Bolognese saus

Hier het heerlijke recept van verse bolognesesaus voor bij de spaghetti of anders soort pasta.

Ingrediënten: 1 ui- 2 tenen knoflook- 2 worteltjes- stengel bleekselderij-50 gram spekreepjes- 500 gram rundergehakt- 2 eetlepels tomatenpuree- 1 dl rode wijn- ongeveer een halve liter runderbouillon( vers of van een blokje)- 1 eetlepel Italiaanse kruiden(Verstegen)

Snipper de ui en de tenen knoflook. Maak de worteltjes en bleekselderij schoon en snijd ze in blokjes. Verhit in een pan een klont braadboter en bak daarin de spekjes 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Schep de ui, knoflook, wortel en bleekselderij erdoor en bak alles nog een paar minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee. Voeg de wijn, bouillon en Italiaanse kruiden toe en breng het mengsel al roerende aan de kook. Laat de saus ongeveer 30 minuten heel zachtjes inkoken. Zet het deksel iets schuin op de pan zodat er wat vocht kan verdampen. Is de saus hierna nog te dun maak hem dan aan met wat maïzena tot hij de goede dikte heeft. Evt nog op smaak brengen met zout.

De rode wijn kan ook weggelaten worden maar het geeft wel iets extra’s aan de saus. De alcohol verdampt tijdens het koken en geeft een zoetige smaak af. Ze zijn in kleine flesjes te koop bij de supermarkt.

Ben vergeten een foto te maken van de saus dus bij deze maar de foto uit het boek waar ik het recept uit heb.