Chocoladekoekjes met piment

Een heerlijk koekje, de smaak lijkt een beetje op die van die grote pepernoten. Geen kruidnoten, maar die brokken.

Ingrediënten: 190 gram bloem- 2 eetlepels cacaopoeder- ½ theelepel bakpoeder- ½ theelepel gemalen piment(supermarkt)- iets minder dan een ½ theelepel zout- 50 gram roomboter- 150 gram lichtbruine basterdssuiker- 1 ei- 3 eetlepels ahornsiroop.

Warm de oven voor op 190° C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Zeef de bloem met cacao, bakpoeder, piment en zout in een kom. Kneed in een grote kom de boter met de basterdsuiker tot een romige massa en prak het ei erdoor. Roer de ahornsiroop door de botermassa en kneed daarna het gezeefde bloemmengsel erdoor.

Laat het deeg een paar uur in folie opstijven in de koelkast en zo trekt ook gelijk de smaak van het piment door het deeg.

Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap, iets minder dan een ½ centimeter dik. Steek uit de lap met een ronde koekjesvorm de koekjes en leg ze op de bakplaat. Ik heb nadat ik de koekjes uit de deeglap had gestoken er bovenop met een koekjesstempel ingedrukt. Zo krijg je een leuk effect. Geen idee waar ik die stempel een keer heb gekocht, hij ligt al jaren in de la.

Bak de koekjes ongeveer 8 tot 10 minuten in het midden van de oven. Hou het even in de gaten, je kunt ze beter iets korter dan langer bakken want dan worden ze echt keihard.