Het handwerkwinkeltje is op zaterdag 27 april, woensdag 1 mei, vrijdag 3 mei en zaterdag 4 mei gesloten i.v.m vakantie.

Appeltaart met glazuur

Maandag 25 maart-2019

Deze appeltaart moet je echt een keer maken. Die is zo lekker. Doordat de appels eerst gekookt worden krijg je een soort appelcompote. Lekkere zachte vulling. De manier van bakken is wat anders als een gewone appeltaart ,maar leuk om te doen.

Deeg: 300 gram bloem-half zakje bakpoeder-100 gram basterdsuiker-zakje vanillesuiker- 1 ei-175 gram koude roomboter.

Vulling: 6 grote appels(zelf gebruik ik Jonagold)-2 eetlepels citroensap-halve theelepel kaneel-75 gram suiker-100 ml water-2 eetlepels paneermeel.

Glazuur: 125 gram poedersuiker-3 eetlepels water.

 

Deeg:

Kneed van de ingrediënten een soepel deeg en leg het een half uur in de koelkast.

Vulling:

Schil ondertussen de appels,verwijder klokhuizen en snijd ze in blokjes. Breng de appels met 100 ml water,het citroensap,75 gram suiker en de kaneel aan de kook. Laat afgedekt ongeveer 8 minuten zachtjes koken. Laat de appels daarna goed uitlekken in een vergiet.

Verwarm de oven voor op 160°.

Vet een springvorm in en rol 3/4 van het deeg uit tot een ronde lap. Leg het deeg in de springvorm en druk het omhoog tot de rand 4 hoog is. Prik de bodem meerdere keren in met een vork. Bak de bodem ong. 12 minuten 1 plaats onder het midden van de oven.

Rol ondertussen de rest van het deeg uit tot een ronde lap zo groot als de springvorm en prik het meerdere keren met een vork in. Neem de springvorm uit de oven en strooi het paneermeel op de bodem,doe dan de uitgelekte appels erin. Dek af met de uitgerolde lap deeg en druk de randen voorzichtig aan.

Bak de taart ong. 45 minuten verder gaar in de oven( 1 plaats onder het midden) Laat de taart afkoelen.

Roer de poedersuiker met het water tot een glad glazuur. Strijk het glazuur over de taart en laat het drogen.

Eet smakelijk.