Boven lekker opgeknapt

Donderdag 14 oktober-2020

Maandag arriveerde de vakantiegast uit Ethiopië. Het was de bedoeling dat ik hem even bij het station in Rhenen op zou pikken maar hij had vanaf Schiphol al vervoer kunnen regelen die hem rechtstreeks hier naar toe bracht, scheelde weer een treinreis voor hem. Z’n dochter uit Amsterdam kwam een poosje gezellig met hem mee, bleef een paar uurtjes en haar heb ik toen weer op het station gebracht zodat ze met de trein weer terug kon naar Amsterdam. Heb s morgens eerst maar de auto uit gestofzuigd want zo kon ik niet voor taxi spelen?. Weer die stok achter de deur hé, dat werkt schijnbaar toch het beste! Wat wel heel belabberd is, is dat in zijn huisje en in huisje 1 de verwarming kapot is. Wat baalde ik daarvan zeg. We hebben een elektrisch kacheltje neergezet en daar krijg je het echt loeiheet mee, dus dat is het probleem niet, maar dat zijn altijd van die vervelende dingen. Nu moest ik m’n eigen van de vakantiegast helemaal niet druk maken daarover, want er zijn al teveel mensen die zich druk maken volgens hem. Ben blij dat hij het zo opvat. Het bedrijf is al gebeld en ze hebben het vreselijk druk maar ze proberen van de week nog te komen. Ik hoop het van harte.

De schilder heeft van de week ook z’n werk afgekregen. Maandag kwam hij het houtwerk langs de trap en de trapleuning nog doen. Menno en een vriend wilde graag naar boven om een poosje op de playstation te spelen, maar ze mochten er van mij en de schilder niet door omdat hij bezig was. Moesten ze een half uurtje wachten. En commentaar dat we kregen, dat geduld konden ze niet opbrengen dus klommen ze aan de buitenkant maar door het slaapkamerraam van z’n broer. Hoe verslaafd kun je zijn. Volgens hun konden ze wel bij de commando’s ,zo lenig als ze waren. Nou, met dat geduld staan ze daar gelijk weer op straat denk ik;-).

Dinsdag hebben ze de vloerbedekking gelegd, je weet niet wat je ziet joh, heb niet het idee dat ik bij m’n eigen thuis ben?. Echt mooi geworden. Heb gelijk allemaal dezelfde deurklinken besteld, 10 stuks. Van de andere was er misschien nog 1 compleet. De rest had, of geen schildje, of miste de andere kant van de deurknop, of het spijkertje was eruit zodat als er s nachts een naar de wc moest en de deur los trok de ander helft met een knal op de betonnen vloer belanden. Daar wou ik heel graag vanaf. Rien heeft ze vanavond erop gezet, op een deur na, daar moet nog een slot in gezet worden, er moeten nog wat drempels gelegd worden maar dat komt de timmerman volgende week allemaal doen. En een plint moet vervangen worden die er bij het uittrekken van de oude vloerbedekking meegetrokken werd en gelijk het schilderwerk beschadigde. De lampen worden vanavond opgehangen.

De slaapkamerdeur van een van de zonen verdiend een aparte vermelding. Toen die kamer er bij gebouwd werd moest er via marktplaats een deur voor gekocht worden. Hij vond er een uit een oud kerkgebouw. Dat het bordje ‘consistorie’ erop stond maakte hem niet uit. Dat werd een aandenken. Nou, het is toch wel een gewichtige deur, geef toe!?

En nu maar hopen dat de vloerbedekking heel lang mooi blijft. Geen ongelukjes van grote zonen die iets te diep in het glaasje gekeken hebben. Niet dat ze dat hier doen hoor, welnee, ze hebben dan teveel frikandellen gegeten, ahum!!!?. Tja, je kunt er maar last van hebben.

Weet je wat echt een giller was: de man die de vloerbedekking kwam leggen vroeg aan het eind toen hij klaar was, of wij hier een opvang voor kinderen hadden. Met het oog op de 8 slaapkamers boven. Nou, nee hoor meneer, het zijn allemaal eigen kinderen wat op die slaapkamers slaapt. Je had dat gezicht moeten zien??. Oooh heerlijk, we hebben er echt schik om gehad.

De dames die het spinnewiel weer even af moesten staan voor het interview kwamen hem maandag weer halen. Een cursist liet hem toch maar hier en wilde wel wachten tot haar eigen bestelde wiel binnenkwam. Nu kan ik zelf weer meters maken, wat natuurlijk ook lekker gebeurt! Ben blij dat ik er weer een hier heb staan. De nieuwe cursisten komen pas weer na de herfstvakantie dus hoop ik dat ondertussen de bestelde wielen binnen zijn. Alles loopt uit door de Corona.

Moest van de week ook het busvervoer voor Hessel naar z’n school in Hoevelaken regelen. Hij had zelf gekozen om te gaan fietsen dus had z’n vader een elektrische fiets voor hem gekocht maar dat was hij na 5 weken toch zat. Kan ik me eigen wel iets bij voorstellen, hij moet ook anderhalf uur in z’n uppie fietsen. Nu kan hij in Kesteren opstappen dus dat is maar 15 min fietsen. De fiets verkopen we wel weer.

En m’n moeder heeft weer een borduurwerk van me af gekregen. Ze is de 4 jaargetijde(allemaal apart) aan het borduren voor me die ik in een overmoedige bui had gekocht 15 jaar terug. Ze kan het echt heel mooi, had ik nooit voor elkaar gekregen. Nu is ze met de derde bezig, ik wacht tot ze b.l.e.w allemaal klaar zijn en dan laat ik ze inlijsten. Foto 2 is degene die ze van de week kwam brengen, de andere heeft daarvoor gemaakt.

Dinsdagmorgen kwam er een bekende op visite om wol te kopen en een genaaldvilte muis te kopen voor haar hobby. Ze nam nog een tas met leuke spullen mee.

En haar vriendin had ze meegenomen. Die had van haar zoon een oud spinnenwiel gekregen en de vraag was of ik wilde kijken of hij compleet was en of we hem aan de praat konden krijgen. Dat wil vaak niet zo met die oude dingen. Bij het neerzetten viel hij al uit elkaar en het touw om het wiel aan te drijven ontbrak, maar daar hebben we maar keukentouw voor gepakt. Ging ook prima. Het lukte om hem op gang te krijgen en ik moet zeggen dat hij nog best spon voor zo’n oudje. De mevrouw was blij dat hij het deed en hoopt in november op les te komen. Kreeg nog een leuk cadeautje van aloë vera van haar. Een heerlijke handcreme met mineralen uit de dode zee. Het voelt lekker aan als je je handen er mee ingesmeerd hebt. Blijft niet vet maar ze worden er wel superzacht van. Kijk maar eens naar haar producten op: aloë.nl

Gisterenmorgen om half 10 stond Leen weer op de stoep vanuit z’n werk. Die mag de eerste weken thuis werken. Computers, bureaustoel en bureau kwam allemaal mee. Dat moest allemaal naar boven gesjouwd worden voor op z’n kamer zodat hij daar rustig kan werken. Alleen het bureau mocht van mij echt niet via het trappengat naar boven. Het schilderwerk is net 2 dagen klaar, zie je het voor je, daar wordt natuurlijk de muur mee beschadigd als je dat ding via de trap naar boven moet. Maar de oplossing was om het via het raam van de dakkapel te doen, probleem opgelost! Hij heeft ook gelijk maar een infrarood paneel boven het bureau aan de muur bevestigd want het is op zijn kamer altijd erg koud. Dat ding geeft echt lekkere warmte.

Gisterenavond moest Maureen naar dwarsfluitles gebracht worden en ik had gelezen dat de Cuneratoren in Rhenen die avond rood zou kleuren. Dit als een symbolische manier om iedereen in deze moeilijke periode een hart onder de riem te steken en als aanmoediging om vol te houden en aandacht en oog voor elkaar te hebben. Op de terugweg wilde we dat toch graag even zien. En het was echt mooi. Op de foto is hij wel wat feller dan dat hij in werkelijkheid was maar het was echt een heel apart gezicht.

En dit moet ik ook nog even laten zien hoor: drie dames uit Urk die hier een paar weken terug op cursus waren geweest,hadden hun genaaldvilte muisje aangekleed. 2 kregen een allerschattigst jurkje en de andere werd gekleed in Urker dracht. Vind je ze niet superleuk?