Chocolate crinkle cookies

Een verrukkelijk chocolade koekje uit het kookboek van Rudolph van Veen:

Ingredienten: 200 gram pure chocola-30 gram roomboter- 125 gram witte basterdsuiker-125 gram kristalsuiker-2 eieren-120 gram bloem-8 gram bakpoeder-mespuntje zout-25 gram cacaopoeder-120 gram poedersuiker.

-Smelt 50 gram chocola met de roomboter au bain-marie en roer tot een egale massa. De rest van de chocola in kleine stukjes hakken en apart zetten.

-De suikers en eieren door het chocolade-botermengsel roeren.

-Roer dan de bloem,bakpoeder,zout en cacaopoeder door het eimengsel en als laatste de gehakte chocola erdoor mengen. Laat het circa 2 uur in de koelkast opstijven. Dit is wel belangrijk anders is het niet te verwerken. Het is een vrij slap deeg.

-De oven voorverwarmen op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

-Rol nu het gekoelde deeg met je handen tot een bal van doorsnee 3 cm. Rol de ballen door de poedersuiker en leg ze op het bakpapier. Tijdens het bakken zullen de ballen uitzakken. Voor een knapperig koekje bak je ze 17 minuten. Zelf vind ik het lekker als ze iets zacht/taai zijn. Bak ze dan 14 minuten. Even uitproberen wat je lekker vind.

Doordat de deegballen door de poedersuiker zijn gerold en uitzakken in de oven,krijg je zo’n leuk effect tijdens het bakken. Je kunt ze ook heel goed in de diepvries bewaren.