Boerenfair en volle agenda

Donderdag 11 april-2019

Wat heerlijk dat het weer langer licht is s’avonds. Nu kan ik na het eten nog even lekker een uurtje buiten rommelen. Rien helpt dan regelmatig even mee,gezellig en fijn. Zo pakte we vorige week achter even aan. Ruimde rommel aan de kant,haalde tussen de bestrating om het achterhuis vast een gedeelte onkruid weg,lapte daar de ramen buiten en een gedeelte binnen. Ze zijn zo mooi schoon dat je het terrein bij de buren er in gespiegeld ziet?. Lekker dat dat nu leeg staat en dat we daar het viltatelier kunnen maken,maar een nadeel is dat ik het nu ook zelf schoon mag houden:-) En aangezien het nog beste een aardige ruimte is!!!! Ook de gordijnen moeten vervangen worden. De rolgordijnen die er nu hangen zijn al 17 jaar oud. Het weer zit er in en een paar zijn er gescheurd. Heb ze maar weggehaald. Het liefst zou ik van die mooie gehaakte gordijntjes neer hangen want het zijn mooie kleine ramen opgedeeld in vier kleinere ramen . Maar zelf zie ik dat echt niet zitten om dat te doen. En anders maak ik wel gordijntjes van katoen met een balletjesrand eraan,heb ik zelf in het voorhuis ook en dat ben ik nog steeds niet zat(die zijn ook aan vervanging toe?)

Maakte het paadje naar de waslijn onkruidvrij,en het pad aan de linkerkant van het huis,daar komen de meeste naar binnen dus dat moest eerst maar gebeuren. Pimpte het terras gelijk op met violen,ben blij dat er weer wat fleurigs staat. Dan kunnen die het nog uitzingen tot de geraniums komen.

Zaterdag kwart voor 6 opgestaan,streek de was weg,bakte scones voor de high tea die middag(i.c.m viltcursus),bakte kruidkoek voor bij het ontvangst. Legde vast alle spullen klaar voor de workshop. Zorgde dat de drie jongste een gevulde maag kregen en gewassen en gestreken werden. Doe ik dat niet zelf dan zitten ze om 12 uur nog met een ongewassen gezicht en wilde haarbos. Zette een fikse pan met schenkel en groente voor de bouillon op. Die laat ik de hele dag pruttelen,gooi hem dan door de zeef,gebruik een gedeelte voor de soep van zondag,de rest gaat in de koelkast voor de soep die ik dan de rest van de week maak voor tussen de middag. Verschilt per dag,broccolisoep,tomatensoep,bloemkoolsoep. Zo kan ik dan elke keer verse bouillon daar voor uit de koelkast pakken. En bij nood gebruik ik bouillonblokjes.

De groep die kwam vilten was een gezellig super enthousiast groepje van 4 vrouwen. We vilten de bloem,daarna maakte ik binnen de high tea klaar. Terwijl hun daar van genoten vilte ik de laatste balletjes voor een ketting af. Toen ze vertrokken waren nog gauw de ramen buiten gelapt,dat was ook al weer drie weken geleden. En ik had geen zin om nog een zondag door die vieze ramen te kijken. M’n schoondochter had binnen alles al netjes gemaakt voor de zondag,heerlijk is dat.

De foto,s die ik plaats van andere mensen zijn altijd met toestemming. Niet iedereen wil openbaar staan.

Ik was er nog steeds niet aan toe gekomen om de zijde sjaal die ik geverfd had te gaan vilten. En woensdag was de boerenfair bij de Schutse al en daar moest hij mee naar toe. Maandagmorgen kreeg ik opeens zo’n kriebel dat het moest gebeuren. Op maandagmorgen,kun je nagaan,erger kun je niet overkomen met een groot gezin?. Was al lekker vroeg opgestaan,alle troep van zondag geruimd,wc,s gedaan ,gestofzuigd,keukenvloer gedweild,wasmachine aan gezet,bedden opgemaakt. Dus dat zag er allemaal al keurig uit voor als ik onverwachts bezoek zou krijgen. De was heb ik wel de hele dag doorgedraaid en opgehangen,dat kon ik echt niet laten verslonzen. En nog waren ze aan het eind van de dag niet leeg. Maakte vast broccolisoep en een salade voor tussen de middag en ben aan het vilte geslagen.

De idee├źn veranderde iets tijdens het werk. Heb de zijden sjaal aan flarden geknipt en verwerkt tussen de wol. Ben wel een poos bezig geweest om alle wol te leggen. Op de foto zie je hem voordat hij gevilt werd. De witte rondjes van kant heb ik er later weer afgehaald,vond het toch niet zo geweldig.

Na het eten weer verder gegaan en om 3 uur gestopt met de bedoeling om s’avonds weer verder te gaan. Daar kwam niets van ,want de energie was op. Heb nog wat onkruid gekrabd en samen met de hond van de zonsondergang zitten genieten.

Dinsdag een verjaardag,kocht nog wat violen,verschoonde ons bed,draaide nog een witte was,waste wat vilte Bijbelhoezen uit. s’Middags de omslagdoek afgevilt en kwam de dochter van een vriendin even gezellig langs. En Annemarietje komt nooit met lege handen want die bakt erg graag. De vorige keer nam ze eigengemaakte bonbons mee en nu heerlijke zelfgemaakte koekjes.

De omslagdoek op de paspop gehangen,zo kan ik hem beter beoordelen. Ben wel tevreden.

s’Avonds kwam er nog een vriendin langs,even gezellig gebabbeld en wat belangrijke dingen doorgepraat.

Woensdagmorgen de boel aan de kant gemaakt. Daarna alle spullen voor de boerenfair verzameld. Om half twee moest ik bij de Schutse zijn om de kraam uit te gaan stallen. En nog was het haasten,voordat we weer gegeten hadden en anderen dingen geregeld hadden was ik er om 2 uur.

Maar het was voor half drie allemaal gelukt,dan zou het beginnen. Had een heerlijk plekje in de zon,maar om half 5 zat ik in de schaduw en was het best koud. Stond een gevaarlijk windje. Dat werd wel afzien tot half negen. Na 6 uur was er ook niet echt veel volk meer. Maar heb een leuke dag gehad,veel belangstelling voor het spinnen en voor het vilt. En kreeg nog een uitnodiging om op 4 mei op een markt in Opheusden te komen spinnen. Maar of hem dat gaat worden weet ik nog niet,want dan hadden we eigenlijk de opening van de Theeschenkerij gepland. Die zouden we eventueel nog op kunnen schuiven,even over denken nog.

Had nog zo’n fijn gesprek met een mevrouw uit Frankrijk,die na 35 jaar niet in de kerk te zijn geweest,daar weer naar mocht terug keren. Ze vertelde me ook hoe. Zo bijzonder,zulke verhalen blijven je bij. Hoop haar nog eens te spreken.

Om 8 uur ging iedereen ruimen en om kwart voor negen zat ik heerlijk thuis aan de thee. Was echt op! Had geen zin meer om de auto uit te pakken,dat mocht wachten tot vanmorgen.

Vanmorgen eerst de mand met sokken uitgezocht,ook zo’n klusje wat altijd blijft liggen.

Nu komen er een paar drukke dagen en avonden aan:

Vanavond komen er 7 vrouwen een bloem vilten.

Morgen hoopt onze oudste 23 jaar te worden,dat wordt 4 taarten bakken, boodschappen doen en hapjes maken.

Zaterdag 5 vrouwen bloem vilten +high tea.

Zaterdagavond 25 jarige bruiloft van een vriendin.

Dinsdag hier een etentje met familie en wat vrienden voor ons 27 jarige bruiloft(nog tegoed voor 25 jarige bruiloft:-) ongeveer 55 man.

Woensdagmorgen wil ik naar Bijbelstudie,maar moet ik om half elf voor Mirjam op school zijn voor oudermorgen,en tussen 8 uur en half 1 moet ik eigenlijk thuis blijven omdat ze komen kijken voor de aansluiting van glasvezel. Hoe ik dat ga oplossen? Geen idee.

Woensdagmiddag twee vakantiehuisjes op orde maken voor de gasten. En woensdagmiddag is er nog wat ,alleen weet ik niet meer wat(niet opgeschreven?)

Donderdag komen er Canadezen.

Donderdagmiddag Paasviering van school in de kerk.

Donderdagavond verjaardag schoondochter.

Vrijdagmorgen boodschappen doen voor een verjaardag zaterdag in het Theehuis en gelijk onze eigen boodschappen voor de Pasen.

Vrijdagavond kerk i.v.m. Goede vrijdag.

Zaterdag komen er ook nieuwe vakantiegasten.

Zaterdagmiddag mag ik samen met een vriendin bedienen bij de bovengenoemde verjaardag hier ,die duurt tot 6 uur.

Zaterdagavond om half 7 komen er weer nieuwe mensen om hun dertig jarige bruiloft te vieren. Daar mogen we het buffet van verzorgen. De rest doen ze zelf.

En tussen al die activiteiten door moet het huishouden ook nog op rolletjes lopen,niet teveel over nadenken maar en leven bij de dag.