De dagen vliegen

Wat vliegt de tijd toch!! Ongelooflijk,een week is niets. Stop ik de tijd nu te vol of gaat het bij iedereen nu zo hard? Vrijdag had ik voor mezelf een hele dag ingepland met allerlei klussen. Tot ik opeens had bedacht dat ik nog wel even de bloembakken buiten kon vullen met violen,en nog even sokkenwol kon halen om sokken te breien voor het manvolk in huis. Dus moeders even opgebeld of ze zin had om mee te gaan,alleen is nooit zo gezellig. Wel verstandiger,als je alleen ben ,ben je ook weer sneller terug en kun je weer aan het werk. Maar ze zei natuurlijk geen nee,dus gezellig samen op pad. Voor violen waren we al te laat,dus dat was gauw klaar. De sokkenwol gehaald en nog een nieuwe agenda voor 2019. Mensen reserveren al een poosje van tevoren voor vakantiehuisjes en zaaltje,vandaar dat de nieuwe agenda al volop in gebruik is. Daarna doken we nog even bij Dorcas in Opheusden binnen. Heb daar een oude strijkijzer gekocht voor op de houtkachel en een oude mal voor sigaren,en wat stripboeken voor de kinderen. Moeders ziet nooit iets als ze daar gaat kijken en ik zie daar altijd teveel:-)

Zaterdag was ook een volle dag,eerst moesten we een bankstel ophalen. Die van ons was na 9 jaar echt versleten. Dus van marktplaats maar een goede 2e hands gekocht. Een nieuwe zijn we hier toch niet waard,die ziet er na 1 jaar net zo 2e hands uit,daar trappen we de eerste jaren niet meer in. Misschien als iedereen de deur uit is,en we bij gezondheid samen overschieten,dat we dan een nieuw bankstel kopen. Heb even uitgerekend dat dat ongeveer nog 13 jaar gaat duren. Tjonge ,dat wordt nog lang geduld hebben. Thuisgekomen was het even passen en meten voor de nieuwe banken stonden,maar het staat weer keurig netjes.

Daarna de strijk even aangepakt en gelijk in de kasten gelegd,bakte 2 citroencake,s. Een voor plakken in de diepvries voor mee naar het werk,en de andere voor het weekend. Kookte spaghetti met verse bolognesesaus,werkte nog wat volle trommels was weg,en zette een sok op de pennen voor manlief. Hier dragen ze altijd graag gebreide sokken. Ik neem me elke keer voor om in de zomer daar mee te beginnen,maar op een of andere manier komt er dan geen breiwerk van m’n handen. Met als gevolg dat ik in de wintermaanden me eigen een slag in de rondte moet breien om al die sokken te af te krijgen. Het scheelt dat ik het erg leuk werk vindt.

Maandag ging het verschuiven van meubels weer verder,het achterhuis was leeggekomen en daar bleef een bank in staan. Die mevrouw kon hem niet meenemen dus mocht ik hem hebben. Was nog een mooie leren bank. Eerst had ik bedacht om hem daar maar te laten staan ,maar even later kwam ik op het idee om hem toch maar in onze eigen kamer te zetten. Met al die verliefde stellen die naast elkaar op de bank willen zitten,kom je er al gauw tekort. Dat probleem is nu opgelost hoop ik,scheelt weer een hoop gestoei en lelijke woorden?.

De bank had ik samen met Menno even versjouwd,de kasten verwisseld van de gang naar de kamer. Even naar het tuincentrum gegaan om de vensterbanken wat op te vrolijken. Ik had echt een jaar niets meer aan de kamer veranderd of toegevoegd. Sterker nog,een hoop van m’n leuke spullen verdwenen naar de vakantiewoningen om het daar maar vol te krijgen. Zelfs m’n lampen verdwenen daarheen,ik heb een jaar met een peertje aan het plafond gedaan. Ging ook prima hoor ,licht genoeg,maar nu er weer een hangt vind ik het toch wel heel mooi. Ik had natuurlijk ook naar de winkel kunnen gaan om allemaal nieuwe spullen voor de vakantiehuisjes te halen,maar ik vind het altijd gezellig staan als het geleefd is. Dan is de zoektocht vaak wat langer,en die tijd hadden we niet meer,vandaar dat m’n eigen spullen eraan moesten geloven.

Ik heb ook gelijk maar het achterhuis schoongemaakt,dan kan ik eindelijk al de spullen van de hobbykamer die zo nodig geverfd moet worden ,daarheen sjouwen. En kan ik lekker aan de gang gaan(hoop ik).

Kookte voor de avond een heerlijke pan boerenkool en ruimde het huis verder op,zodat de mevrouw die s,avonds haar verjaardag hier kwam bespreken in een redelijk opgeruimd huis kwam. Het scheelt dat het een bekende was. Ik had s’morgens een lijstje gemaakt wat ik die dag in ieder geval van mezelf MOEST doen:

Veer op de deur van de voorraadkast-deurklink bovendeur vast-afspraak voor lenzen maken-gordijn Hessel ophangen-schoorsteenveger bellen-2 koelkasten schoonmaken-voorraadkast opruimen- schoonzus bellen voor huisje 1 schoonmaken. Weet je hoeveel er aan het eind van de dag afgeschrapt waren:3 kleine dingen. Misschien toch teveel gepland naast het gewone werk

De volgende dag begon ook al weer vol,de hulp voor boven kwam,de hulp voor huisje 1 kwam,een vriendin kwam haar verjaardag voor hier in het zaaltje doorspreken. Kreeg een paar gezellige telefoontjes,en beantwoorde mails. s’Middags had ik voor de tweede keer Engelse les. Mag ik u even voorstellen:leerling Margriet Roelofsen-46 jaar oud en mag onderaan beginnen????. Deze week kreeg ik als huiswerk het alfabet uitspreken en de maanden. Ik zou er werkelijk nog spijt van krijgen op m’n oude dag dat ik met dat vak niet beter m’n best hebt gedaan. Had me nu een hoop moeite bespaart.

Werkte tussendoor maar elke keer een was weg,kookte lekker een grote pan goulash,voor het avondeten en voor een paar potjes extra. Ik had 5 potjes gemaakt,maar die werden tijdens het eten al losgetrokken. Ze hadden fikse honger met die kou.

En er was weer 1 ding van het lijstje geschrapt,Rien hing even de beugel voor Hessels gordijn op,die kan dan eindelijk weer hangen. Na het avondeten weer lekker een poos aan de sok gebreid.