Babi Pangang

Bij het varken wat we hadden laten slachten zaten een paar stukken fricandeau. Dat kun je op verschillende manieren klaar maken. Meestal doe ik het in de oven met kruiden. En dan voor op het brood of gewoon bij het eten. Maar nu gebruikte ik het voor de babi pangang en dat beviel erg goed. Lekker mals vlees. Nu krijg je de babi pangang natuurlijk nooit exact hetzelfde als de chinees maar hij komt aardig in de richting. Hier vonden ze hem in ieder geval allemaal erg lekker. We aten het met witte rijst. Deze hoeveelheid is voor 8 personen(grote eters)

Voor de marinade:een fijn gehakte ui-3 teentjes geperste knoflook- 3 cm gemberwortel fijngehakt-3 eetlepels olie-6 eetlepels sojasaus(ketjap manis)-3 eetlepels citroensap-kleine theelepel zout.

Vlees: 2 grote stukken fricandeau in reepjes. Je kunt ook varkenslapjes,karbonade,hamlappen of ander varkensvlees gebruiken.

Voor de saus:

8 dl water-4 teentjes knoflook geperst-2 eetlepels citroensap-groot blikje tomatenpuree-6 eetlepels donkerbruine basterdsuiker-4 eetlepels gembersiroop-2 theelepels gemberpoeder-8 eetlepels ketchup-2 eetlepels maizena

1 potje atjar tjampoer

Bereidingswijze:

-Meng de marinade door de reepjes vlees en laat dit een half uur intrekken.

-Kook de rijst

-Doe alle ingredienten van de saus in een pan en breng het aan de kook,maak het aan met maizena tot het de gewenste dikte heeft.

-Bak het vlees op hoog vuur tot het gaar is,dit gaat vrij snel.

-Leg de atjar tjampoer op een schaal en leg daarop het vlees. Giet de saus erover.

Eetsmakelijk.

Hieronder ook even een foto van de sojasaus die ik gebruik. Die is erg lekker en niet zo scherp als die van Conimex. Is gewoon in de supermarkt te koop.