Chocolade/worteltjestaart

Deze taart word gemaakt met amandelmeel en zonder boter. Is echt heerlijk! Hier vonden ze hem lekker( zelfs manlief), totdat ik vertelde dat het worteltjestaart was. Dat idee vonden ze toch niet te pruimen­čśé.

De oven voorverwarmen op 175 graden.

Ingredi├źnten: 6 eieren- 250 gram witte basterdsuiker- 250 gram geraspte wortel- 250 gram amandelmeel- halve theelepel kaneel- anderhalve eetlepel ma├»zena(aangemaakt met beetje water)- 3 eetlepels verse citroensap.

Glazuur: 125 gram poedersuiker- anderhalve eetlepel cacao- 15 gram boter.

Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker tot een romige massa. Klop de eiwitten stijf. Roer de geraspte wortel en het amandelmeel door het eidooiermengsel. Voeg de kaneel, citroensap en maïzena-papje toe, goed doorroeren. Spatel vervolgens het stijfgeklopte eiwit erdoorheen tot het helemaal opgenomen is. Doe het beslag in een ingevette springvorm( 26/28 cm) en bak hem in het midden van de oven ongeveer 35 minuten. Laat hem helemaal afkoelen.

Glazuur

Smelt de boter in een pan op het vuur. Roer de poedersuiker en cacao met 2 eetlepels water tot een glad dik mengsel en roer de gesmolten boter erdoor. Bestrijk de afgekoelde taart met het glazuur. Wacht met snijden tot het glazuur opgedroogd is. Haal dan voorzichtig de rand van de vorm eraf, anders scheurt het glazuur. Dat gebeurde bij mij namelijk.

Het recept komt uit “Oma’s” kookboek.