met gebakken schijfjes. Rien deed nog snel de boodschappen,ik werkte nog een was weg. Het was me het dagje wel.