Autopech en viltcursisten

Dinsdag-16 oktober-2018

Woensdagmiddag was ik op weg om Hidde naar m’n schoondochter te brengen. Hij mocht daar met haar zoontje gaan spelen,daarna zou ik Mirjam naar de club van de kerk brengen,dan gauw de nodige werkzaamheden thuis nog verrichten en dan s’avonds naar de opening van slagerij Verhoeven in Arkel. Dat liep iets anders dan gedacht,toen ik bijna bij m’n schoondochter was ging de auto weer kapot. Voor de derde keer in 4 weken tijd. Daar wordt de mens toch niet vrolijk van. Afijn,m’n schoondochter de kinderen opgepikt,ik een uur zitten wachten tot ze de auto op kwamen halen. Ondertussen zuchtend wat ik allemaal niet voor werk had kunnen doen thuis. Als ik nu nog maar iets bij me had gehad om te freubelen,dan had ik me eigen tenminste nog nuttig gevoeld. En s’avonds konden we nu niet naar de opening van de slagerij. Weg dag!!!

Donderdag moest ik een huisje op orde maken voor de B&B. Die mensen waren voor een paar weken terug ook geweest en het was goed bevallen. Nu kwamen ze nog een keer terug met 2 kinderen,erg leuk. Ook voor onze kinderen ,die hadden gelijk weer wat te spelen. We hebben 2 opklapbedden die we er extra bij kunnen zetten,dat is ideaal,heb er al regelmatig gebruik van gemaakt als mensen met meer dan 2 personen kwamen.

s’Avonds verfde ik nog 2 lappen naaldvilt voor de herfstfair,dat is superleuk om te doen en altijd een verrassing hoe het uit de ketel komt. Ik verf in elektrische weckketels,die kun je vaak wel voor weinig op een rommelmarkt of in een kringloop kopen. Van de oranje/rode lap wil ik 2 grote hanglampen vilten voor in het zaaltje/theehuis. en de groene heeft nog geen bestemming,misschien iets van een tas of boekomslag.

Haalde nog even m’n gevilte kussen los,daar had ik nog steeds geen binnenkussen in gedaan,maar de vulling er zo los ingepropt. Dat bleef natuurlijk niet mooi en hij was al aardig ingezakt. Zonde van het werk dat ik eraan gehad heb. Het ergste van alles is dat ik het al een driekwart jaar geleden wou doen en nog steeds niet had gedaan. Noem het gewoon luiigheid:-(. Inmiddels is het klusje toch gedaan,in drie kwartier tijd,daar zit je dan al die tijd tegen aan te hikken,erg hé!

En maakte gelijk ook maar een broek voor vader muis,is dat stelletje ook weer af.

De volgende dag even een fikse ruk aan het huishouden gegeven,bakte appelflappen voor de vakantiemensen,deed gelijk de weekendboodschappen maar. Ik heb er altijd een hekel aan om dat op zaterdag te doen,dan ligt er al zoveel werk. En s’avonds hadden we het allebei wel gehad en lagen we voor 10 uur op bed. Dat is zeldzaam hier,maar ik dacht dat ik dan ook een keer uitgerust wakker zou worden. Nou vergeet het maar,lag nog een poos wakker,hoorde de ambulance gaan en er waren nog een paar jongens niet thuis. Dan ben je altijd bang dat je kinderen wat overkomen is. Geloof dat ik om 1 uur sliep en om half zes weer wakker was. Hoezo uitgerust wakker.? Ben ook gelijk maar uit bed gestapt en de douche schoon gaan maken,was dat maar weer gebeurt. Strijk weggewerkt,wasmachine aangezet,had ik de gang weer te pakken en was de slechte nacht alweer vergeten. Maakte ontbijt voor de B&B klaar,een voor de kinderen en een voor de ouders.

Bakte lekker een walnotentaart voor het weekend. We hebben dit jaar voor het eerst heel veel noten. Elk jaar hing de boom vol maar vielen ze er allemaal vroegtijdig af,dus nooit geen noot,hooguit 5 stuks.

Toen de mensen uit het huisje vertrokken waren ,gelijk de was ervan gedaan,lag s’avonds allemaal weer schoon in de kast,heerlijk! Het avondeten is op zaterdag altijd patat,dat was dus lekker makkelijk. Gauw klaar,kinderen onder de douche gezet,koffie gedronken en lekker zaterdagavond. Heb daarna m,n theemuts af zitten borduren.

Gisteren gelijk maar het huisje weer schoon gemaakt voor mensen uit Rusland. Die hopen donderdag te komen. En m’n schoonzus maakte er ook nog een schoon,die mensen hopen woensdag voor een paar dagen te komen,gezellig. Het is leuk om allemaal nieuwe mensen te ontmoeten,ze komen echt overal vandaan.

Gistermorgen nog onverwachts bij de tandarts in de stoel beland,kreeg zo pijn aan m’n tand dat ik het er niet op durfde te wagen dat het vanzelf weer over zou gaan. Z’n oordeel was kort en krachtig:eruit,niet meer te redden:-(. Daar zat ik nu net op te wachten,brr!

Om nu maar even positief te doen: ik kreeg van de week zo’n leuke aanvraag. Van een vrouwenvereniging, om bij gezondheid in mei een bloem te komen vilten met 60 vrouwen,dat vind ik echt superleuk. En via social deal heb ik ook al 24 vrouwen die een bloem willen komen vilten. Heb er zin in. Een minder positief verhaal is,dat we de hooiberg af moeten breken van de gemeente,hij mag er niet staan ,ook niet als we een vergunning aanvragen,er mag hier niks meer bij gebouwd worden. Ik zal jullie m’n gedachte besparen,want die zijn niet zo netjes?. Daar gaat m’n verjaardagscadeau.