Chocoladetaart met meringue

Donderdag 25 april-2019

Hier weer een lekker bewerkelijk recept,maar je kunt ermee voor de dag komen. Hij komt uit het tijdschrift “foodies specials” Een aparte taart om te maken,door het beslag zit gesmolten chocola en ongeklopte slagroom. Het geeft een beetje een biscuit/cake-achtige taart. Je moet er wel even de tijd voor nemen.

Ingrediënten: 125 gram roomboter-150 gram bloem-150 gram pure chocolade-4 eieren-295 gram fijne suiker-1 zakje vanillesuiker-mespuntje zout-30 gram maizena-1 eetl. cacao-half zakje bakpoeder-400 ml slagroom-5 blaadjes gelatine-150 ml advocaat.

Oven voorverwarmen op 175°. Springvorm invetten en met wat bloem bestuiven.

Hak de chocola fijn en verwarm hem au bain-marie en laat hem afkoelen.

Splits de 2 eieren en zet het eiwit in de koelkast.Klop de boter,100 gram suiker,de vanillesuiker en een snufje zout romig. Roer de eierdooiers en 2 eieren er afwisselend met de maizena doorheen. Meng de vloeibare chocola erdoorheen. Meng de bloem,het bakpoeder,en de cacao door elkaar,zeef de bloem boven het eimengsel en roer er 6 eetlepels slagroom doorheen. Doe het beslag in de springvorm en bak het ca. 15 minuten in de oven.

Klop ondertussen het eiwit stijf en voeg tijdens het kloppen geleidelijk 120 gram suiker toe. Blijf kloppen tot de suiker is opgelost. Haal de taart uit de oven,bestrijk de taart met het eiwitschuim en bak de taart nog ca. 10 minuten verder. Haal de taart opnieuw uit de oven. Snijd de meringue met een mes los van de rand en laat de taart in de vorm afkoelen.

Week ondertussen de gelatine in koud water,knijp hem uit en los hem op in een pan op laag vuur. Neem de pan van het vuur. Roer 2-3 eetlepels advocaat door de gelatine en roer het gelatinemengsel door de rest van de advocaat. Zet het mengsel 5-10 minuten in de koelkast.

Snijd de chocoladebodem van de taart horizontaal in 2 gelijke plakken. Klop de overige slagroom stijf met 75 gram suiker. Klop de afgekoelde advocaatroom zodra hij begint te geleren door de slagroom zodat er slierten ontstaan. Bestrijk de taartbodem zonder meringue met het slagroommengsel. Leg de taartbodem met meringue erbovenop en laat de taart nog ca. 2 uur in de koelkast opstijven.