De kop is er af

Dinsdag 28 mei-2019

Zo,de kop is eraf. De eerste klant is komen lunchen in de theeschenkerij. Woensdagmorgen waren we voor het eerst open. En om half twaalf stapte er een meneer binnen die het bord langs de weg zag staan,en een lekker broodje en een kom soep kwam eten. Nu weet ik niet wie er verbaasder was,of hij,dat hij de eerste klant was. Of ik ,dat ik de eerste klant had?. Best vreemd om voor een ander de lunch klaar te maken,terwijl ik al zoveel monden heb voorzien van voedsel. Maar wel heel leuk ,deze week zijn er drie mensen geweest en nog een mevrouw die een cadeaubon voor een high-tea voor twee personen kocht. Het begin is er. Ik denk dat we er best een jaar voor uit mogen trekken om een beetje bekendheid te krijgen. Hier een foto van de lunch,de aanrecht was nog niet opgeruimd ,maar het was even een snelle foto,daar moet je maar even langs kijken.

Om 5 uur zijn we naar het project op de basisschool geweest. Dat doen ze elk jaar en het is zo mooi om te zien hoe de kinderen zich daar honderd procent voor inzetten.

Bij Maureen in groep 7 ging het over de slag om de Grebbeberg.

In groep 5 bij Hidde werkte ze over de Kameleon.

En bij Mirjam in groep 4 over de bekende Flipje Tiel. Ze hadden ook zelf jam gemaakt op school,supertrots was ze op haar potje.

 

We aten gelijk maar patat op school,dat scheelde mij weer een uur kookwerk. Net zo gezellig en makkelijk. Om half 7 ging de telefoon,belde de oudste waar we waren. Was eigenlijk vergeten te zeggen dat we op school aten en nu stond er natuurlijk geen eten voor hem in de oven te wachten. Voordat jullie denken dat ik een ontaarde moeder ben,er staat heel vaak eten te wachten voor meneer,maar die komt dan zelf niet opdagen?.

Donderdag vroeg naar de markt op de fiets. De sleutel van de auto had manlief in z’n zak,lekker handig. En ik kon niet alles op de fiets mee sjouwen. Daarvoor heb ik teveel nodig. De bakker was zo aardig om alles even na markttijd hier af te geven. Nam gelijk maar twee stukken extra kaas mee in de vacuum omdat er deze donderdag geen markt is(Hemelvaartsdag). En we zijn toch echt gek op onze Daalderkaas. Heerlijk,als we het dan voor nood een keer in de supermarkt halen dan hoor je ze mopperen. We zijn verwend.

Donderdagavond gingen we samen langs bij m’n schoonmoeder nog voor Moederdag,schandalig,maar er was gewoon niets van gekomen. Was wel lekker om er zo samen even tussenuit te gaan.

Vrijdag eerst maar eens gestart met het uitmesten van de kapstokken en het schoenenrek. Wat daar allemaal niet aanhing(of beter gezegd,naast lag). Vreemde jassen van wie ze niet wisten van wie ze waren. Die hingen er al maanden,sorry eigenaar,nu liggen ze in de kledingcontainer. Kapotte jassen,uitgegroeide jassen. Lekker alles uitgezocht,en volgens mij een beetje te enthousiast want Menno kan nergens z’n jas meer vinden.?. Wat ruimt dat lekker op zeg,nu kun je tenminste weer normaal je jas ophangen.

Heb geprobeerd om appelflappen te bakken in de airfryer. Dat viel tegen,waren klef en niet gaar. Misschien nog maar eens proberen. De afbakbroodjes gaat supergoed. 2 minuten voorverwarmen en 6 minuten afbakken op 200°. Zo zijn we hem maar aan het uitproberen.

Bakte kokoskoekjes voor het nieuwe recept voor op de blog,streek de was weg,verschoonde bedden,kreeg visite van pa en moe. Maakte lekker broodjes hete kip voor het avondeten,de meeste waren toch weg, We zaten maar met drie personen aan tafel.

Na het eten ging ik met Hidde en Mirjam naar Wageningen. Hidde had schoenen nodig. Die verslijt me toch een schoenen,of ik nu dure merkschoenen haalt of gewoon bij scapino,het maakt voor meneer niet uit. Mag blij zij als hij er twee maanden mee doet. Mirjam had ondergoed nodig,en huppelde blij naast me. Die geniet van het samen winkelen. Dat doen we niet zo heel vaak want ik vind er nou werkelijk niets aan. We gaan dus ook alleen als ze echt iets nodig hebben.

Wat wel heel leuk was om te zien is dat de ark van Noach in de haven van Wageningen ligt,Rien dacht dat er twee zijn,dit was niet zo’n hele grootte.

Daarna gingen we nog naar mijn moeder voor Moederdag.

Zaterdag was er wisseling van de wacht. De mevrouw uit India in huisje 4 vertrok,m’n vriendin kwam het schoonmaken voor de volgende vakantiemensen die die dag zouden komen.

Zelf ging ik heerlijk in de moestuin aan de gang. Zaaide allerlei soorten sla,rode bieten,siermais,goudsbloemen,oostindische kers,afrikaantjes. Legde snijbonen voor in het zout en plante 2 snoepkomkommers en een mooie hortensia. Zag dat de zonnebloemen en kalebassen al omhoog komen. Een paar dagen regen is hard nodig,wat is het droog.

Ik heb van de week 20 soorten thee via internet uitgezocht om uit te schenken. Wat een keuze zeg,ongelooflijk. Deze theeleut kan haar hart ophalen. Nu nog leuke potjes ervoor vinden.

En toen was het maandag en moest ik naar de tandarts om een verstandskies te laten trekken. Had al 2 keer afgebeld omdat de auto kapot was,maar nu moest het er toch echt van komen. Zag er tegen op als een berg. Dat komt zo: voor een paar maanden terug had Hidde een ontsteking aan z’n kies. De kies moest eruit. De tandarts had het verdoofd maar de pijn kwam door de verdoving heen. Wat had dat jochie het slecht,en ik ook. Kon die man wel aanvliegen. Hij zei dat het kwam doordat er een ontsteking zat,je het niet goed kon verdoven. Bij mij zat er ook een gat in,dus dacht ik dat ik hetzelfde lot wel zou ondergaan. Lag helemaal verkrampt op de stoel. Eerst de verdoving in laten werken,toen een beetje wrikken. Zo mevrouw,zei de tandarts:hij is eruit. Waaaaat,nu al? Wat een meevaller:-). Even hechting erin en klaar!!

Kreeg als advies van de tandarts mee om niet teveel druk op m’n hoofd te laten komen. Komt goed hoor,heb lekker de hele middag in de keuken gestaan. Dat was geen straf. Bakte een plaat met mueslirepen. Zal het recept van de mueslirepen nog op de blog zetten.

En een pecannotenkoek. Allebei zijn ze erg lekker. De pecannotenkoek wil ik nog even overnieuw proberen. Bij het in stukken snijden laat de bovenlaag van de onderlaag los. Nu kreeg ik als tip om hem te snijden als hij nog warm is. Dan is de karamellaag nog niet hard. Ga ik even uitproberen,als dat lukt komt hij ook op de blog. De smaak is in ieder geval verrukkelijk!

 

Voor het avondeten maakte ik een schaal Mexicaanse gehaktschotel met kidneybonen en tortillachips. Dat viel ook in goede aarde. Hier is gelijk het recept:

Kilo rundergehakt-2 uien-3 teentjes knoflook-2 verse tomaten in blokjes-2 blikken rode kidneybonen-rode paprika in blokjes-blikje mais-theelepel chilipoeder-1,5 theelepel paprikapoeder-halve theelepel komijn-zout en peper-scheutje room-kaas in plakjes of geraspt-olie-tortillachips.

-Oven voorverwarmen op 180°

-Uien en knoflook aanbakken in de olie,gehakt toevoegen met peper en zout en dan rul bakken.

_Paprikablokjes en tomaten erbij meebakken.Voeg nu alle kruiden toe,goed roeren en even meebakken en dan de bonen en de mais er doorheen scheppen. Giet er een klein scheutje room doorheen.

_Schep in een ruime ovenschaal en bedek het helemaal met kaas. Schuif hem ongeveer een 20 minuten in de oven ,tot de kaas een beetje bruin begint te worden.

Serveer het samen met de tortillachips. Eet smakelijk.

Na het eten nog naar naailes geweest,dat is echt een avondje uit,jammer dat het maar 1 keer in de twee weken is.

 

 

 

,