(Creatieve) klussen

Dinsdag 22 oktober-2019

Was het de afgelopen week echt druk hier,nu van de week is het heerlijk rustig. De jongste 4 hebben vakantie en de rest is s’morgens vroeg al uit het huis vertrokken. Er staan nagenoeg geen verplichtingen op de agenda. Alleen voor iemand die vrijdagavond z’n verjaardag in het theehuis wil houden. Dat is alles. Ik weet gewoon niet wat me overkomt:-)

Vorige week zaten de huisjes allemaal vol. Mocht drie keer een ontbijt verzorgen. 2 keer voor mensen die een paar dagen kwamen en een voor een losse overnachting. De bakker kwam trouw elke keer vroeg de broodjes hier brengen,verser kun je het niet hebben.

Vrijdagavond hadden ze het theehuis afgehuurd voor een groep boeren voor een prijsuitreiking van een keuring van koeien. Ze vonden het wel gezellig denk ik,want ze gingen niet zo vroeg weg. We zijn maar naar bed gegaan want de volgende dag lag er ook weer zat werk te wachten. Het mooiste vond ik nog wat ik de volgende dag hoorde van een mevrouw hier uit een vakantiehuisje. 4 (jonge) boeren hadden daar aangeklopt.De dochter van die mensen deed open. Vraagt er een van die mannen: ‘zijn we hier bij de Grebbestee’? ‘We komen voor de Dikbil-keuring’.???. Je begrijpt dat de meiden daar in huis niet meer bijkwamen,wat een giller. Die kerels zullen ook wel lol gehad hebben.

Zaterdagmorgen bijtijds opgestaan en lekker aan het werk gegaan. Hidde zou om kwart voor 8 opgehaald worden door z’n baas. Half 7 stond hij al achter me. ‘Man,ga toch nog even lekker je bed in’. Snap je toch niet,als ze naar school moeten zijn ze er niet uit te krijgen. En als ze vrij hebben staan ze vroeg naast bed. Maar meneer was uitgeslapen en ging vast eten en een boekje zitten lezen. Ook goed. Ze gingen die dag naar een tentoonstelling met de dieren van de boer waar hij werkt. Hidde wilde z’n eigen kippen ook meenemen. De boer had een kooi voor hem meegenomen en daar vertrok hij met z’n dieren. We zijn om 12 uur even bij hem wezen kijken. Het is wel leuk om te zien hoe stapel dat kind op beesten is. Hij zit wel op de goeie plek daar. Zaten wel hele mooie beesten bij.

En ook minder mooie beesten. Dit ziet er toch niet uit? Kan me eigen niet voorstellen dat je daar plezier in heb om daar mee te fokken. Wat ik van een man daar begreep is dat het een sport is om zoveel mogelijk wratten op z’n snavel gefokt te krijgen. Arm beest,je zou de straat toch niet meer op durven?

De kinderen mochten van allerlei dieren vasthouden en knuffelen.

Op de terugweg namen we gelijk maar even vis mee voor bij het eten. Dat vind vaders wel lekker op zaterdag.

Deed de boodschappen. Daarna gingen Rien, Rien jr en Menno naar een opening in Soesterberg. Ze hadden voor die man werk geleverd. Dus zaten we maar met z’n viertjes aan het avondeten. Dat was een makkelijke hap hoor. Pizza in de oven en klaar. Ook wel eens lekker!

Vilte na het eten nog een stukje zeep,zomaar, omdat ik daar ter plekke zin in kreeg om te doen.

Spon de laatste wol op en twijnde vast een streng.

Maandagmorgen twijnde ik de rest van de gesponnen wol. Eerst had ik de wasmachine al volgestopt,sinaasappels geperst voor het degene die vroeg moesten vertrekken. En aangezien het toch vakantie is,vond ik dat ik het wel kon rechtvaardige om vroeg achter m’n spinnewiel te kruipen. Heerlijk,de kleintjes lagen nog op bed. Lekker begin van de dag. Nu zijn de strengen wol klaar.

Ondertussen was het kroost beneden,aten we gezellig met z’n viertjes. Kreeg iedereen een taak,ruimde het huis op en gingen bij m’n schoonmoeder op de koffie. Ik durf het bijna niet te zeggen ,maar het was al 4 weken geleden dat ik geweest was. Schandalig!! Maar het is zo druk geweest dat het er gewoon niet van kwam. Inmiddels gaat het gelukkig wel beter met haar,maar ze is nog echt niet de oude.

Op de terugweg bij de Gamma rolgordijnen gehaald voor in het achterhuis. Ze hadden er maar drie terwijl we er 12 nodig hebben. De rest wordt besteld en is vrijdag binnen.

Na het eten vertrokken we weer naar m’n eigen moeder. Die zit op de stoel vanwege een zere knie. Daar de ramen binnen en buiten gelapt,bakkie thee gedronken en even bijgekletst.

Kookte een pan eten,hing weer een was op,ruimde de bende op van de werkende mannen die inmiddels weer thuis waren. Na het eten hing Rien vast de drie rolgordijnen op,en de gordijnen van de dames die al drie weken boven over een stoel hangen. Was m’n eigen schuld,had nog steeds geen rails gehaald. Maar nu hangen ze,hoop dat de kreukels er nog uitzakken,want volgens mij kun je velours gordijnen niet strijken.

Toen er een paar kinderen op bed lagen heb ik nog even lekker een uurtje zitten ontspannen. Ben begonnen aan een hoes om te vilte voor een agenda. Je bent wel even bezig om hem te versieren,maar als hij dan eenmaal klaar ligt kun je ook lekker eraan doorwerken. Kijken of dat vanavond gaat lukken.