Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

De week weer door geploeterd

Zaterdag 14 september-2019

Dinsdag een begin gemaakt met opruimen van de bovenverdieping. De hulp kwam en we zijn aan de gang gegaan. Er zijn maar drie van de zeven slaapkamers af gekomen. De hulp poetste,poetste,poetste en poetste en ik deed niets anders dan ruimen,ruimen,ruimen! Hidde z’n kledingkast uitgezocht,allemaal oude schoolspullen en rommeltjes weggedaan. De voorste helft van de overloop helemaal uitgezocht.Wat een werk. Maar we kunnen nu weer een beetje normaal lopen boven. Nu nog 4 slaapkamers te gaan om schoon te maken en de achterste helft van de overloop. Hoop dat het van de week gaat lukken,heb er een zwaar hoofd in. De week zit alweer zo vol met allerlei klussen en afspraken. Net of het geen vakantie is geweest. Je zit weer volop in de gekte en verplichtingen van het leven. Een ouderavond,een ontmoetingsavond, een clubavond,een schoonmaakavond,een kijkmorgen,een themadag,een tandarts,een, nou ja noem maar op. Kan me eigen niet heugen dat m’n moeder dat vroeger had. Die ging volgens mij maar 1 keer per jaar naar ouderavond,zonder pa,want die had nooit geen zin. Daar kreeg ze te horen hoe het ging met haar kinders en ze kon er weer een jaar tegen. Tjonge,dat waren nog eens tijden?.

s’Middags moest ik weer naar de tandarts. Die had me weer een paar neptanden er bij gegeven,kon amper eten. Ben in een week tijd al 2,5 kilo kwijt. Dat is op zich natuurlijk geen drama,kan er nog best wat meer missen:-) Nadat hij er wat afgeslepen had ,ging het weer wat beter,maar nog niet geweldig.

Na het eten nog een poosje in de moestuin gerommeld en toen naar school voor de ouderavond. Was al laat,had de sleutels al in m’n hand toen ik erachter kwam dat de baas de auto mee had. Die was met Hessel een laptop voor school kopen. Dat werd fietsen. De meester stond al in de deuropening te wachten. Was na een kwartier weer thuis. Inmiddels was Rien thuis zonder laptop. Allemaal uitverkocht meneer. Dan maar via internet bestellen. 430 euro,alsjeblieft wat een geld.

Woensdagmorgen stonden er om kwart voor 10 al twee dames op de stoep. Ze wilden graag een afspraak maken om een high tea te houden met de fietsvereniging. Voor zo’n 16 man. Wat leuk. We waren nog aan het bespreken toen er nog een groepje mensen aankwam. Die wilde graag met de mensen van de ouderenmiddag voor een gezellig middagje komen. Ook erg leuk. Het begint nu echt bekendheid te krijgen.

Toen moest de pagina voor de cursussen wol spinnen,wol verven, opgesteld worden,dat betekende de tekst verzinnen,foto,s nemen en daarna naar m’n computermannetje sturen want ik breng er niets van terecht. Kreeg ondertussen een aanvraag vanuit Canada voor een vakantiehuisje. Dat werd over en weer even mailen.

Verfde tussen de bedrijven door een lading wol in de magnetron

Er kwam nog een vriendin met haar cliënt in het theehuis wat drinken. Wat een lief mensje,ze zat echt te genieten. 90 jaar! Daarna gauw een pan nasi gemaakt en nog wat wol geverfd.

Die heb ik de volgende dag gewassen. Er komt dan altijd nog heel veel verf uit,het lijkt dan net of het allemaal voor niets is geweest. Maar het is mooi geworden. Alleen jammer dat het altijd zo lang duurt voor het droog is,ik wil er meestal gelijk mee aan het spinnen.

Die dag heb ik ook nog een mooie schapenvacht gevilt voor op de houten klepbank in de kamer. Hij lag al een paar weken te wachten maar ik moest even een dag over hebben om dat te kunnen doen. Het is echt een zware klus. Zeer leuk om te doen,maar je voelt je armen s’avonds wel. Hij is mooi met al die grijstinten,een blikvanger!

s’Middags kwam de burgemeester met nog een paar afgevaardigde van de gemeente om de theeschenkerij te bekijken. Met de opening konden ze niet komen. Dat was onze eigen schuld want we hadden de uitnodiging pas een week van te voren gestuurd en dat gaat natuurlijk niet. De agenda van de burgemeester staat altijd vol. Maar we waardeerde het dat ze alsnog kwamen. Het werd een gezellig uurtje met elkaar. Hij schreef nog een leuk aandenken in het receptieboek.

Vrijdagmorgen mocht ik het ontbijt verzorgen van mensen die hier tijdelijk wonen, omdat ze veertig jaar getrouwd waren. Dat was een gok,want de opdrachtgever van het ontbijt wist niet hoelaat ze vertrokken. Heb vanaf 6 uur in de gaten gehouden wanneer het licht daar aan ging(je moet wat voor je klanten overhebben hé) en ben toen gelijk aan het ontbijt begonnen. Was echt net op tijd,ze wilden net gaan eten. Pffff,dat was geluk hebben.

Daarna wilde ik nog een paar foto,s toegevoegd hebben aan de cursus wol verven. Dus op de vroege morgen een half uur op het spinnewiel zitten trappen.

Inmiddels was het al half 10 en moest ik de enorme ochtendbende nog opruimen. Moest nog een appel/citroencake voor het theehuis maken,want de appeltaart was alweer op. Was precies op tijd klaar. Er kwam nog een bekende voor een bak thee. Hebben we heerlijk samen op het terras in de zon gezellig een uurtje zitten babbelen. Zomaar even een lekker momentje van de dag.

De kinderen kwamen uit school, dat werd natuurlijk eerst een paar telefoontjes plegen welk vriendje of vriendinnetje kon spelen. Hidde verdween naar het dorp,vriendin van Maureen kwam hier en Mirjam vond het allemaal wel best en bleef lekker bij mij. We hebben samen de auto een grote wasbeurt gegeven van binnen en buiten. Daarna hebben we samen een ijsje gegeten. Gezellig hé mam, zo samen een ijsje eten. Wat heerlijk dat zo’n meisje dat zegt. Zo’n eenvoudig iets.

Vandaag was het wel een aangrijpende dag. Er is weer een tante overleden,nog maar 61 jaar oud. Dat zijn trieste dingen. Vanmorgen is ze begraven. Dominee Goudriaan(een zwager) heeft haar begraven en de schriftlezing was uit Matteüs 11:1-6 en 25-30. Het was een lange stoet die de weg naar de begraafplaats maakte. Na de begrafenis hadden we een broodmaaltijd en dan moet je altijd oppassen dat het niet gezellig wordt. Je ziet dan vaak mensen die je tijden niet hebt gezien en daar wil je even mee praten.

Half twee was ik weer thuis en lag het werk weer te wachten. Gelukkig had ik voordat ik ging de was al hangen ,een was gestreken en boodschappen gedaan. Was dat maar vast gebeurd. Maureen had de voortuin al lekker geschoffeld,Mirjam de gang opgeruimd en de straat geboend. Vaders maaide het gras,maakte de pelletkachel schoon. Zelf draaide ik nog een was,lapte de ramen,harkte het grind,haalde onkruid langs het huis weg,croste naar de Hema voor een cadeautje,en daarna naar de dierenwinkel voor een zak schapenbrok. Aten tomatensoep met stokbrood ,stuurde de kinderen onder de douche en vertrokken naar een kinderverjaardag. Weer een week voorbij!