Buitenwerk,kuikens,Moederdag

Maandag 11 mei-2020

Vrijdagmorgen toen de helft nog niet uit bed was de kamer een grote beurt gegeven. De vloer kreeg een sopbeurt met groene zeep. Dat ruikt altijd zo lekker fris. De was werd gesorteerd en gewassen. Daarbij gaf de wasmachine voor de tweede keer in een week een alarm dat er storing is in de waterafvoer. Hoop niet dat dat het volgende ding is wat kapot gaat. Ben er nu wel even klaar mee. Nadat we gegeten hadden moest ik Mirjam eigenlijk helpen met haar huiswerk. Maar zij had geen zin en ik al helemaal niet. Was net zo lekker aan het werk. Dan maar een keer overslaan. Van de week mogen ze toch weer voor een gedeelte naar school en is het huiswerk thuis afgelopen hoop ik. Ging verder met de ramen van het achterhuis zemen en gaf het houtwerk een goeie beurt. Schrobde de vogelpoep van de bestrating,schoffelde nog een stukje tuin. Gaf de heg achter een plens water. Daarna reden we naar de dierenzaak voor schapenvoer en kuikenmeel. De kippen van Hidde hebben 7 kuikentjes gekregen. Zo leuk joh,die donzige beestjes!

Voor Hidde een reden om beschuit met muisjes te gaan halen bij de supermarkt:-)

Pakte m’n spinnewiel en ging lekker een half uur in de zon zitten spinnen. Even een poosje rust. Hidde en Mirjam zaten gezellig bij me in de kruiwagen. Daarna aten we gebakken piepers met sla. Nadat de rommel opgeruimd was nog een uurtje zitten spinnen in de avondzon. Heerlijk.

s’Morgens ging Maureen voor mij bij de Coop wat halen en toen ik haar geld mee wilde geven,zag ik ineens 100 euro opgevouwen in m’n portemonnee zitten. Ik wist toch heel zeker dat die er niet in zat. Er zat ongeveer 60 euro in,dat wist ik wel. Heb de hele dag lopen denken waar dat toch vandaan moest komen. De jongens geven mij ook regelmatig geld wat ik dan voor hun op hun rekening moet storten. Misschien ben ik dat vergeten dacht ik. En ergens vond ik het ook stom om te vragen of iemand mij 100 euro had gegeven,staat lekker dom als je zoiets vergeet. Maar s’avonds toch maar aan manlief gevraagd ,want ik baalde ervan dat ik er niet achter kon komen. Die begon te lachen en zei dat hij dat had gedaan,was voor Moederdag. Hij was benieuwd hoelang het zou duren voordat ik het doorhad. Nou,dat was wel snel,een tientje had ik niet zo gauw gemerkt denk ik,maar honderd euro wel?. Maar hartelijk bedankt. Heb er een tafelcirkelzaag voor gekocht. Stond al heel lang op m’n lijstje. Kan ik goed gebruiken voor het maken van meubeltjes voor het poppenhuis. Nu gebruik ik een hele lompe zaag,maar daar kun je niet zo secuur mee werken en heb je daarna weer een hoop schuurwerk.

Zaterdagmorgen om 8 uur stond de tuinman al op de stoep. Hij heeft voor mij de moestuin losgemaakt,de grond was echt hard geworden,kon er niet veel mee beginnen. Nu is hij weer lekker rul en kan er gezaaid worden. 8 uur begon hij en om 3 uur ging hij er weer van door. Maar hij heeft veel werk verzet,zo fijn dat het weer netjes is.

Rien beitste de laatste planken van de vakantiehuisjes af. Maakte de machines schoon voor het buitenwerk,maaide de grasvelden.

Zelf was ik met het kantoor begonnen. Daar hebben de kinderen al die weken hun huiswerk gemaakt. Het was een compleet slagveld,wat een bende. Eerst alle huiswerkboeken bij elkaar gezocht. Dat gaf al ruimte. Raam gelapt,gestofzuigd in alle hoeken en gaten. Halve vuilniszak met rommel en papiertjes weggedaan. Daar knapte het wel van op.

Om 10 uur kwamen er weer mensen kijken voor de tijdelijke verhuur van een vakantiehuisje. Dronk koffie met man en tuinman,en sloeg aan het wol verven. Maureen had een fikse bos fluitenkruid voor me geplukt. Knipte alles aan stukken in een grote pan en kookte het een poosje voor de verfstof. Moet zeggen dat de kleur eigenlijk een beetje tegenviel. Bijna hetzelfde als de wol die ik met rozemarijn geverfd had. Nu wil ik hem nog beitsen met een ander beitsmiddel dan aluin. Als het goed is word het dan groen. Nog even uitproberen.

Bakte voor het avondeten een Friese koek voor Moederdag. Helaas was ik m’n eigen recept kwijt,snap werkelijk niet waar dat gebleven is. Maar ik had alle spullen al in huis,dus toen maar een van internet geplukt. Nou,die was zo droog als sinterklaas z’n……?! Jammer van al het werk.

Rien en dochterlief vertrokken om 4 uur naar? (weet ik niet meer). In ieder geval een kleine anderhalf uur rijden om een oude motor op te halen om op te knappen. Die was om 7 uur terug. Ondertussen had ik de boodschappen gedaan en vast gegeten met de kinderen.

Sproeide daarna de bomen en heggen en de voortuin,was daar nog een dik uur zoet mee.

Menno hield zaterdagavond een wedstrijdje hardlopen met een politieagent. Hij was (terecht)gepakt omdat hij op een nog onverzekerde scooter rond reed,en was er rennend vandoor gegaan. Een aardig meneer deed de deur voor hem open en mocht hij daar naar binnen vluchten. Toen stond de agent hier aan de deur of Menno thuis was. Nee,die was er niet. Maar dat maakte niet uit. De boetes zullen echt wel komen voor zoonlief?!

Gisteren met Moederdag kwamen er twee kinderen een ontbijt op bed brengen,hoe lief toch! Ben goed verwend door allemaal.