Bokkepootjes

Ik heb in het openluchtmuseum 2 kookboeken gekocht en daar staan zulke lekkere recepten in. Voorlopig gaan we daar maar uit bakken. Eerst de bokkepootjes uitgeprobeerd en ze zijn echt superlekker.

Ingrediënten: 150 gram eiwit- 175 gram fijne kristalsuiker- mespunt zout- 125 gram amandelmeel- 25 gram bloem- 50 gram amandelschaafsel en een spuitzak.

Voor de vulling: 100 gram roomboter- 50 gram poedersuiker- theelepel vanillearoma of merg van een half vanillestokje- 75 ml slagroom en 200 gram pure chocola.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop in een vetvrije kom de eiwitten schuimig, voeg dan de suiker en het zout toe en blijf mixen totdat er pieken op het eiwit blijven staan. Dit is wel belangrijk anders lopen de koekjes teveel uit tijdens het bakken. Zeef de amandelpoeder en de bloem boven de geklopte eiwit en spatel het luchtig door totdat het een geheel is. Vul de spuitzak met het beslag en spuit reepjes van ong. 6 cm op de met bakpapier beklede bakplaat. laat er een ruimte van 3 cm tussen. Strooi er wat amandelschaafsel overheen. Bak de koekjes ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven. Moet je even zelf in de gaten houden, in het recept stond 20 minuten maar toen waren ze bij mij al verbrand en kon ik weer opnieuw beginnen.

Mix  de boter met de poedersuiker en de vanille tot een luchtige massa, voeg steeds een beetje slagroom toe tot alle slagroom is opgenomen. Smeer op de platte kant van de afgekoelde koekjes een laagje van de botercreme en druk er twee op elkaar. Doop de uiteinden in de gesmolten chocola en laat de chocola hard worden. Dit duurt wel een poosje hoor voordat de chocola droog is.