Betonvloer

Woensdag 10 juni-2020

Maandagmorgen werd de vloer in de schuur gestort. Half acht kwam de betonwagen naar achter rijden en met een kleine twee uur waren ze klaar. Het is wel even een ander gezicht zeg! Nu nog isolatieplaten tegen de muur,ze zijn al besteld. Het is beter om gelijk de rest ook maar te doen,de schuur is nu toch helemaal leeg. Werkt wel net zo prettig dan. Het enigste nadeel is dat de inhoud van de schuur nu nog langer buiten uitgestald staat. Bracht de mannen om 8 uur warme broodjes met kaas en ham,dat ging er wel in bij ze.

Met de buurman deelde we het weiland voor de schapen in twee stukken op. De ene helft wilde hij met kunstmest bestrooien. In de hoop dat het weer ging regenen(wat nog niet gebeurd is) en dat er weer een beetje gras op gaat groeien. Het is ook wel een verschrikkelijke dooie boel,er staat werkelijk niks.

Nadat de zondagsrommel binnen opgeruimd was bracht ik Menno naar Wageningen naar z’n vader die daar aan het werk was. Menno had eerst hier geholpen met het beton storten,daarna de straat schoongespoten. Daar een praatje gemaakt en het werk bekeken waar hij mee bezig is. Leuk om te zien hoeveel verschillende smaken mensen hebben wat de bestrating betreft.

Reed door naar de Coop,haalde boodschappen en een bos bloemen voor in het vakantiehuisje. s’Middag kwam er een man voor een midweekje vakantie hier. Of die van bloemen houd weet ik niet maar ik zet er altijd een bos neer,staat gezellig! Dus voor hem ook maar?. Bakte een boterkoek voor bij het ontvangst. De rest van de middag druk met de was en het eten. Dus de 3 slaapkamers die nog op de lijst stonden voor een beurt,ben ik niet aan toe gekomen.

De volgende morgen gelijk drie bedden afgehaald en gewassen. Kon dat lekker aan de lijnen drogen. Had de pech dat de vaatwasser storing had gekregen onder het wassen. Dat betekende dat de vaat van de vorige avond nog lekker smerig in de vaatwasser stond. Ook goedemorgen! Dat werd met de hand afwassen. De gootsteenbak vol laten lopen en alles erin gekieperd. En wassen maar. Maureen had een ochtendje vrij en droogde de vaat af. Ze mocht kiezen:of de benedenverdieping stofzuigen of afdrogen. Ze koos voor het laatste.

Kookte ondertussen de witlof voor het avondeten. Werd een witlofschotel met ham en kaas. Ik kook de witlof altijd s’morgen dan kan het nog de hele dag in een vergiet uitlekken. Anders heb je zoveel vocht ervan in de ovenschaal. Niet lekker als het zo’n nattig is. Kwam eigenlijk nog tekort ook,en dan had ik nog geluk dat Leen over moest werken en Rien jr,Hidde en Mirjam de andijviestamp opaten wat over was van de vorige avond omdat ze geen witlof lusten. 22 struikjes witlof had ik voor 5 personen,leek me toch genoeg,..helaas!

Gisterenmiddag kwam een man uit het dorp een familie-uitje bespreken voor in september. Dat doen ze al 22 jaar. Inmiddels zijn er al veel overleden en zijn ze nog met acht personen,allemaal op leeftijd. Dat ze dat nog steeds doen vind ik zo mooi. Omdat ze om 3 uur komen en tot een uur of acht blijven wilde ze graag een onderbreking. Of ik iets leuk wist. Paar dingen genoemd en nu mag ik een demonstratie wol spinnen geven met daarbij het nodige verhaal. Poeh,je zou het er warm van krijgen, eerst maar even oefenen voor de spiegel?.

Nadat de man vertrokken was bakte ik een rabarbertaart. Ooh,wat is dat ding lekker. Zal eerdaags het recept er op zetten. De onderlaag bestaat uit cake,daarboven op een lading rabarber en de bovenste laag bestaat uit krokante laag van havermout en kruimels. Eigenlijk moet je een kwak lobbig geklopte slagroom erbij doen,dat maakt het af. Gisterenavond gingen we samen bij m’n schoonmoeder een bakkie doen en nam gelijk voor haar 2 stukken mee. Het is geen snoeperd maar zelfgebakken zoetigheid slaat ze nooit af.

Maureen is ook helemaal gelukkig. Ze heeft een baantje voor de zaterdagmorgen. Dat wilde ze al een tijd maar ze moet nog twaalf worden. Dan valt het niet mee om wat te vinden,jong zat nog! En bij mij wilde ze niet werken. Nou,dan hang je maar een briefje bij de Coop op. Dat ging ze ook gelijk doen:ik ben een meisje van bijna twaalf en wil graag in het huishouden werken. In Achterberg of Rhenen. Naam en tel.nr erbij. Dat was al 2 weken geleden en gisteren belde er een mevrouw die het briefje had zien hangen. Ze woont hier nog om de hoek ook. Zij er naar toe om kennis te maken en nu mag ze zaterdag beginnen. Heel leuk voor haar.