Cacaokoekjes

Voor als je vanmiddag niks te doen hebt. Gewoon gezellig gaan bakken. En daarna doe je ze in een mooie koektrommel of glazen pot, lekker bak thee erbij, en genieten maar. Dat de koekjes bijna zwart lijken komt door de cacao, maar ze zijn zo lekker?!

Ingrediënten: 150 gram bloem- 40 gram cacaopoeder- halve theelepel bakpoeder- mespunt zout- 120 gram roomboter- 100 gram fijne kristalsuiker- 100 gram lichtbruine basterdsuiker- 1 ei- 1 theelepel vanillearoma( oetker)- 100 gram pure chocola in kleine stukjes- 100 gram witte chocola in kleine stukjes.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe alle ingrediënten( behalve de chocoladestukjes) in een kom en kneed dit alles tot een stevige deegbal. Voeg daarna de chocoladestukjes toe en kneed het nog even door.

Leg op een bakplaat een velletje bakpapier en draai van het deeg kleine balletjes, ongeveer 3 cm doorsnee. Leg ze met een tussenruimte van 5 cm op de bakplaat. Je hoeft ze niet plat te duwen, ze zakken vanzelf uit in de oven. Schuif de plaat in het midden van de oven en bak ze ongeveer 12 tot 14 minuten. Ze zijn nog heel zacht als ze uit de oven komen, even af laten koelen. Daarna in een pot doen.