Dagje uit en creatieve week

Dinsdag 4 juni-2019

Vorige week dinsdagmiddag gelijk maar achter de naaimachine gekropen om aan m’n jurk te werken. Maandagavond had ik naailes gehad en kreeg veel huiswerk mee. Als je dat laat liggen dan weet ik wel weer hoe dat gaat. Dan moet het nog net even gebeuren voor ik weer naar de volgende les gaat. Maar dat ging voor deze keer niet op,teveel werk voor een uurtje. Was lekker om anderhalf uur ongestoord te kunnen naaien. Ben goed opgeschoten.

Daarna kookte ik een grote pan met kip in zoetzure saus met rijst. Bakte na het eten een walnotentaart voor in de theeschenkerij en voor de 4 dames die kwamen naaldvilten. Prikte vast zelf nog een extra voorbeeld,zo groeit m’n berenfamilie ook.

Woensdagmorgen kwamen de 4 dames ook een beertje prikken. Het was erg gezellig ,mede omdat de groep zo enthousiast was. Ze gingen allemaal met een leuk beertje naar huis en weer een techniek rijker.

Prikte zelf weer een beertje mee,als je het iemand voor ziet doen leer je er sneller van dan alleen de uitleg.

Je kunt eindeloos voorwerpen prikken van wol. Zo leuk. In de volgende workshop naaldvilten gaan we deze muisjes prikken.

s’Middags hadden de kinderen vrij. Hidde ging de hort op en Maureen en Mirjam wilde graag met een vriendinnetje vilten. Dat werd dit keer een stuk zeep. Die omwikkel je dan met wol,je versiert hem en dan ga je vilten.De dames vermaakte zich best en waren trots op hun werkstuk.(helaas geen foto)

Op Hemelvaartsdag zijn we eerst naar de kerk gegaan. Uit de kerk konden we het niet eens worden waar we naar toe gingen. De een wilde hierheen en de ander daarheen. Het was al oorlog voordat we gingen. Het werd tenslotte het oorlogsmuseum in Soesterberg. Toen we daar eenmaal waren vonden ze het toch wel interessant. Het was erg druk. Blij dat we weer thuis waren.

Maandagmorgen volop door het huis gejaagd om rommel te ruimen. Er lag weer genoeg(en nu weer:-) Lekker gewassen,paar ramen gelapt,gestofzuigd. Paar keukenlades meegenomen.

Werkte s’middags nog een poosje aan de ketting van vilt. Nog een paar kleine dingen erop borduren,en een slotje en dan is die ook weer klaar. Het was een uitprobeersel,had het nog nooit gedaan,maar het smaakt naar meer. De ideeën komen alweer omhoog.

Na het eten had ik de verjaardag van een vriendin. Ook dat was weer gezellig want ik was pas tegen 12 thuis. Eigenlijk veel te laat als de wekker weer vroeg afloopt.

Vanmorgen kwam er een cursist leren wol spinnen. Als ze ermee beginnen dan denken ze dat het ze nooit gaat lukken. Te snel of te langzaam trappen en ondertussen moeten ze ook nog wol toevoegen. De draad die honderd keer breekt. Die techniek van handen en voeten tegelijk gebruiken moet je even onder de knie krijgen. Maar aan het eind van de ochtend lukte het haar toch om een draad te spinnen.

De cursus voor wol spinnen bestaat uit 5 lessen van 2 uur. Je leert dan wol spinnen tot draad-de wol twijnen-de wol kaarden-spinnen met andere materialen zoals angora,kameel,zijde-sierdraad spinnen-en kennis over de vachten.

Denk nou niet dat het oubollig is,want het is niet meer zo als vroeger hoor. Alleen dikke bruine of witte wol. Ook mooi,maar de geverfde wol die je nu spint vind ik toch ook geweldig. Wat niet wegneemt dat ik een vest of trui die gebreid is van pure schapenwol erg stoer vind,schitterend.

Vanmiddag bracht ik eindelijk een bezoekje bij m’n oudste broer. Die heeft een viswinkel in Wageningen overgenomen en ik was gewoon nog niet in de gelegenheid geweest om te gaan kijken,schandalig. Het is een prachtige winkel. Zo mooi om de vitrines vol verse vis te zien. Heb lekker kibbeling gegeten met zusjelief,die was er toevallig ook.

Kocht nog een stuk verse tonijn,nog nooit gegeten maar wat is dat lekker zeg,verrukkelijk.

Vanavond na het eten gingen we nog een uurtje de tuin in,de jongste hadden zin om mee te helpen. Wat een onkruid staat er weer. Als ik ergens moedeloos van word is het wel van dat. En als het nou ook nog m’n hobby was,dan was het niet zo erg?. Als het dan weer gebeurd is vraag ik me eigen af waar ik nou zo tegen op zag. En zo komen we weer bij moeders tegeltje hé: Wat je aanpakt valt mee,wat je uitstelt weegt zwaar!!!!

Toch geniet ik ook wel van de tuin hoor,moet je kijken hoe mooi alles bloeit,prachtig. En dat is nog maar het begin.

De 24 verschillende theesoorten hebben inmiddels ook hun plek gevonden.

De kraaien op de hooizolder ook. Tjonge,wat groeien die beesten hard. En schreeuwen dat ze kunnen. Het is wel apart om zo,n nest van dichtbij te zien opgroeien.