De tijd vliegt

Zaterdag 17 augustus-2019

Ik kan het me eigen bijna niet voorstellen,maar er zijn alweer 4 weken van de vakantie voorbij. Wat is dat omgevlogen. Voor Rien zitten er ook al weer 2 weken op,die heeft volgende week zijn laatste week alweer. Die is lekker aan de gang thuis. Nu is hij achter met de kapschuur bezig. Dat was de enigste schuur die nog verbouwd moest worden. Een muurtje metselen om de spant op te laten rusten. Nieuwe vloer moet er gestort worden,want de gierkelder zit er nog onder,een gedeelte stroom moet nog aangelegd worden. Deuren moeten er nog in.Het liefst zou ik van die mooie grote houten staldeuren erin willen,maar aangezien ze hier altijd de deuren open laten staan ,zijn ze zo kapot gewaaid. Dan maar een roldeur erin. Alles bij elkaar nog wel even werk.

Woensdag zijn we naar de piramide van Austerlitz geweest(bij Woudenberg) met de bijbehorende speeltuin. Het was de bedoeling om de piramide te beklimmen,je staat dan op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. De piramide stamt uit de tijd van Napoleon van begin 1800. In 1804 liet generaal Marmont de piramide bouwen door het Frans-Bataafse leger als eerbetoon aan zijn vriend en voorbeeld Napoleon Bonaparte.

Helaas was hij die dag gesloten i.v.m werkzaamheden,echt jammer. Gelukkig was er de speeltuin nog,de kinderen hebben zich geweldig vermaakt(en pa en ma stiekem ook).

Thuisgekomen gelijk aan het koken geslagen ,het was mijn beurt om weer voor het eten te zorgen voor m’n schoonmoeder en Bram. Rijst met kip in zoet/zure saus. Bij het afgieten van de rijst ging het helemaal mis?. Het deksel klapte van de pan,en meer als de helft lag in de gootsteen. Dat was balen,wat nog in de pan zat maar voor m’n schoonmoeder gebruikt en toen ik het aan het wegbrengen was heeft Rien een nieuwe pan rijst gekookt.

Donderdag naar de markt,of wat je nog markt kon noemen. Alleen de groenteboer stond er,de rest is met vakantie. Tjonge,wat saai,vind het altijd wel gezellig om een praatje te maken op de markt. Was in ieder geval zo weer thuis! Daarna een pan kippensoep gekookt voor tussen de middag en lekkere kaasstengels gebakken voor bij de soep. Het is simpel om te maken. Je maakt een deeg voor wit brood. Als het gerezen is, lange stengels ervan rollen. Fijn gesnipperde ui en geraspte kaas erover. Nog even laten rijzen en ongeveer 20 minuten afbakken op 200°. Bij het bedekken van de stengels met ui en kaas valt vaak de helft ertussen. Lekker laten liggen,bij het afbakken smelt het aan de stengels vast en heb je heerlijke knapperige zijkanten.

Werkte daarna nog een poosje aan het miniatuurkastje. Ik was een poosje gestopt met de poppenhuishobby vanwege de drukte. Maar ik mis het zo erg. Wat heb ik daar altijd een plezier in gehad en energie uit gehaald. Kon het niet laten om toch even wat te maken,niet zo’n groot poppenhuis nu,maar een klein stoffenwinkeltje. Zaagde alle latjes ervoor met de tafelcirkelzaag. Die kreeg ik te leen,maar wat een superding. Was nog wel even passen en meten voor hij in elkaar zat,want ik had niet de goeie dikte van het hout. Maar het is toch redelijk gelukt. Nu nog in de grondverf zetten en aflakken en dan kan het leuke werk beginnen. Het gevulde kastje op de foto is van Mieke,heeft ze schitterend gedaan. Het is een voorbeeld,dan weet je wat het moet worden. Zal niet precies de zelfde worden hoor,iedereen heeft z’n eigen ideeën en fantasie.

Ondertussen was het al weer tijd om te gaan koken,waarom gaat de tijd zo hard als je leuke dingen aan het doen bent. We aten lekker bloemkool met witte saus en kipfilet,heerlijk! Daarna een poosje gestreken bij m’n schoonmoeder. Kreeg nog een stel mooie boeken van haar.

Inmiddels heeft Leen de kamer van de meiden afgemaakt. Vannacht hebben ze er voor het eerst geslapen. Hij is echt leuk geworden. Hij moet alleen nog 1 keer de vensterbank overnieuw verven en de gordijnen moeten natuurlijk nog komen,dat duurt helaas 6 weken. Nu hangen de oude er nog maar tot die tijd. En nog een fatsoenlijke deurklink. Het is nu nog wel een beetje kaal,moet nog van alles opgehangen worden. Dat zal volgende week wel gebeuren. In het midden wilde de dames ook een gordijn,als ze dan ruzie hebben kunnen ze het dicht doen. Hoeven ze niet tegen elkaar aan te kijken,zal wel veel dicht zitten dan:-). Scoorde nog 2 leuke bureautjes via marktplaats voor op het kamertje. Leen en Menno hebben ze opgehaald. De vitrage voor in het midden nam Rosa(vriendin van Leen)mee bij Ikea vandaan. Michiel en Nadine gingen de volgende dag naar Ikea en namen en bureaustoel mee,zo komen we ook aan de spullen.

De sprei die op Maureens bed lig heb ik zelf gehaakt. Toen ik het bed op ging maken kwam Mirjam naast me staan. Ze stond een poosje te kijken en ik zag gewoon dat er wat ging komen. Ma,wil je voor mijn bed ook zo’n mooie sprei maken? Natúúúúúúrlijk meisje,dat doet mama wel voor jou hoor. Alleen weet ik niet hoelang de levertijd is??

Vanmorgen nog een paar uurtjes bij schoonmoeders in het huis gepoetst. Daarna gelijk naar de Hoogvliet de weekendboodschappen gedaan. Thuis even aangerommeld,poosje bloggen,dat duurt meestal even want de computer is zóóóoó traag. Moet echt gauw een nieuwe komen. Hij is ook al 10 jaar oud.