Het handwerkwinkeltje is op zaterdag 27 april, woensdag 1 mei, vrijdag 3 mei en zaterdag 4 mei gesloten i.v.m vakantie.

Begin klussenlijst.

Vrijdag 14 augustus-2020

Aan de lijst met klussen voor de vakantie werd in ieder geval deze week niet hard gewerkt. Veel te heet. Maar we hebben een begin gemaakt. 2 dingen werden afgewerkt. Een daarvan waren de heggen die Rien vanmorgen snoeide. Dat is weer een ander gezicht(foto volgt nog,eerst nog even vegen;-). En de andere was het vierde kussen van restjes spijkerstof. Hoelang lag dat al te wachten? Heb het net effe gecheckt:20 mei waren de eerste 2 klaar. De derde geloof ik twee weken later.

En deze vierde bijna 3 maanden later. Dat kwam doordat het hier ondertussen weer erg druk was geworden met boekingen. Maar nu is hij dan toch nog af gekomen. Nu nog een keer een fatsoenlijke bank eronder en dan lijkt het ook weer wat?.

Woensdagavond ging ik met een vriendin gezellig uit,had ze nog tegoed voor haar verjaardag. We zijn lekker voor op de stoep bij het veerhuis in Opheusden gaan zitten. Het is zo mooi daar! Het ligt aan de Rijn,prachtig uitzicht. Met natuurlijk een paar lekkere versnaperingen erbij en de fijne gesprekken,was het een heerlijke avond. Kwam weer opgeladen thuis.

Donderdag vroeg Maureen of ze donuts mocht bakken. De kinderen vermaken zich eigen met die hitte ook niet echt. Ze hadden zelfs geen zin om het zwembad in te gaan,kun je dat nu begrijpen? Echt lekker waren de donuts eigenlijk ook niet,maar goed,ze had d’r eigen toch weer een uurtje vermaakt. Was de eerste keer dat we dat hier maakte. Nog maar een keertje samen overnieuw proberen. Nadat ik daar alle rommel van opgeruimd had,het meeste blijft natuurlijk altijd voor moeders liggen?,werkte ik met het tempo van een slak het wasgoed weg. Daarna plofte ik even voor de ventilator in de stoel om af te koelen. Kon nog net een kwartiertje voordat ik aan het eten moest beginnen. Dat kwartiertje werd een uurtje. Schrok om 6 uur wakker,help!! Rien kwam net thuis en hij kreeg te horen dat ik nog geen eten had gekookt omdat ik in slaap was gedommeld. Hij vroeg wat ik had willen koken. , Nou,lekker worteltjes met vis, Tjonge,zei hij,ben ik effe blij dat je in slaap was gevallen?. Zijn voorstel was om lekker met de kinderen naar de Waal te gaan en daar gelijk een patatje te halen. Nou,daar was iedereen het mee eens. Wortels mochten blijven liggen voor de volgende dag.

En vandaag was een hectische dag. Huisje 2 moest schoon voor vanmiddag. Dus daar was ik om kwart over 6 al aan de gang. Was om half negen bijna klaar,maar moest eerst binnen gaan eten met de kinders die inmiddels uit bed waren. En ondertussen proberen de puinhoop bij m’n eigen binnen weer enigzins op orde te krijgen. Maar dat lukt niet zo goed hé,als iedereen om je heen loopt te springen. M’n hulp kwam toch nog in haar vakantie vandaag het andere huisje schoonmaken voor vanmiddag. Nadat de andere mensen er om half elf uitgingen kon ze daar aan de slag. Maar ze moest onverwachts met haar dochter naar het ziekenhuis,dus die was er even tussen uit en zou later terugkomen. Zelf moest ik van de ‘baas’ mee om een andere auto te gaan kijken,m’n stoere bakkie heeft het helaas begeven. Dat is het risico met oude auto’s. Had totaal geen zin en vooral geen tijd om mee te gaan. Maar hij stond erop,want anders was hij bang dat ik achteraf zou gaan klagen dat het geen fijne auto was. Daar zit natuurlijk wel iets in. Koste me 2 uur,maar goed we hebben weer een auto,een Volvo. Totaal iets anders maar hij rijdt heerlijk. Nu maar hopen dat die iets langer meegaat. Toen we terugkwamen moest ik als een gek in het huisje verder en m’n vriendin was ook nog niet terug. Dat werd echt een race tegen de klok. Om half twee was ze er weer. Samen hebben we huisje 4 schoongemaakt en de laatste dingen in huisje 2 op orde gebracht. Een kwartier voordat de mensen arriveerde waren we klaar. Ondertussen had ik ook nog appelflappen gebakken voor bij het ontvangst,6 stuks. Had er maar vijf nodig maar bakte er toch maar een extra,je weet maar nooit. En maar gelukkig dat ik dat gedaan had want van een van de gasten kwam de zoon mee omdat die ze afgezet had. Was toch vervelend geweest als je er een tekort was gekomen. Nadat ze voorzien waren van koffie en appelflappen en ik ze de nodige dingen uitgelegd en verteld had,ben ik maar weer voor de ventilator geploft om af te koelen. Nee,nu ben ik niet in slaap gevallen hoor, heb netjes worteltjes met piepers en vis gekookt.

Na het eten bracht Rien met Mirjam de uitnodigingen voor haar verjaardag rond. Ze hoopt woensdag 19 augustus jarig te zijn. Hidde 21 augustus en Maureen 24 augustus. Hoe krijgen we het uitgemikt. Drie jarige in 5 dagen tijd. Het zijn toen vast strenge winters geweest?!