Creatief

Benodigheden:

Omhulsel van Babybels – stuk kaarslont-oud waxinelichtje.

Hier zijn ze nogal gek op een gebakken Babybel ,je weet wel, dat minikaasje met rood plastic en een rood laagje was erom. Koop je in de supermarkt.

Het kaasje ontdoe je van z’n jasje. Het omhulsel van rode was moet je bewaren. Bestrooi het kaasje met paprikapoeder en kerriepoeder. Dan rol je hem door losgeklopt ei en dan door de paneermeel. In de koekenpan bruin bakken en half zacht bakken. Echt een heerlijk tussendoortje.

En het rode omhulsel bewaar je in een potje zonder deksel en daar spaar je er een stel van bij elkaar. Als je een schaaltje vol heb kun je er kaarsjes van maken. Superleuk om te doen,vooral met de kinderen. Trek de schillen in stukjes en doe ze in een potje. Zet dit potje in een pan kokend water(gas weer uit zetten) en laat de was smelten tot een vloeibare massa.

Haal van een oud waxinelichtje het ijzeren plaatje aan de onderkant en stop daar een stuk lont in. Leg aan de onderkant een knoopje. Laat aan de bovenkant een stuk lont eruit steken. Rol dit zover om een stokje dat de onderkant net boven de bodem van het kopje/potje hangt.

Je kunt het nu in allerlei vormen gieten. Zelf hebben we het in leuke Engelse kopjes gegoten. Als je het erin giet gaat het ijzertje naar de zijkant. Die moet je dan even met een sateprikker naar beneden duwen. Zorg dat er aan het lont wat boven de kaars uitsteekt ook wat gesmolten was komt,anders laat hij zich moeilijk aansteken. Dan laat je het hard worden,gaat snel. Je kunt voor een lekker geurtje ook nog wat druppels etherische olie door de vloeibare was roeren. Je kunt ook wat druppels erop gieten als hij brand en de bovenkant vloeibaar is geworden.