Dagje openluchtmuseum

Woensdag 11 oktober-2023

Vrijdag 29 september hebben we eindelijk de wens van m’n moeder in vervulling laten gaan.  Ze wilden graag een keer met haar dochters naar het Openluchtmuseum om daar een portret te laten maken van ons drietjes in kleding van vroeger. Daar zit een fotograaf die dat doet. Is erg leuk maar er kwam gewoon elke keer niets van. Maar nu was het dan zo ver. Ik heb maar 1 zusje( en 5 broers) en die werkt voor haar eigen op de markt met het Stoepje. Kan dus ook niet makkelijk vrij nemen. Maar doordat er in de plaats waar ze op vrijdag staat kermis was en ze er dan toch weinig aan heeft nam ze lekker een dagje vrij. Wat was het een leuke dag. Om 10:15 waren we in het Openluchtmuseum, ik voel me eigen daar altijd als een vis in het water. Heerlijk al die dingen van vroeger. Nadat we alle prachtige boerderijen bekeken hadden liepen we bij de fotograaf binnen. We mochten zelf kiezen wat voor kleding van vroeger we aantrokken. Bril omgeruild voor een rond omabrilletje, hoed op, gezicht in de plooi en klikken maar. Op de eerste foto mochten we niet lachen, de tweede een lichte glimlach en de derde een big smile. Nadat we daar mee klaar waren bedacht “zus” dat ze ook wel een keer als zoon op de foto wilde met ons ( denk dat haar hersens door de tijdgeest aangetast zijn😂) Dan ook maar een keer gek doen, zij trok een pak aan en zette een hoge zwarte hoed op, zelf koos ik voor een geruite colbert met gilet en een geruite pet. Vreselijk, die foto zet ik maar niet op de blog🙈. Maar lol hebben we wel gehad, moet een keer kunnen

.

Na het openluchtmuseum reden we naar Nijmegen om daar een rondvaart met de pannenkoekenboot te doen. Dat was ook erg leuk moet ik zeggen. Heerlijke pannenkoeken en lekker ontspannen varen.

Na afloop weer naar huis gereden en bij moeders nog een bak thee gedronken. Dat had een reden want het was rond 6 uur dat we thuis waren. En aangezien m’n gezin dan nog aan tafel zit, betekende dat als ik gelijk naar huis was gegaan ook de troep van het eten op had moeten ruimen. Want als moeders thuis is vinden ze het wel prima met opruimen. En daar had ik nou net geen zin in na een dagje uit( zo erg ben ik dan ook wel weer). Dat mochten ze mooi zelf doen. En inderdaad, toen ik een uur later thuis kwam was alles netjes opgeruimd. Kijk terug op een leuke dag!

Verder zijn we bezig om het winkeltje af te krijgen. Zaterdag heeft Leen met Hessel de vloer gelegd, dat is al een heel ander gezicht. Komt er tenminste schot in. Ben nu een poging aan het doen om het alle vertrekken weer stofvrij te krijgen. Wat een stof zeg. Het schuren van de schilder, het zagen van de vloer. Kortom, alles moet een goeie beurt hebben. En dat wil ik natuurlijk nog voor a.s vrijdag af hebben want dan trouwen Michiel en Nadine.

Rien kwam nog met een kast voor het winkeltje aanzetten. Gooide die man weg. Tis een meidenkast, kunnen we best wat leuks van maken.

M’n jurk die ik had laten naaien voor de bruiloft kon ik  vrijdag ophalen, werd geadviseerd er een bruin shirt onder te doen maar dat staat echt niet. Dus gauw maar weer een gebroken wit shirt besteld. Ben met een vriendin maandagmiddag naar Opheusden geweest en scoorde een mooie gebroken witte omslagdoek. Vriendin had nog een ketting liggen met exact dezelfde kleuren als de jurk en shirt. Nieuw gekocht, maar voor haar een miskoop en voor mij perfect. Rien moet nog een pak, gaan we vanmiddag doen. De meiden zijn helemaal klaar. Hidde is al met Leen op pad geweest voor nog een overhemd en schoenen, ook geslaagd. We komen er wel. Menno moet ook nog een broek en colbert. Nou, je ziet dat we nog niet klaar zijn. Of ik daar de zenuwen niet van krijg? Nee hoor, met de ”op het laatst genen” zijn we allemaal besmet hier. Kun je ook oud mee worden😉.

Weet je, er is altijd zoveel wat je aandacht vraagt dat je eerst maar doet wat voorrang vraagt en dan tussendoor probeer je de rest af te werken. Zoals vorige week maandag: moest om 8:45 bij de cardioloog zijn voor de controle. Maandag is voor mij altijd een hele drukke dag in het huishouden. Dus dacht ik 9:45 weer thuis te zijn en dan volop aan de slag te gaan. Maar dat liep weer heel anders. Sta ik netjes om 8:45 in Ede in het ziekenhuis, hou m’n kaartje die ik nu wel bij me had voor de aanmeldpaal en zegt dat ding dat er geen afspraak voor me staat. Navraag gedaan bij de balie en die vertelt me doodleuk dat m’n afspraak in Veenendaal bij de poli staat. Daar zat de cardioloog die maandag. Aaaaah, daar wordt je toch effe naar van zeg. Maar ik mocht nog wel daar komen, dan moest ik even wachten. Prima, naar Veenendaal gereden, nou dat even wachten werd dus anderhalf uur wachten. Ooh, wat had ik hem zitten, was pas kwart over 12 thuis, en bedankt!

Heb thuis nog even gegeten en toen ben ik met Hidde weer naar Veenendaal gegaan om kleren te kopen voor hem. Voor de bruiloft en voor de winter. Voor de bruiloft zijn we niet geslaagd maar kon ik via internet en mooi driedelig pak kopen voor hem. Voor de rest van de kleren waren we wel geslaagd. 4 uur thuis.

Je begrijpt dat m’n werklust ook wel afgezakt was voor die dag. Maar s’avonds hield een vriendin haar verjaardag hier in het zaaltje dus dat moest nog schoongemaakt worden van het feestje van de zaterdag daarvoor. Gelukkig hielp iedereen even mee. Probleem 2 was dat de vaatwasser in het zaaltje kapot was gegaan.  Dat werd dus een hele grote vaat samen met m’n vriendin afwassen die avond. Inmiddels hebben we gelukkig een andere vaatwasser. Een tweedehands maar hij doet het perfect. Een uur voordat er weer een feestje in het zaaltje was kwamen vader en zoon Korpershoek hem plaatsen. Werd zeer gewaardeerd, door ons en door de gasten. Dat vind ik altijd zo fijn als je het in je eigen dorp koopt. Je kent elkaar en de service is goed. Nu ook, ze kwamen om half 7 dat ding nog plaatsen om het op orde voor de gasten te hebben, hadden ook nog niet gegeten, ik weet zeker als ik het via internet had gekocht, dat ik had kunnen wachten tot het hun uitkwam!

Dinsdag had ik de hele dag en avond les, woensdag kwam voor de laatste keer onze schattige kleindochter voor de oppas. Haar moeder is deze week met zwangersverlof gegaan. Donderdagmiddag en avond les, Vrijdag eindelijk een dag voor het poetsen. En de rest van deze week heb ik, op morgenmiddag na, geen afspraken staan. Dus als we gezond blijven kan ik met schoonmaken en de laatste dingen voor de bruiloft m’n hart ophalen.

 

.