Boekingen, mooie kast

Woensdag 31 maart-2021

Zaterdagmorgen bracht Rien eerst de kapotte diepvrieskist naar de stort. Die stond al een week of drie buiten bij de achterdeur en daar was ik al heel gauw op uit gekeken. Maar aangezien hij het alleen van de zaterdag moet hebben, mocht het even duren voordat hij hem weggebracht had. Twee zaterdagen vielen er al af omdat de tuin ingeplant moest worden, maar afgelopen zaterdag gingen ze s’middags aan het planten, dus kon hij nu s’morgens de diepvries wegbrengen. Weer een lekker schoon steegje! Zelf had had ik die morgen 2 dames op les. De ene mevrouw had van haar eerste eigen spinsel een leuk kleedje gehaakt.

M’n hulp maakte zaterdagmorgen een huisje schoon voor nieuwe gasten. Het is momenteel echt druk. Heb 20 boekingen voor de maand april en mei, zo leuk. Had dat eerlijk gezegd niet verwacht, maar de mensen willen er toch weer lekker uit. Voor tussen de middag had Hessel lekker vis gehaald, toen was het inmiddels al weer 2 uur en belde de baas van Hidde dat hij opgehaald kon worden. Dat heb ik gelijk maar gedaan en liet z’n baas het leb-lammetje zien wat hij groot gebracht had. Zo schattig. Als je mocht denken dat een lammetje lekker zacht is kan ik je wel uit de droom helpen hoor. Ze hebben gewoon een stugge vacht, dat zou je niet denken van zo’n droppie.

Ben daarna even bij de oudste zoon Rien in z’n huis wezen kijken. De keuken werd die dag geplaatst. Nu moet het blad er nog op en de apparatuur er in. Wordt allemaal heel mooi hoor! Toen ze het in december kochten leek de trouwdatum nog een eind weg maar nu zit je zo in september. Ik hoop voor hun dat ze een normale bruiloft kunnen houden( geen coronaregels) Dat zou ik echt sneu vinden, net als voor de andere trouwstellen. Het is een dag die je niet meer over kunt doen.

Om 4 uur ben ik nog een poosje naar m’n schoonmoeder geweest. Even bijkletsen en met het avondeten erbij en het na tafelen zaten we pas om half negen aan de koffie. En wat doe je dan de rest van de avond: juist, lekker breien! Ben al een eind op weg hoor. De mouwen zijn nu ook af en het voor en achterpand. Nu kan ik beginnen om alles op een rondbreinaald te zetten en dan de raglan gaan breien(met hulp). Maar voordat ik daar mee verder kan moet ik eerst 2 muisjes naaldvilten en aankleden voor een bestelling. Ben er ongeveer 7 uur per muisje mee bezig. Dat wordt dan 2 weken niet breien. Als je je eigen afvraagt waarom de mouwen niet allebei hetzelfde zijn: omdat ik de wol op rolletjes(rolags) mengt en dan spint, heb je geen vast patroon in je draad. Krijg je niet voor elkaar ook met die dingen. Maar mij maakt dat niet uit, laat me graag verrassen.

Maandagmorgen begon met het controleren van het huisje en de laatste dingen erin zetten. Bos forsythia’s en chocolaatjes. De mensen kwamen voor een overnachting met ontbijt. Ze troffen het in ieder geval wel met het weer. Ik kon bij me eigen in huis maandagmorgen werkelijk niet op gang komen. Vreselijk zeg, had gewoon een hekel aan m’n eigen gelanterfanter. Duurde ook wel tot s’ middags 2 uur en toen kreeg ik het licht weer want toen ben ik de slaapkamers van 2 zonen schoon gaan maken. 4 wassen gedraaid en opgehangen. De bui was over en poetste vast de glazen deuren van een kast op die we gratis van een dorpsgenoot gekregen hadden. Zo mooi joh, een stevige massieve kast met glazen deuren. Voor in het atelier, echt blij mee.?. Nadeel van glas is dat je nu op de foto ziet dat ik de tafel nog niet opgeruimd had van de cursus verven?. Maar daar moet je door heen kijken, waar gewerkt wordt ligt rotzooi.

Bakte een grote pan krieltjes met kip en sla en croste daarna met Hessel naar Veenendaal om een scherm op te halen voor z’n playstation.

Gisterenmorgen nadat ik het ontbijt naar huisje 1 had gebracht moest ik eerst met Hidde naar therapie voor z’n nek. Die zit helemaal vast. Het is de bedoeling dat hij daar van gaat ontspannen. Het werkt ook op afstand want ze is een uur met hem bezig en ik zit dan op een stoel in de hoek en moet na 10 minuten al oppassen dat ik niet in slaap valt?. Echt saai en ik durf ook niet te gaan zitten breien daar want het getik van de pennen zal wel niet bevorderlijk zijn voor z’n ontspanning.. Om kwart over 10 waren we terug en mocht hij weer naar school. Hij was inmiddels zo lui als wat van de therapie maar ik kon hem moeilijk thuis houden. Omdat ik toch nog maar een uurtje over had voor het middageten heb ik weer een stuk aan de ketting gevilt. Schiet nu lekker op. Had twee weken lang geen inspiratie hoe ik hem zou maken maar inmiddels is er wel wat omhoog komen borrelen.

s’Middags had ik weer een cursist voor haar laatste spinles en omdat ze al kon spinnen toen ze kwam hadden we nog tijd over om een bloem te vilten. De dame is aardig creatief dus dat was wel aan haar besteed. Hij heeft ook al een plekje gekregen in haar huis.

Ze was ook al aan het verven geslagen thuis met haar eigen spinsel en op cursus heeft ze nog wat rolletjes wol gemengd om te spinnen. Past goed bij haar eigen geverfde wol. Mooie blauw/groen tinten.

Zelf vilte ik ook nog een bloem mee, doe ik altijd , is voor de cursist makkelijker, kunnen ze het afkijken. Je snapt wel hoeveel bloemen ik inmiddels heb! Staat altijd gezellig.

Vanmorgen weer een paar dames op les. De spincursus zat er al op voor hun maar ze zijn niet weg te krijgen hier;-) Ze willen van alles bij leren en ik moet zeggen dat het ook reuze gezellig is hoor, geen straf voor me. Vanmorgen hebben ze een techniek van wol verven geleerd en een techniek van Art-Yarn spinnen. Kreeg van één van hun al een foto dat het aan de lijn hing te drogen.

En de nieuwe cursist die ze mee hadden genomen is ook gelijk besmet met het wolvirus. Ze wilde eerst een oud wiel van marktplaats kopen om het te leren maar toen ze thuis kwam zei haar man dat ze maar een nieuwe moest kopen bij me. Wat een lieve man, dat maak je toch niet zo gauw mee. Ze hebben zelf ook schapen dus ze kan haar hart ophalen, genoeg wol in de wei. Was blij voor haar dat ik er nog wat op voorraad had staan. Hoop hem volgende week te gaan brengen bij d’r. Kan ik gelijk even schapen kijken en jonge honden.

Nadat we gegeten hadden ben ik Mirjam weg gaan brengen naar een vriendinnetje. Op de fiets. Kwartier heen en kwartier terug. Goed voor m’n oude botten. Paar wassen gedraaid en een half uurtje in de zon zitten spinnen op m’n ouwe wieltje.

Lange leve het voorjaar?❤?????