Beetje aanrommelen

Dinsdag 30 juli-2019

Zaterdagmorgen mocht ik eerst een Engels ontbijt brengen bij de Canadezen. Dat is zo leuk om klaar te maken,en het ruikt zo heerlijk. Je krijgt er zelf honger van. Het gebeurt steeds vaker dat er een ontbijt besteld word. Omdat we het meest mensen hebben die op vakantie komen en nog niet zo veel B&B, kwam het niet zo heel vaak voor dat er een ontbijt gebracht moest worden. Maar nu merken we de laatste weken dat de aanvraag naar B&B steeds meer wordt,dus ook steeds vaker ontbijt. En toch ook wel meer voor de vakantiegasten die tussendoor een ontbijtje willen,gewoon om lekker te genieten. Ik vind het allemaal prima,leuk om te doen.

In het Theehuis was het de afgelopen week met die hitte echt helemaal niets. Zaterdagmiddag kwamen er nog even drie kinderen een ijsje halen,dat was het wel zo,n beetje. Geen fietser op straat,en ik moet eerlijk zeggen dat we zelf ook niet wisten waar we het zoeken moesten,wat een hitte,afschuwelijk!! De kinderen vermaakte zich gelukkig wel. We hadden mensen uit Zeeland op vakantie en die hadden twee kinderen van hun leeftijd bij zich. Dat klikte prima. Ze hebben bijna de hele week in het zwembad gehangen,je zou er jaloers op worden.

Mocht zaterdagavond ook nog voor fotograaf spelen. Waar je allemaal niet voor gevraagd wordt hé! De Canadezen hadden hier de familie bij elkaar en dat moest natuurlijk vastgelegd worden. Zo vaak krijgen ze die kans niet,misschien duurt het weer jaren voor ze elkaar in levende lijve zien. Nou, ik weet wel dat fotografie niet mijn hobby wordt,daar ben ik wel achtergekomen,niets voor mij. Mannen die het maar niets vinden om op de foto te gaan,pubers die niet in de juiste houding willen staan??. De dames wel hoor die zijn wel gewillig. Maar ze staan er op vereeuwigd,leuk voor ze om op terug te kijken.

De timmerman is boven op de slaapkamer voor de meiden begonnen. Dat ziet er al een stuk beter uit dan die gipsplaten. Het is zo fijn om een vaste timmerman te hebben,heerlijk! Als er weer een klusje moet gebeuren bellen we gewoon Mart even. Ik mocht z’n nummer erbij vermelden,dus als jullie nog iemand zoeken,kan hem aanbevelen hoor. Hij is net voor z’n eigen begonnen. 06-30061801.

Maandagmorgen gingen er al een paar mannen om kwart over 5 uit bed. Ze beginnen lekker vroeg en zijn dan ook op tijd thuis. Meestal spring ik dan zelf ook uit bed,maar dit keer dacht ik maar eens even bij te slapen. Was wel een keer lekker,het is tenslotte ook vakantie. Kwart voor zeven stond ik op en heb toch nog lekker veel gedaan voordat de rest naar beneden kwam. Eerst maar weer een stel ramen gelapt. Die vliegenstront,het is een drama. Als je nu de ramen ziet die gisteren gebeurd zijn,je kunt zo weer beginnen. Dat vind ik het ergste van de zomer.

Ruimde verder de hobbykamer op,draaide gelijk maar een partij wol door de kaardenmolen heen voor de Ramskop die ik aan het prikken ben.

s’Middags zijn we gezellig naar speeltuin de Pol geweest in Veenendaal. De kinderen vermaken zich daar prima en zelf kun je heerlijk in de schaduw gaan zitten handwerken,wat een feest. Je mag zelf drinken en lekkers meenemen,we kopen daar dan nog een ijsje. Was voor die twee uurtjes vermaak twaalf euro kwijt. M’n schoondochter was er ook met haar kinderen,gezellig zo met z’n allen,en Hidde mocht gelijk met hun mee terug om een nachtje te gaan logeren.

Maakte voor het avondeten 2 schalen Lasange,was eigenlijk vergeten dat twee kinderen dat echt niet lusten. Die bakte voor hun eigen maar een stel tosti,s bij gebrek aan een lekker bord eten voor hun?. Gelukkig kwam Leen boven schilderen en at ook onverwachts mee. Er was nog maar een klein beetje over.

Rien ging s’avonds weer naar z’n moeder in het ziekenhuis. Gisteren zou ze een pacemaker krijgen,maar dat is niet doorgegaan. Ze had te hoge ontstekingswaarde in haar bloed. Wel jammer,wie weet hoelang ze nu weer moet wachten voor ze geholpen wordt. En ze heeft ook nog een gehandicapte zoon thuis die ze verzorgd. Dat maakt het alleen maar moeilijker. Voor haar maar ook voor hem. Nu moet daar een oplossing voor gevonden worden,zelf is ze op dit moment te zwak om voor hem te zorgen als ze naar huis mag. Dat wordt waarschijnlijk morgen al. Ze is ook nog niet in staat om voor zichzelf te zorgen. Onbegrijpelijk dat ze het mensje niet houden tot ze sterk genoeg is voor de operatie.

Net ben ik even gezellig met onze twee dochters bij de molen pannenkoeken wezen eten. Er was voor de rest toch niemand thuis. Gisteren zei Hessel dat hij ook wel mee wou,maar die werd vanmorgen om 6 uur onverwachts door z’n broer uit bed geplukt om mee te gaan werken. Dat werd voor hem dus geen pannenkoek. Niet dat hij dat erg vond,hij verdiend graag wat bij.

Daarna even naar de gamma voor allerlei verfspullen. Leen gaat zo weer verder boven en ik hoorde net dat Pa en Moe komen behangen,wat superfijn. Ik begin er zelf niet aan,geen geduld voor,naar werk vind ik het. En volgens Leen ging hij ook nog vrijdagmorgen het laminaat leggen. Want s’avonds gaat hij voor een week op vakantie. Dat zou betekenen dat de kamer binnen een week af is. Néééé,dat bestaat niet voor hier!!! Eerst zien dan geloven,meestal duurt het op z’n minst 2 maanden voor het af is?