Chocoladecake met witte chocolade

Donderdag 19 december-2019

Zag dat het al weer 2 maanden geleden was dat ik er een recept op gezet had. Hoogste tijd weer dus. Dit keer een lekkere chocoladecake. In een tulbandvorm ziet hij er extra feestelijk uit.

Voor de cake:

300 gram zachte roomboter-halve theelepel zout-300 gram basterdsuiker-zakje vanillesuiker-300 gram bloem-12 gram bakpoeder-scheut karnemelk-6 eieren-60 gram cacao-60 gram kristalsuiker-90 ml melk-150 gram pure chocola in stukjes.

Voor de garnering: 2 repen witte chocola-chocolaatjes en evt marsepein.

Mix de boter met het zout zacht,mix de basterdsuiker en vanillesuiker erdoor. Klop een voor een de eieren erdoor tot ze geheel opgenomen zijn. Schep dan de bloem met het bakpoeder en een scheut karnemelk(melk kan ook) erdoor. Maak van de cacao en de kristalsuiker en melk een glad papje en schep dit mengsel ook door het beslag. Doe de in stukjes gehakte chocola erdoor. In een goed ingevette tulbandvorm scheppen en ong. 40/45 minuten afbakken op 160 graden. Als je hem in een gewone cakevorm doet dan moet hij iets langer.Laat hem volledig afkoelen.

Smelt au ban marie de witte chocoladerepen. En schep met een lepel over de tulband zodat het naar beneden druipt. Versier hem met wat je leuk vind. Het duurt wel een poosje voordat de chocolade hard is. Op de derde foto is hij niet zo mooi meer omdat een van de kinderen even het folie aanduwde wat er op lag. Val niet mee om m’n baksels veilig te stellen totdat er een foto van genomen kan worden?.